שתף קטע נבחר

 

דמעות בביהמ"ש: "דחפו את השופט לתהום"

שגרת הדיונים הופסקה היום בבית המשפט בירושלים שבו עבד השופט מוריס בן-עטר. העובדים התכנסו לטקס זיכרון ושופטים פרצו בבכי. שופטים שבו וטענו כי מנהליו של בן-עטר לא הקלו על העומס שבו היה נתון. מזכיר בית המשפט: "הוא עבד בצורה מטורפת ויסודית"

בבית המשפט לעניינים מקומיים בירושלים התחלפה הבוקר (יום ד') ההמולה במסדרונות בדקת דומיה ובטקס לזכר השופט מוריס בן-עטר ששם אתמול קץ לחייו. "אנחנו לא יודעים ולא מסוגלים לעכל את מה שקרה", אמרו עובדי בית המשפט, "מהבוקר אנחנו לא מפסיקים לבכות". הם תיארו אותו כאדם מקסים, בעל אישיות נהדרת שפשוט לא עמד בלחץ. בצהריים הובא בן-עטר למנוחות בבית העלמין במודיעין.

 

 

למרות היום העמוס שתוכנן, בוטלו כל הדיונים בבית המשפט. במקום זאת, העובדים העדיפו להתכנס בתוך עצמם. "כל העובדים הגיעו מוקדם בגלל הצורך להיות ביחד", סיפר ל-ynet עו"ד איתן לוי, המזכיר הראשי של בית המשפט. "אנשים פרצו בבכי, זה סוג של אבל שטוב שהתפרץ עכשיו". הוא הוסיף כי בטקס נאמרו מספר מילים על אישיותו של השופט והודלק נר זיכרון.


הדיונים הופסקו, העובדים הדליקו נר זיכרון (צילום: אוהד צויגנברג)

 

אתמול, לאחר היוודע דבר הטרגדיה, התקשר מזכיר בית המשפט לכל העובדים ויידע את כולם. "היה לי מאוד חשוב שיקבלו זאת כהודעה אנושית ולא דרך התקשורת". הוא סיפר כי פגש בבן-עטר בפעם האחרונה ביום חמישי במשרד ולא הבחין בשום סימן לבאות. "הוא סיפר לי שהוא יוצא לשלושה ימי השתלמות ולמרבה הצער הוא אמר לי שניפגש ביום רביעי", ציין לוי והוסיף כי בן-עטר עבד "בצורה מטורפת ויסודית, הוא דרש מעצמו דרישות גבוהות מאוד".

 

גם בבניין הסמוך, בבית משפט השלום בירושלים, ניתן היה לחוש בהלם שאחז בעובדים ובשופטים. נשיאת בית המשפט, שולמית דותן, כינסה את השופטים לישיבה מיוחדת, וחלק גדול מהדיונים בוטלו. בישיבה פרצו חלק מהשופטים ודותן עצמה בבכי. גם היא הדגישה שלא ניתן היה לצפות את האירוע הטראגי.

 

העומס הכריע אותו

בן-עטר, בן 54 במותו, נמצא אתמול ללא רוח חיים בביתו במכבים ולצדו מכתב התאבדות. "העומס הכריע אותי", הוא כתב במכתב וביקש סליחה מבני משפחתו.


מודעת האבל בבית המשפט בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג)

 

דותן, שהיתה אחראית על בן-עטר, נפגשה עמו יחד עם משה גל, מנהל בתי המשפט לפני שבועיים, ונטען כלפי השניים כי למרות שידעו על העומס הרב שבו היה שרוי השופט, הם לא הקלו עליו. "אמנם העבירו אותו לבית משפט לעניינים מקומיים", אמרו עובדים במקום, "אבל בד בבד השאירו לו את כל פסקי הדין שהיה עליו לסיים ולחצו עליו, אז מה ציפו? הם לא הקלו עליו אלא להיפך".

 

שופטים המשיכו גם הם להפנות אצבע מאשימה גל ודותן. "הם דחפו אותו לתהום. עם העומס היה אפשר להתמודד בצורה אחרת. יכלו להקנות לו עוד משאבים".

 

לטענות על עומס הצטרפה היום גם השופטת ורדה אלשיך, יו"ר הנציגות הארצית של השופטים, שהזהירה כי "השופטים לא יוכלו לעבור עוד על נושא העומס בבתי המשפט לסדר היום לאחר אירוע טראגי זה". לדבריה, זה איננו המועד להציע הצעות ולנקוט פעולות, בזמן שהשופטים מצויים "ברגעים קשים ובהלם".

 

בתגובה לטענות ודברי הביקורת, אמרה דוברת בתי המשפט כי "הגורמים המתבטאים האלו אינם מכירים את העובדות ודבריהם מעוותים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולם הדיונים נותר ריק
צילום: אוהד צויגנברג
עבד יסודי. משה בן-עטר
צילום: אתר בתי המשפט
מומלצים