גשם בוא: עוגיות פרג בדיוק לעונה
אין כמו פינוק מתוק, כזה שמותאם בדיוק לעונה. רוני לביא משדכת בין הגשם לפרג ומכינה עוגיות נימוחות שהולכות מצוין ליד כוס קפה או תה
חודש פברואר הוא החודש הכי אהוב עליי בשנה. קודם כל, הוא החודש הכי חורפי בשנה. ימים גשומים פוקדים אותנו כמעט מדי יום, קר, האוויר נקי ורענן, הרומנטיקה בשיאה והרצון להיות בבית, להתכרבל מתחת לפוך עם איזה סרט טוב וכוס תה מהביל בלי רגשות אשמה, מרגיע ביותר. שנית, בפברואר האישי שלי יש מבול של ימי הולדת ואירועים משמחים שחוגגים עם אנשים קרובים ואהובים שכל כך כיף לשמוח איתם שוב ושוב.
אני אוהבת ללוות את הימים האלה בפינוקים קטנים, כמו עוגיות מיוחדות שעושות לי נעים בלב. עוגיות הפרג הן התפאורה מושלמת לימים חורפיים שבהם הגשם לא מפסיק לדפוק על החלון. הן רכות, מתפוררות בפה ומפנקות ביותר. ההכנה קלילה והתוצאה נהדרת. שמחה ונחמה בלב וטעם עדין וממכר.
עוגיות פרג
המרכיבים (ל-30 עוגיות):
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס + 1 כפית אבקת סוכר
1 כף גדושה פרג טרי
2 חלמונים
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
2 כפות רוויון או חלב
עוגיות פרג (צילום: רוני לביא)
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד.
- מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבל במהירות גבוהה כ-1-2 דקות עד להטמעתם המלאה בתערובת.
- מורידים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח, המלח והפרג. מערבלים עד לקבלת בצק אחיד בלבד.
- יוצקים לתערובת את הרוויון/חלב ומערבבים בקצרה.
- מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב בגודל 15. מזלפים כוכבים בקוטר 3-4 ס"מ. אפשר גם לעצב את העוגיות הללו לעוגיות עגולות ללא שימוש בשק זילוף: מקררים את התערובת, יוצרים גליל ארוך בקוטר 4 ס"מ, מקפיאים את הגליל במשך כ-30 דקות ואז חותכים לעוגיות שטוחות בעובי של 0.3 מ"מ כל אחת.
- מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך כ-15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שקצוות העוגיות מזהיבים.
- בתום האפייה מעבירים לרשת לצינון מלא. שומרים בקופסה אטומה עד שבוע.
- רוני לביא היא קונדיטורית בהתהוות, בעלת הבלוג BakeRonnie
עוגיות פרג
צילום: רוני לביא
מומלצים