שתף קטע נבחר
 

כל אנשי הנשיא

בשלהי המירוץ לנשיאות ארצות הברית, נשלח הצלם נדב קנדר בשליחות הניו יורק טיימס לתעד את אנשי צוותו של ברק אובמה. סדרת הצילומים הייחודית תוצג בתערוכה במוזיאון הרצליה

לפני כשנתיים, בשלהי המירוץ לנשיאות ארצות הברית, נשלח הצלם נדב קנדר למשימה מיוחדת מטעם הניו יורק טיימס: לתעד במצלמתו את הפמליה של המועמד הדמוקרטי לתפקיד, ברק אובמה.

 

 

התוצאה המרשימה של המבצע הוצגה לציבור הרחב באלבום מיוחד בין 52 עמודים בשם "Obama's People", שהוציא העיתון האמריקני המכובד ובו מצולמים אנשיו של הנשיא הנבחר, בעלי התפקידים בקמפיין הנשיאותי שלו, וכאלו שמונו לתפקידי מפתח בבית הלבן. החודש תוצג סדרת הצילומים הנדירה הזו בתערוכת "מחוות הגוף" שתיפתח במוצאי שבת, 12 בפברואר, במוזיאון הרצליה לאמנות.


ג'וזף ביידן, סגן נשיא ארצות הברית (צילומים: נדב קנדר)

 

קנדר בן ה-51 נולד בישראל, אך חי ופועל כיום בבירת בריטניה לונדון. הוא נחשב לאחד מצלמי הדיוקנאות המוערכים בעולם כיום וככזה נשכר למשימה על ידי הניו יורק טיימס. בתערוכה הקבוצתית הוא מציג לצד האמנים גליה אורי, לאה גולדה הולטרמן, תומס הירשהורן, שחף ירון, וויליאם קובינג, פייר קוליבף, טלי קרן, אראיה ראסדג'ארמראנסוק והדס רשף.

 

"בדרך כלל אני מצלם פורטרטים של בודדים ולא קבוצות גדולות ובכלל אני נוהג לגבש דעה בנוגע לאיך האדם ייראה הכי מעניין לפני שאני אפילו פוגש אותו", מספר קנדר ל-ynet. "זה מאפשר לי לשנות את דעתי ברגע שאני נמצא לפניו ומתחיל לצלם. יתכן שאגיע למסקנה שהגישה הזאת לא עובדת בדרך בה אני חש וקולט את האדם שמולי, ואז צריך להסתגל לכך כדי להפוך את הצילום ליותר משמעותי.


הילארי רודהאם קלינטון, שרת החוץ האמריקנית

 

"העבודה על הדיוקנאות של אנשי אובמה היתה שונה לחלוטין. חשבתי שיהיה הכי מעניין לחשוף אותם כקבוצה. החלטתי שבאמצעות צילומם בדרך המדויקת ביותר, אדגיש את הפרטים שמבדילים אדם אחד ממשנהו. אלה המחוות שלהם, גם אם הן צנועות, שהפכו לבולטות וברורות ומאפשות לנו לגלות את שפת הגוף שלהם, כפי שכולנו קוראים אותה באופן בלתי מודע בכל פעם שאנחנו פוגשים אנשים.


רג'י לאב, עוזרו האישי של אובמה


רם עמנואל, ראש מטה הבית הלבן לשעבר

 

"אנחנו חושבים שבאמצעות הצילומים הללו, אנחנו לומדים קצת יותר על המצב האנושי, דרך ההזמנה להתבוננות. זה לא מקובל בדרך כלל לבהות באנשים, ולכן יש תחושה קלה של אי נוחות כשצופים בצילומים. אלו לא דיוקנאות שמנסים להחניף או לייפות, אלא יותר להראות לנו מי אנחנו באמת".

 

לא היו בעיות בירוקרטיות ובטחוניות בגישה אל מי שאמורים לשמש כמנהיגי ארצות הברית?

 

"הממשלה האמריקנית היתה צריכה לבדוק אותי לפני שאיפשרו לי להגיע לסנאט ולצלם את האנשים שמאחורי הנשיא אובמה. צילמנו בחדר הכנסים של המלון שלנו וכן במשרדי הממשל בשיקגו ובוושינגטון, לפני שהותר לנו להמשיך אל הבית הלבן. היינו צריכים להתייצב בסנאט לאורך יום שלם, עם כל הציוד שלי, כדי להשלים את הבדיקות בדרך לאישור הכניסה". 


סמנת'ה פאוור, יועצת מיוחדת לאובמה


ג'ון פאברו. כותב הנאומים של אובמה

 

קנדר נזכר בעבודה עם אנשים, שחלק מעבודתם נוגעת להיבטים הציבוריים ולתדמיתם: "זו היתה תקופה מרגשת וחיובית ביותר. אנשים עבדו מאוד קשה, אבל היו נלהבים בנוגע לעתיד. לחלק מהאנשים היה יותר זמן מלאחרים והם שמחו להישאר ולפטפט איתנו. כולם היו מאוד נדיבים עם הזמן שלהם. הגבתי לאיך שהגיבו האנשים מולי. לפעמים הם היו עצבנים, לפעמים ביישנים ולפעמים מאוד נינוחים. לא התכוונתי לשנות את זה, אלא רק לעזור להם להיות עצמם".

 

ואיך הגיבו המצולמים? היו מרוצים מהתדמית שלהם?

 

"כמה מהאנשים, ואני לא בטוח מי מהם, לא היו מרוצים מהמראה שלהם, או מהדרך בהם הצגתי אותם, אבל רובם היו שמחים מהתוצאות. כשאני מתבונן בתמונות הללו, ברור לי מי מרגיש נוח ומי מנסה לשלוט בעצמו".


קן סלזאר. שר הפנים


רוברט פי. קייסי ג'וניור. סנטור מפנסילבניה

 

תערוכת קבוצתית - "מחוות הגוף". מוזיאון הרצליה. תאריך פתיחה: שבת, 12 בפברואר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים