מקור מדיני: מצרים? ישראל עושה קולות של שטיח
לא נראה שהשינוי במצרים יהיה קיצוני, מעריכים בישראל, ומתגאים בכך ש"אנחנו סותמים את הפה". לדברי מקור מדיני, "מסתמנת חזרה לשגרה לא שגרתית במצרים"
המהומות במצרים נרגעו מעט אבל לא שככו, ובישראל ממשיכים לעקוב בדאגה - בווליום נמוך ככל האפשר. "ישראל עשתה ועושה קולות של שטיח, אנחנו שומרים על פרופיל נמוך ומכאן נגזרת הפעילות שלנו", אמר היום (ד') מקור מדיני. "הדבר האחרון שרצינו הוא שיקשרו אותנו לעסק הזה, ולמרות שהיו ניסיונות כאלה מצד תקשורת מצרית ומצד אל ג'זירה, זה לא צלח".
מצרים על סף הפיכה - הדיווחים והתמונות בעמוד מיוחד:
- יומיים קטלניים בדרום מצרים: 3 נהרגו, 100 נפצעו
- לייק למהפכן המצרי מגוגל בכיכר א-תחריר
- סגן נשיא מצרים: לא נסבול ההפגנות עוד זמן רב
- "לכו הביתה!" - צפו במנוסת האסירים במצרים
- בואו לעשות לייק גם בעמוד הפייסבוק של ynet
בתדרוך לעיתונאים, המקור סקר את המדיניות והפעילויות הישראליות מאז תחילת המהומות. "בניגוד למדינות אחרות, ישראל סתמה את הפה", הוא הדגיש, וההתבטאויות של בכירים ישראלים בנושא, לטענתו, היו מתונות ולא כוונו לאוזניים מצריות.
"האלימות במצרים היא בעיה אך היא לא מכוונת כלפינו. פינינו את המשפחות והשליחים שם כצעדי הגנה", אמר. חנויות בסמוך למגורי השליחים הישראלים נבזזו ולכן משרד החוץ בחן את כל התרחישים האפשריים כדי להגן על אנשיו. על פי המקור המדיני, עם תחילת המהומות היו כמה מאות ישראלים במצרים ומשרד החוץ לקח על עצמו לטפל גם בהם. כ-40 ישראלים פונו בטיסה שאורגנה במיוחד.
ומה הלאה? "אנחנו מבינים שיש שינוי במצרים, מה שהיה לא יהיה וקיימות שתי אפשרויות. האחת, שינוי משטר איטי, בטוח ויציב והשנייה היא שינוי קיצוני, אולי לכיוון איסלאם". לדברי המקור, כרגע נראה שהדברים הולכים לכיוון של שינוי איטי ויציב. "לא נראה כרגע שהשינוי במצרים יהיה דרסטי וקיצוני, כי זה פשוט יהיה מצב בלתי נסבל של תוהו ובוהו".
כרגע, הוא הוסיף, "מסתמנת חזרה לשגרה לא שגרתית במצרים. מצד אחד חוזרים לעבודה ומצד שני נמשכות ההפגנות. לכן עדיין קשה להעריך מה יקרה". ובכל זאת, הסכם השלום לא צפוי להיפגע, "מאחר שמדובר באינטרס מצרי".
בהתייחסו למדיניות האמריקנית שהתאפיינה בזיגזג מסוים,
אמר המקור כי "היה שינוי בהתבטאויות של האמריקנים ועכשיו הם שומרים על קו יותר מרוכך כלפי מובארק ומשטרו. בתקשורת המצרית היה כעס כלפי ארה"ב, אבל האמריקנים הם לא האויב הגדול של המצרים עכשיו, קודמים להם איראן וטורקיה".
בתמונה האזורית, לפי הערכתו, "יש הפתעה רבתי והלם אצל המנהיגים הערביים מההתנהלות של ארה"ב וגם מן הנעשה במצרים עצמה. השליטים הערביים שמתבוננים חושבים עכשיו על ההישרדות שלהם משום שמצרים מדינה מאוד דומיננטית בעולם הערבי".
Read this article in English