מרק עדשים מהיר וטעים
מרק עדשים ירוקות שמכינים תוך שעה - פשוט ומחמם - זה כל מה שצריך כשחוזרים הביתה ביום גשום. איילת הירשמן מציעה מתכון מהיר, עם טריקים טובים שיוסיפו עניין וטעם
כוחו של מרק עדשים ירוקות - בפשטותו המנחמת, וגם בעובדה שבניגוד למרק קטניות אחרים, הוא באמת יכול להיות מוכן תוך קצת יותר משעה (לא חייבים להשרות עדשים במים לפני הבישול, פשוט שולפים אותן, שוטפים היטב, ולסיר).
עוד טריק שמזרז עניינים ומוסיף המון טעם: הגזר מגורר ולכן יתבשל בזריזות יחסית, וגם יוסיף המון טעם למרק, יחד עם הכוסברה, הסומאק והבצל. זה הכל. פשוט פשוט וטעים כל כך, ולפעמים, כשנכנסים הביתה ביום גשם, מספיק לדעת את זה.
בואו להיות חברים שלנו גם בעמוד הפייסבוק של אתר לאשה
המרכיבים (6-8 מנות)
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
2 גזרים
1 צרור כוסברה, קצוצה
מים
2 כוסות עדשים ירוקות, שטופות
4-5 שוקי עוף
פלפל שחור
סומאק טחון, לפי הטעם
2-3 שיני שום, או לפי הטעם, קלופות וקצוצות
1 כפית מלח
להגשה:
כוסברה קצוצה, מלח גס, כמון
ההכנה
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה כעשר דקות, או עד שהוא הופך שקוף ורך. מגררים את הגזרים לתוך הסיר (בפומפייה או במגררת של מיקרופליין), מבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה חמש דקות. מוסיפים פנימה את העדשים ומבשלים יחד עם הבצל והגזר 2-3 דקות.
מוסיפים פנימה את הכוסברה הקצוצה (אפשר לשמור כמה כפות ממנה בצד, להגשה של המרק), מערבבים. מוסיפים את שוקי העוף ומתבלים בשום, בסומאק ובפלפל השחור. סחוטים מיץ מחצי לימון פנימה ומכסים במים, קצת מעל גובה המרכיבים.
2. מבשלים חצי שעה מעל להבה בינונית, עד שהעדשים רכות והעוף עשוי. מוסיפים פנימה את המלח ומבשלים חמש דקות נוספות.
3. מניחים בקעריות נתחים מהעוף, יוצקים מלמעלה את המרק ומוסיפים עוד מיץ לימון וכוסברה קצוצה. מגישים.
עוד מתכונים, מרקים וכל מה שצריך לדעת על המטבח