שתף קטע נבחר

 

עו"ד של אולמרט: מידע על טלנסקי הגיע שלא כחוק

בדיון בבית המשפט, טען פרקליטו של ראש הממשלה לשעבר כי המידע על טלנסקי וקשריו עם אולמרט הגיע ממשרד מבקר המדינה בניגוד לחוק. "אין מקום אחר". התובע: "זה מידע חסוי"

מה מקור המידע שהביא לחקירת פרשת טלנסקי ? זו השאלה שעמדה במוקד היום (ה') הדיון בבית המשפט המחוזי במשפטם של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט וראש לשכתו שולה זקן. לטענת צוות פרקליטיו של אולמרט, המידע על איש העסקים, נמסר ממשרד מבקר המדינה בניגוד לחוק.

 

 

בדיון העידה רב-פקד איריס ברק, בכירה בצוות של היחידה הארצית לחקירות הונאה, שחקר את פרשות מרכז ההשקעות וטלנסקי. במהלכ העדות התברר כי בניגוד למה שהיה נהוג לחשוב עד כה, שמו של איש העסקים, כמי שעומד מאחורי העברות הכספים בין אורי מסר, אולמרט וזקן - נחשף עוד לפני שאנשי היחידה הארצית לחקירות הונאה פשטו על משרדי התמ"ת ומצאו שם את "יומני שולה".

 

במסגרת החקירה הנגדית סיפר פרקליטו של אולמרט, עו"ד נבות תל צור כי ב-8 בנובמבר 2007 ביקשה יאח"ה ממשטרת הגבולות לעקוב אחר יציאתו וכניסתו לארץ של מוריס טלנסקי. "איך יאח"ה בכלל ידעה שמשטרת הגבולות צריכה לעקוב אחרי שמו של טלנסקי, אם כניסת יאח"ה למשרדי התמ"ת, ששם התגלו יומני שולה נערכה רק ב-11 בנובמבר?", שאל עו"ד תל צור את רפ"ק ברק.

 

"את התיק קיבלתי לטיפולי במחצית השנייה של חודש אוקטובר", סיפרה קצינת המשטרה, "ואז שמעתי את השם טלנסקי ועל בסיס זה נשלחה למשטרת הגבולות ההוראה לעקוב אחרי השם טלנסקי".

 

"המידע על טלנסקי הגיע ממשרד המבקר"

פרקליטו של אולמרט המשיך והעלה את החשד שמבקר המדינה העביר לצוות החקירה את שמו של איש העסקים, במסגרת חקירתו את פרשת הקרקעות, דבר שאסור לפי החוק. לדברי עו"ד נבות תל צור, הפגישה בין הצדדים, בה הועבר חומר החקירה נערכה ב-21 באוקטובר.

 

בשלב זה התערב התובע, עו"ד אורי קורב, שדחה את הדברים ואמר שהמידע הראשוני על טלנסקי הוא חומר מודיעיני חסוי ולכן העדה רפ"ק ברק לא תוכל להתייחס לדברים. עו"ד קורב אף פנה לעו"ד תל צור ואמר לו שאם הוא רוצה לפתוח את המידע החסוי, הוא יכול לעתור לבג"ץ

 

"המידע על טלנסקי ממבקר המדינה - אין מקום אחר", המשיך פרקליטו של אולמרט להתעקש. אולם, קורב קם מכיסאו והדגיש שאינו מאשר לעדה לחשוף את מקור המידע, אלא רק את תאריך. "המידע הגיע ב-22 באוקטובר", סיפרה רפ"ק ברק.

 

על-פי החוק, אם במשרד מבקר המדינה עולה חשד לפלילים, עליו להעביר את חומרי החקירה ליועץ המשפטי לממשלה ולא למשטרה. "הנושא נתון בפני שופטי בית המשפט והם שיחרצו את דינו של הנאשם אהוד אולמרט", נמסר בתגובה ממשרד מבקר המדינה.

 

"ראוי להודיע לנחקר כאשר הוא חשוד וכאשר הוא עד"

בנוסף, במהלך הדיון הביעו השופטים פליאה בנוגע להתנהלות המשטרה בחקירתו של אולמר בפרשת האזנות הסתר, בה מואשמת ראש לשכתו לשעבר. במהלך חקירתה של רפ"ק ברק, תהה פרקליטה של זקן, עו"ד מיכה פטמן, מדוע באחת הפעמים שנחקר באזהרה, לא הובהר לאולמרט שהוא נחקר בפרשת האזנות הסתר, שבנושא זה הוא עד ולא חשוד.

 

"מן הראוי להודיע לנחקר כאשר הוא חשוד וכאשר הוא עד", אמרה נשיאת בית המשפט המחוזי, מוסיה ארד ואמרה לשוטרת: "כאשר אדם נחקר באזהרה כחשוד הוא מגיב באופן מסוים, מסגנן את התגובות באופן מסוים, וכאשר הוא נחקר כעד הוא מסגנן את עצמו בצורה שונה".

 

השופטת הוסיפה וטענה שהתנהלותם של החוקרים לא הייתה סבירה. "לא עבר לנו בראש להכניס לו משהו בלי שישים לב", השיבה רפ"ק ברק וציינה כי לא מדובר במשהו חריג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
טלנסקי. מאין המידע?
צילום: גיל יוחנן
אולמרט. המידע התקבל קודם
צילום: נועם מושקוביץ
לינדנשטראוס. המידע הגיע מלשכתו?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים