שתף קטע נבחר
 

מחסור בשעות שינה מגביר הסיכון להתקף לב

מחקר אנגלי חדש, שכלל 470 אלף איש משמונה מדינות, מצא כי מחסור בשינה מגביר ב-48% הסיכון ללקות בהתקף לב וב-15% בשבץ מוחי - ואף למות מהם. וכמה שעות צריך לישון כדי להפחית את הסיכון? לפחות שש

אתם ישנים מספיק בלילה? אם לא, כדאי שתדעו שזה עלול להזיק לבריאותכם. מחקר רחב היקף, שכלל כמעט חצי מיליון איש משמונה מדינות, מצא כי מחסור בשעות שינה מגביר משמעותית את הסיכון ללקות בהתקף לב ולמות ממנו. על המחקר דיווח כתב העת Heart בגליונו החדש.

 

 

"מדובר בפצצה מתקתקת לבריאות"

את המחקר החדש ערכו חוקרי בית הספר לרפואה וורוויק שבאנגליה. החוקרים סיכמו 15 מחקרים רחבי היקף, בהם השתתפו כ-470 אלף איש משמונה מדינות, בהן ארצות הברית. המחקרים עקבו אחר הנבדקים במשך שבע עד 25 שנים. במהלך תקופת המחקר  לקו הנחקרים ב-4,169 התקפי לב, 3,478 מקרי שבץ מוחי ו-8,420 מחלות לב אחרות.

 

החוקרים מצאו כי שינה של פחות משש שעות בלילה, והפרעות שינה, מגבירות את הסיכון ללקות או למות מהתקף לב ב-48% ואת הסיכון ללקות או למות משבץ מוחי ב-15%. החוקרים הסבירו כי מחסור בשעות שינה גורם להפרשת הורמונים וכימיקלים הפוגעים בכלי הדם ומובילים ליתר לחץ דם, עליה בכולסטרול, סיכון מוגבר לסוכרת, השמנה, התקף לב ושבץ מוחי. "מדובר בפצצה מתקתקת לבריאות", הזהירו החוקרים. "אלו במצבים מסכני חיים שיש להימנע מהם על ידי שינה מספקת".

 

מחקרים קודמים כבר הראו כי מחסור בשעות שינה מגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם ולתחלואה כרונית אחרת, מעבר לפגיעה באיכות החיים ומעורבות גדולה יותר בתאונות דרכים ואסונות, בשל העייפות. "העומס בשגרת היום יום והדחף להספיק כמה שיותר גורמת לרבים לאבד זמן שינה יקר והתוצאה יכולה לפגוע בבריאות", סיכמו החוקרים, והמליצו על שינה בת שבע שעות לפחות מידי לילה.

 

הישראלים: ישנים קרוב לשבע שעות בלילה

סקר שנערך אשתקד על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה מצא כי הישראלי ישן בממוצע קרוב לשבע שעות בלילה, כאשר רק 15% ישנים יותר משמונה שעות בלילה. אנשים בגיל 55 ומעלה ישנים, על פי הסקר, פחות שעות בלילה, בהשוואה לצעירים יותר: 27% מהמבוגרים ישנים חמש שעות או פחות בלילה, לעומת כ-17% מהצעירים, הישנים פחות מחמש שעות בלילה.

 

על פי תוצאות הסקר, מתוך 22% הסובלים מקשיי הירדמות או נדודי שינה, 6% סובלים מכך לעתים קרובות. שיעור הנשים הסובלות מנדודי שינה או מקשיי הירדמות כמעט כפול משיעור הגברים הסובלים מכך (29% בהשוואה ל-14%) ועם העלייה בגיל עולה גם שיעור הסובלים מהתופעה. הסיבות השכיחות לנדודי שינה הם לחץ, מחשבות מטרידות, בעיות רפואיות ועומס בעבודה.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עייפים? זה לא טוב ללב
צילום: ablestock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים