לבשל עם האייפד
1 אייפד קצוץ דק דק, 3 גרם זעפרן, 1.4 ציפורן מבהונו של סטיב ג'ובס. לערבב הכל על אש גבוהה למשך 15 דקות. אה, לא לזה התכוונו? מדריך לחווית הבישול בעזרת האייפד
<< איך לחסוך בזמן הקלדה על המק
הוא אמנם לא יבשל עבורכם (או ישאיר לכם הרבה כסף לאוכל), אבל האייפד יכול לשנות באופן משמעותי את חווית הבישול בבית. בעזרת כמה אפליקציות חינמיות, תוכלו להעזר באייפד בכל שלבי הבישול – מאיסוף המתכונים, דרך רכישת המצרכים, ועד לבישול עצמו.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet
איסוף מתכונים
אפליקציית Evernote מאפשרת לרשום פתקים באייפד. היא מופצת חינם, פשוטה לשימוש, וגמישה מספיק כדי להתאים גם לעו”ד וגם לטבח החובב שרוצה לשמור ללא טרחה מיותרת מתכונים בהם הוא נתקל.
התקינו את אוורנוט על המחשב האישי ועל האייפד. (אם יש לכם גם סמארטפון - אייפון או סלולרי מבוסס אנדרואיד - התקינו אותה גם שם.) מדוע יש צורך במחשב? מסיבות השמורות עם המפתחים, ניתן לפתוח מחברות חדשות בתוכנה דרך המחשב ורק אחר כך לכתוב בהם באייפד.
פתחו במחשב האישי מחברת חדשה תחת הכותרת “בישול”. כעת המחברת עצמה וכל תוכן שתזרקו לתוכה - קבצי טקסט, תמונה וקול, יסונכרנו בגדג'טים האחרים שלכם (האייפד, הסמארטפון). עכשיו תוכלו לעבוד רק דרכם ולא תזדקקו עוד למחשב.
כדי להוסיף מתכון חדש למחברת, צרו מסמך חדש:
- פתחו את אוורנוט ובחרו באפשרות New Note בתוך מחברת הבישול.
- בפתק החדש שנפתח, הקלידו את המתכון.
- לסיום הוסיפו תגיות. ותנו למתכון כותרת אינפורמטיבית שתהיה קלה לזיהוי.
דרך אחרת להוסיף מתכון היא העתקה מהרשת. אם גלשתם לאתר או פורום שמכיל מתכון מעניין, פשוט:
- העתיקו את המתכון. באייפד, הקישו עם האצבע על המילה הראשונה בטקסט. לאחר מכן גררו את הסמן הכחול השמאלי כדי להמשיך ולבחור בשאר הטקסט.
- צרו מסמך חדש באוורנוט (בתוך במחברת הבישול).
- הדביקו את המידע שהעתקתם אל גוף הטקסט.
- זכרו לתת תגיות מתאימות וכותרת טובה.
ואפשרות נוספת: התקינו את אוורנוט על האייפון שלכם, או על כל סמארטפון עם מצלמה, ובמקום לגזור מתכון מהעיתון, פשוט צלמו אותו ושמרו במחברת הבישול. כל עוד תקפידו לסנכרן את אוורנוט עם הענן (לחיצה על Sync), תוכלו להיות בטוחים שכל המתכונים, בין אם על המחשב או על האייפון, יגיעו בסופו של דבר לאייפד.
כמובן שלא שכחנו את אפשרות הקלטת הקול: אם אתם נמצאים במטבח עם סבתא ורוצים ללמוד את מתכון הקיגל הסודי שלה, פשוט שבו איתה במטבח ודאגו להקליט אותה שלב אחרי שלב. את אפשרות זו ניתן לבצע ישירות על האייפד.
חשוב: לא משנה באיזו דרך תבחרו להוסיף מתכונים, דאגו להוסיף תגיות. כאשר מחברת הבישול שלכם תכיל עשרות מתכונים, תרצו למצוא את המתכונים השונים במהירות. הוספת תגיות לכל מתכון חדש תבטיח שהמיון יהיה קל בעתיד. תגיות מומלצות: ערב, בוקר, צהריים, 10 דקות, 20 דקות, קינוח, עיקרית, פתיחה, צמחוני, שתייה. נכון לרגע זה, גם תגיות יש ליצור קודם על המחשב.
קניית מרכיבים
המתכונים כבר נמצאים באייפד - וזה אומר שגם רשימת הקניות שלכם שם. צאו לרשת המזון האהובה עליכם, עברו על המתכונים שרציתם להכין והוסיפו את המוצרים לעגלה.
יש אפליקציות שעוזרות לבישולים אפילו יותר מאוורנוט. Bigoven, האפליקציה הותיקה שמופצת חינם, למשל. מעבר לכמות אדירה מתכונים, תחשפו לקהילה פעלתנית שמוסיפה מתכונים, הערות, ובסופו של דבר עוזרת לכם לשפר את הבישול שלכם. החיסרון בביג אובן - יש צורך בחיבור קבוע לרשת כדי לגשת למתכונים השונים.
בגרסת הפרו של האפליקציה (16 דולר לשנה) תקבלו גישה לאפשרויות נוספות, ביניהן רשימת הקניות ומתכונים מועדפים. מצאתם מתכון שמוצא חן בעיניכם? הקישו על המתכון וכל המצרכים יתווספו לכם לרשימה. למרות שהאפליקציה רשימת הקניות נשמרת על המכשיר שלכם ותוכלו לצאת לסופר גם בלי אינטרנט.
הכנה
אחד הדברים המעצבנים שקורים בזמן הבישול הוא שספר הבישול היקר שלכם מתלכלך. אם אתם לא רוצים שהאייפד יחטוף התזות, וענני קמח, קנו מעמד קיר לאייפד. בארץ ניתן למצוא את המתקן של ModulR, שכולל כיסוי ורגליות שניתן לקבע אל תוך מתקן הקיר (280 ש”ח לכיסוי + 170 שקל למתקן התליה לקיר).
כעת שהאייפד בגובה העיניים ולא מפריע בדרך, יש לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להתחיל במלאכת הבישול. יש עוד יתרון נפלא להתקנת האייפד במטבח; לא מעט אתרי וידאו מציגים טכניקות בישול, וגודלו של האייפד הופך למושלם למטבחים הקטנים של ימינו. בתאבון!
פרויקט לסוף השבוע: מערך מצלמות אבטחה ביתי >>