ארוחה בצ'יק-צ'ק: צ'יקן צ'אט
ארוחת החג עברה ויחד איתה הסתיימה חגיגת הגבינות. למי שהתגעגע לעוף אבל עדיין לא מעוניין לעבוד קשה במטבח, רינה פושקרנה מציעה מתכון פשוט לסלט עוף קר עם קרוטונים וירקות
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
צ'יקן צ'אט
סלט עוף קר עם קרוטונים מקמח עדשים, המוכר כאוכל רחוב.
המרכיבים:
1 פלפל ירוק חתוך
1 פלפל אדום חתוך
10 עגניות שרי חתוכות לרבעים
צרור בצל ירוק חתוך
בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
2 כפיות כוסברה טרייה קצוצה
2 כפיות נענע טרייה קצוצה
כף ג'ינג'ר חתוך לפסים דקים
2 צ'ילי ירוק חתוך דק ללא הגרעינים
חזה עוף חתוך לחתיכות (מומלץ להשתמש במתכון לצ'יקן טיקה)
מלח לפי הטעם
כף רוטב צ'ילי
2 כפיות קטשופ
כף שמן זית
2 כפות מיץ לימון
לקרוטונים:
2 כפות קמח עדשעם או קמח חומוס
2 כפות קמח לבן או מלא
1/2 כפית אג'ואן/נאחווה
מלח לפי הטעם
כף רוטב צ'ילי
1 כף שמן
2-3 כפות מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- הקרוטונים: מערבבים את מרכיבי הקרוטונים בקערה עד לקבלת בצק.
- מרדדים את הבצק, חותכים לרצועות דקות ומטגנים בשמן או אופים בתנור כחמש דקות בחום בינוני.
- הסלט: מערבבים את כל הירקות והעוף מוסיפים את תבלינים, שמן הזית, הלימון, רוטב הצ'ילי והקטשופ. לפני ההגשה מפזרים מעל נענע וכסברה.
- רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת טנדורי
מומלצים