שוחים עם הזרם: תוספות למרק
מרק אוכלים צח או עם תוספות שאוהבים - אם אתם שייכים לקבוצה השנייה, אורן לוקסנבורג מביא לכם ארבע הצעות שמשדרגות את המרק, חלקן הופכות אותו לארוחה בפני עצמה
בשבוע שעבר התחשק לנו לאכול מרק עוף צח עם שקדי מרק, בהתחלה זה היה נראה קצת מוזר, איזו מסעדה מגישה מרק עוף עם שקדי מרק? אבל הרעיון דווקא קרץ לי. אז הכנו מרק עוף, עם עוף וגזר ושקדי מרק צהובים, זה אוכל של בית, זה אוכל של אמא.
אחר כך כשדיברנו בקול על הרעיון חשבתי לעצמי, מה עוד אפשר לשים במרק כדי שיהיה מעניין, אז עשינו כמה דברים שאיתם אפשר להעשיר כל מרק, לתת עוד קצת פינוק ומחשבה למנה די ברורה מאליה ולשדרג אותה בקלות.
הנה מספר מתכונים לקרוטונים וטורטליני וניוקי, והתוספת הכי כיפית: אטריות, קסם של קמח ומים וביצה. יש עוד הרבה אפשרויות לתוספות למרק, ירקות פריכים בטמפורה, אגוזים מקורמלים עם תבלינים אקזוטיים, כדורי בשר או ירק כאלה או אחרים. אל תפחדו לגוון את המרק שלכם באיזה תוספת שתרצו, את כל התוספות פה אפשר להכין בכמות גדולה ולשמור לתקופה ארוכה שתמשך על פני כמה וכמה מרקים.
קרוטונים בחמאת שום
המתכון להמון קרוטונים שישמרו לפחות שבוע בקופסה אטומה שתשמור עליהם פריכים
המרכיבים:
1/2 כיכר לחם לבן לא פרוס
50 גרם חמאה
4 שיני שום כתושות דק
אופן ההכנה:
- מורידים את הקרום מהלחם וחותכים לקוביות של כ-2 ס"מ על 2 ס"מ
- ממיסים את החמאה בסיר קטן יחד עם השום הכתוש, מערבבים את החמאה המומסת בקערה גדולה עם קוביות הלחם ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהקרוטונים מזהיבים
- מקררים לגמרי לפני שמעבירים לקופסת אחסון
קרוטונים בחמאת שום (צילום: ירון ברנר)
כדורי ריקוטה ובזיליקום
מתכון די פשוט לכופתאות מגבינת ריקוטה או ניוקי ריקוטה למי שרוצה לעשות רושם על החברים. הכדורים מתאים במיוחד למרקי עגבניות, אבל אפשר לאכול אותם גם בפני עצמם עם רוטב פסטו או חמאה ופרמזן
המרכיבים (ל-6 מנות):
250 גרם גבינת ריקוטה
1 חלמון ביצה
30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
75 גרם (חצי כוס) קמח לבן
15 עלי בזיליקום קצוצים דק
מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה, טועמים כדי לוודא שיש מספיק תיבול ונותנים לתערובת לנוח במקרר למשך כ-30 דקות
- מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים, יוצרים כדורים בגדול של כפית ומבשלים את הכדורים כ-3 דקות במים הרותחים עד שהם צפים.
כדורי ריקוטה ובזיליקום (צילום: ירון ברנר)
אטריות למרק של סבתא
כמעט לכל אחד יש סבתא שהכינה אטריות למרק בעצמה, כלום עבודה וכלום מרכיבים אבל זה כיף נורא גדול ואפשר לעשות את זה עם הילדים שייהנו מאוד מהחוויה.
אפשר לשדרג את האטריות ולהוסיף להם עשבי תיבול, תבלינים, לשנות את סוגי הקמח, לחתוך אותם לנחשים במקום לריבועים, בקיצור - להתפרע
המרכיבים:
3 כוסות (כ-1/2 קילו) קמח לבן
1 כפית מלח
2 ביצים
1/2 1 כוסות (300 מ"ל) מים חמים
1/2 1כפות שמן
אופן ההכנה:
- בקערה שמים את הקמח עם המלח וביצה אחת מערבבים עד שנוצר בצק.
- מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים עד שהבצק אחיד, מוסיפים את השמן ואת המים (לא חובה להשתמש בכל המים) עד שנוצר בצק רך וחלק.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך כשעה.
- מרדדים עם מערוך (או למתקדמים, משתמשים במכונת פסטה) לבצק דק מאוד בעובי של כ-1 מ"מ, ובעזרת סכין חדה חותכים את הבצק לרצועות ואחר כך לקוביות, מקמחים קלות שלא ידבקו.
- מחממים סיר עם מים, כשהמים רותחים מבשלים את האטריות כדקה עד שהן מוכנות.
אטריות בדרך למרק (צילום: ירון ברנר)
טורטליני עוף וגרידת לימון
טורטליני או כיסנים או קרפלאך, לא משנה איך קוראים להם השילוב של עוף עם לימון במרק הוא נהדר, הלימון שובר את העושר של המרק ומקפיץ את הטעמים בכמה רמות
המרכיבים (לכ-30 יחידות):
לבצק:
3 כוסות (כ-1/2 קילו) קמח לבן
1 כפית מלח
2 ביצים
1/2 1 כוסות (300 מ"ל) מים חמים
1/2 1כפות שמן
למילוי:
150 גרם בשר עוף טחון גס (רצוי מפרגית)
1/2 בצל לבן קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 כוס מים
גרידת לימון מלימון צהוב וגדול
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- בקערה שמים את הקמח עם המלח וביצה אחת מערבבים עד שנוצר בצק.
- מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים עד שהבצק אחיד, מוסיפים את השמן ואת המים (לא חובה להשתמש בכל המים) עד שנוצר בצק רך וחלק.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך כשעה.
- במחבת גדולה מטגנים בשמן הזית את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את העוף ומתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד שהעוף מבושל, מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עד שכל המים מתאדים והמחבת יבשה והעוף מבושל.
- מעבירים לקערה ומקררים, מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 מ"מ ובעזרת כוס קורצים עיגולים, את שארית הבצק אפשר לאחד ולרדד שוב ולקרוץ עוד עיגולים.
- במרכז כל עיגול שמים כפית של מילוי העוף ומרטיבים את הבצק החשוף שמסביב למילוי.
- מקפלים כל טורטליני לחצי ומהדקים את הקצוות כך שלא יישארו כיסי אוויר כלואים בתוך הטורטליני, מצמידים יחד כל צד של החצי עיגול ומקבלים צורת טורטליני.
- מחממים סיר עם מים רותחים ומומלחים ומבשלים את הטורטלינים כ-5 דקות עד שהם מוכנים.
טורטליני עוף וגרידת לימון (צילום: ירון ברנר)
רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו
- לאיזה מרק תוסיפו את התוספת האהובה עליכם? באו לבחור בעמוד המרקים
- אורן לוקסנבורג הוא השף של מסעדת רוטשילד'ס קיטשן (שדרות רוטשילד 73, תל אביב)