ח"כ רגב: "אם נאסור לצלם אסונות, יצלמו בסלולר"
דוברת צה"ל לשעבר אמרה, כי אם התקשורת לא תצלם, אחרים יצלמו ויעלו את התמונות לאינטרנט. לדבריה, אי אפשר לאכוף את החוק. היא הציעה להגיע להסכמה בין התקשורת לחברי הכנסת
ועדת החוקה של הכנסת דנה הבוקר (יום ד') בהצעה לאסור על גופי תקשורת לפרסם תמונות של קורבנות מזירות אסון, אלא אם התקבלה הסכמה. ח"כ מירי רגב, המתנגדת להצעת החוק, הזהירה ש"אם התקשורת לא תצלם, מישהו אחר יצלם. צלם ביתי יצלם ויעביר את זה לאינטרנט. אז מה נעשה? נלך ונוציא חוק על כל אחד במדינת ישראל, שיש לו מצלמה והוא מעביר את זה דרך מצלמת הטלפון שלו?"
מתנגדי החוק הסבירו שאם תתקבל הצעת החוק - תשתנה עבודת העיתונאים מקצה לקצה באופן שיקשה מאוד לשמור על חופש הביטוי ועל זכות הציבור לדעת. ח"כ רגב (ליכוד), שהיתה דוברת צה"ל והצנזורית הראשית, הוסיפה: "לעתים גם יש לנו אינטרס, שהתמונות האלה יצאו. זה חלק מההסברה שלנו כמדינת ישראל. לעתים אנחנו גם רוצים להראות את אותה מציאות קשה. חוק הוא לא גמיש. חוק הוא חוק והוא מאוד חד משמעי וברור".
היא אמרה שיש ללמוד דווקא מהסכם הצנזורה, ולנסות להגיע להבנה עם כלי התקשורת. "הצנזורה מעוגנת בהסכם אמיתי בין שר הביטחון לעורכי העיתונים. אני חושבת שאפשר להגיע למצב שבו אנחנו כמחוקקים, נשב עם נציגי התקשורת על-מנת להגיע איתם להסכמים ולקיים איתם דיון אמיתי בסוגיות האלה. חוק כזה הוא חוק קשה מדי, שאנחנו כחברה לא נצליח לאכוף אותו. המציאות של התקשורת השתנתה. זו מציאות אחרת שמחייבת אותנו להתמודד מצד אחד עם חופש הביטוי, מצד שני הגנה על האזרח ומצד שלישי להימנע מלייצר חוקים שמחר בבוקר כל אזרח יכול לאכוף אותם עם הטלפון הנייד והאינטרנט".
יוזם הצעת החוק, ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה), אמר בדיון: "האם זה יחזק את האתיקה הפנימית שלכם? האם זה ימנע תחרות? האם זה ייתן קו מנחה לאתרים שאין לנו שליטה עליהם? וכשמגיע שיקול הדעת - איזה ערך עולה בסוף?
זה נותן לנו גם מסר לאנשים שנפגעים, שאנחנו שומרים על כבודם ופרטיותם".
בדיון גם דיברה אם, שבתה נרצחה לפני כ-15 שנים בחיפה. היא אמרה שצלמים הגיעו לזירת הרצח, לפני שהמשטרה הגיעה. לדבריה, צלמים ועיתונאים הגיעו להלוויה, למרות שהמשפחה ביקשה מהם שלא לעשות זאת.