ירושלים: במקווה של פסגת זאב ימחזרו את המים
בפרויקט ראשון מסוגו תותקן בשבועות הקרובים מערכת טיהור ומיחזור מים, במקווה בפסגת זאב בירושלים. הפיילוט, שזכה לאישור משרד הבריאות, צפוי לחסוך אלפי קוב מים בשנה ואם הכל יילך כמתוכנן - הוא יורחב ל-35 מקוואות נוספים
המים במקווה של שכונת פסגת זאב בירושלים צפויים להיכנס בקרוב למערכת מיחזור מתקדמת, ראשונה מסוגה בארץ, ולחסוך כ-5,000 קוב מים בשנה.
תוכנית המיחזור הנסיונית יוצאת לדרך בימים אלה, לאחר שקיבלה לאחרונה את אישור משרד הבריאות - שעל פי תקנותיו יש להחליף בכל יום את המים במקווה. במידה והפרויקט יצליח צפויים להצטרף לתוכנית 35 מקוואות נוספים בכל רחבי הבירה, שבהם ימוחזרו מים בהיקף של כ-100,000 קוב מים בשנה, ובחיסכון של כמיליון שקלים בשנה.
מערכת הסינון והטיהור המדוברת צפויה לטפל בכל יום במים, ולהחזירם בסוף התהליך לבורות הטבילה. כמו כן המערכת תאפשר בדיקות אונליין של איכות המים. התוכנית בפסגת זאב צפויה על פי ההערכות להימשך כחצי שנה, במהלכה ידגמו את המים נציגי משרד הבריאות ויפקחו על איכותם.
ימחזר מים: המקווה הנבחר, בפסגת זאב (צילום: ששון תירם)
מערכת הסינון והטיהור תותקן ותופעל במקווה על ידי החברה לפיתוח ירושלים "מוריה", שמקדמת את הפרויקט בשנתיים האחרונות כחלק מפרויקט נרחב יותר של עיריית ירושלים. בחברה ציינו כי מעבר להיבט של חיסכון במים, צפויה המערכת להעניק לעירייה כלים נוספים לפיקוח על איכות מי המקוואות ברחבי העיר.
"מכיוון שבירושלים לבדה יש 35 מקוואות ובכל מקווה יש מספר בורות טבילה שבהם בין 6 ל-20 קוב מים, מדובר על חיסכון של לפחות 100,00 קוב מים בשנה ואף למעלה מכך. כיום לא נעשה במים הללו שימוש חוזר", הדגישו. בחברה ציינו עוג כי הפיילוט מבוצע בשיתוף המחלקה למבני דת, בשיתוף המועצה הדתית וכי תוקפד בו השמירה על כל כללי ההלכה הנהוגים במקוואות.
עלות התקנת המערכת עומד על כ-200 אלף שקלים, אולם בחברה מציינים כי היא צפויה להביא לחיסכון של כ- 30 אלף שקלים בשנה מכל מקווה, ובמידה והפרויקט יורחב כמותכנן - מדובר כאמור על חיסכון כולל של כמיליון שקלים מכלל המקוואות בירושלים.
"במציאות בה אנו חיים בה כל טיפה יקרה לנו, יש חשיבות עצומה למערכת מחזור המים במקוואות" מסביר אלכס וייסמן, מנכ"ל החברה."אנחנו מאמינים שהפיילוט יצליח ושירושלים תהיה מודל לשאר הערים בחיסכון במים".