שתף קטע נבחר

תרבות ישראלית לעולים: שיבינו על מה מדברים

פרויקט "כחול ולבן" של המשרד לקליטת עלייה מציע לבני נוער סטודנטים ומשפחות עולים סל תרבות כחול-לבן מגוון, כדי לחשפם לרבדים נוספים של התרבות הישראלית. לפרויקט, המוענק ללא תשלום, דרושות משפחות עולים צעירות, מכל הארץ

"הפוך גוטה הפוך","מה רוצה התולעת? מחפשת חכה", "לסרג'יו פנית, לא טעית", לאותן אימרות שפר שחוקות השגורות על פיו של כל ישראלי בעקבות שינון והטמעה של סרטי בורקס וקאלט ישראלים, אין משמעות ברורה בעיניהם של עולים חדשים. הם כבר מבינים את תרגום המילים, אבל עדיין לא את הרבדים הנוספים שהוענקו להם על ידי התרבות המקומית.

 

פרויקט "כחול ולבן" מנסה להתמודד בדיוק עם סוגיה זו. ביוזמת המשרד לקליטת העלייה, הוא מעניק לעולים החדשים סל תרבות הכולל הצגות, אירועי תרבות, טיולים, סדנאות, הרצאות ואפילו סופי שבוע ללא תשלום. המשרד מציע את ההזדמנות לתרבות, לעולים החדשים בדגש על משפחות צעירות, סטודנטים ובני נוער בכל הארץ.

 

מעל 1,700 בני נוער כבר הצטרפו לפרויקט "כחול ולבן", שאלות כמו: כמה ארוך הכותל המערבי? איך קשור ביאליק לעולים מחבר העמים לשעבר? ורבות נוספות זוכות למענה. מעבר לבידור מוענקת כאן אפשרות לקיים היכרות רשמית וראשונה עם מושגים בתרבות הישראלית וביהדות שלא נהירים לעולים. נכון לעכשיו יקבלו בני הנוער כ-50 שעות בשנה, במסגרת הפרויקט. התוכנית תופעל כיתות המוגדרות כעתירות עולים בהן יותר מ 30% מהתלמידים בבית הספר הם עולים חדשים, מסל התרבות תהנה הכיתה כולה, על תלמידיה הישראלים הוותיקים.


אז מה אורכו של הכותל המערבי?

 

את הפרויקט מפעיל עבור המשרד לקליטת העלייה בין השאר באמצעות מרכזי "תאיר" ברחבי הארץ. התוכנית מוענקת גם לסטודנטים, שתמורת התחייבותם להשתתף במגוון האירועים בפרויקט, הם מקבלים גם מלגה לימודים על סך אלף דולר.

 

דרושות משפחות עולים

"היום אנחנו מבינים שתהליך הקליטה דורש לא רק סיוע כספי בעזרה במגורים ובתעסוקה, אלא גם סיוע בהשתלבות תרבותית", מסביר גלעד אלפסי העומד בראש מרכז תאיר. "החלטנו לפעול כדי שהעולים יוכלו להכיר את התרבות הישראלית, וזאת מבלי לפגוע בזהות התרבותית שלהם".

 

"כיום נמצאים בארץ כ-1,300,000 עולים. הפגישה של עולים מהתפוצות עם ההוויה היהודית יוצרת קונפליקט חד בין הזהות האישית אותה ספגו בבית, לבין החברה והתרבות היהודית - ישראלית איתה הם מתמודדים היום", מציינים אנשי משרד הקליטה. "כדי לחדד את אותה זהות ישראלית, מצא לנכון המשרד לקליטת העלייה להרים את הכפפה ולהקים את פרויקט 'כחול לבן'".  

 

הפרויקט פתוח למשפחות עולים צעירות בגילאים 25-40, מכל הארץ. המשפחות, שיתבקשו לשלם דמי רצינות של מאה שקלים (משפחות מעוטות יכולות יתקבלו ללא כל תשלום), ייהנו במסגרת התוכנית גם מסופי שבוע בבתי מלון, שם יועברו הרצאות וסדנאות של מיטב ההיסטוריונים והמרצים.

 

  • משפחות עולים המעונינות לקחת חלק מוזמנות לפנות למרכז "תאיר" בטלפון: 03-6205185.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הפוך גוטה, הפוך". אורי זוהר ב'מציצים'
צילום: לע"מ
מה הקשר בין ח.נ. ביאליק וחבר העמים?
צילום: לע"מ
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים