שתף קטע נבחר
 

לאוהבים ולאופים: קאפקייקס באהבה

את הצעד הראשון במטבח, בתחום האפייה, רותי קינן ממליצה לעשות יחד עם הקאפקייקס, הן קלות להכנה ואפשר להלביש אותן איך שרוצים, בכל צורה, פרי וצבע, ובדיוק בגלל זה הן גם מתנה מתוקה ליום האהבה

מאחר שאת הדיון המלומד על מהותן הבסיסית של העוגיות האישיות, שהשתלטו בשנה-שנתיים האחרונות על מדורי האפייה שלנו, כבר העליתי כאן לפני למעלה משנה, נחסוך את ההקדמות ונגיע לעיקר. רק נזכיר, שאם עוד לא החלטתם איך להפתיע ביום האהבה, כדאי להביא בחשבון צמד קאפקייקס מקושטות בלבבות מרציפן כאופציה, אפילו למי שאינם מיטיבי לכת בתחום האפייה.

 

ימי ההולדת במשפחתנו מתרכזים כמעט כולם בחודשים הראשונים של השנה, כך שזוהי גם התקופה שבה הקאפקייקס חוגגים אצלנו. אני אופה אותן כבר שנים, כאופציה שפויה לחגיגות יומולדת בגנים, בבתי הספר וגם בבית. השנה הן גם זכו להילה נוספת בזכות הטרנדיות – שהרי כל אחד היום מתחרה בגרסה המנצחת שלו ומתהדר בה – אם לא בחלון הראווה של הקונדיטוריה או בית הקפה, אז בספר מהודר.

 

זה לא שיש הרבה מה לחדש בגזרה הזאת, אבל נראה לי שהצמא למתכונים רק הולך וגדל ככל שהטרנד מתפשט. בעיקרון, הרי מדובר בעוגיות המתבססות על תערובת בחושה, קלה מאוד להכנה וכמעט מתכון בטוח להצלחה. הן מתאימות את עצמן בלי בעיה לכל אירוע וגם לכל בשלן, וממש מומלץ לעשות בחברתן את הצעדים הראשונים במטבח ולהתיידד באמצעותן עם תנור האפייה.

 

הקאפקייקס שהכנתי הפעם מתכתבות עם האופנה שהגיעה אלינו מהקונדיטוריות של לונדון וניו יורק אבל על הדרך מנסות לרכוב על עוד כמה גלים - למשל, הטרנד הבריאותי: התערובת המבוססת על קמח כוסמין ושמן היא אופציה בריאה יותר מזו המכילה חמאה וקמח רגיל. גם הקישוטים העשויים ממרציפן הם בעלי תועלות תזונתיות משמעותיות יותר מהקרמים עתירי השומנים שמאפיינים את ראשי הקאפקייקס הרגילים (ועל אף שהם צבועים בצבעי מאכל, זוהי סטיית תקן קטנה ומותרת). בהכנתם ישמחו לקחת חלק גם הילדים, אפילו הקטנים ביותר. בגזרת המבוגרים, בחרתי לעטר את הקאפקייקס ה"בריאים" בתותים, שוב, כדי למזער נזקים. לעומת זאת, לא חסכתי מכם גם מתכון לקאפקייקס שוקולד מוצלחים במיוחד, שחיתותיים יותר אבל קלים מאוד להכנה.


(צילום: ירון ברנר) 

 

קאפקייקס תפוזים וקמח כוסמין בציפוי מרציפן

המרכיבים (ל-12 קאפקייקס גדולות או 24 קטנות):

1/2 1 כוסות סוכר

1 כוס שמן קנולה

מיץ וקליפה מגוררת מ-1 תפוז

4 ביצים

1/4 2 כוסות קמח כוסמין

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

100 גרם קליפות הדרים קצוצות

לציפוי:

200 גרם מרציפן צבעוני (או טבעי, צבוע בצבעי מאכל, אם רוצים)

או

תותים + 2 כפות ריבת תותים או זיגוג לעוגות (גלזורה)

 

אופן ההכנה:
  1. משמנים תבנית של 12 מאפינס בינוניים או 24 קטנים או מרפדים את השקעים בסלסילות נייר.
  2. בקערה בינונית טורפים יחד את השמן, הסוכר, המיץ וקליפת התפוזים והביצים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  3. בקערה אחרת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את התערובת לתערובת הנוזלית ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקליפות ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת לשקעים שבתבנית (ממלאים כל שקע רק עד 2/3 מגובהו). אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 כ-30 דקות מעלות או עד שקיסם המוחדר לאמצע כל מאפין יוצא יבש.
  5. אם בוחרים לקשט במרציפן, מרדדים אותו על משטח עבודה לעלה דק וקורצים צורות בעזרת חותכני עוגיות. לחלופין אפשר לעטר כל עוגייה בפרוסות תותים. מחממים מעט את הריבה ומושחים את התותים או משתמשים בזיגוג (שנמכר באגף העוגות במרכולים או בחנויות מתמחות, תחת השם גלזורה).

 

קאפקייקס בטעם שוקולד בציפוי קרם שוקולד

המרכיבים (ל-12 גדולות או 24 קטנות):

200 גרם חמאה רכה

1/4 1 כוסות סוכר

4 ביצים

3/4 כוס חלב

1/2 2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפות קקאו

50 גרם שקדים או אגוזים קצוצים

50 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות

לציפוי:

250 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

3 כפות אבקת סוכר

2 כפות ברנדי

לקישוט:

תלתלי שוקולד או סוכריות צבעוניות

 

אופן ההכנה: 

  1. מרפדים תבנית שקעים או תבניות קטנות למאפינס בסלסילות נייר.
  2. מקציפים במערבל את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבול, אחת אחרי השנייה. מוסיפים את החלב ומערבלים.
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והקקאו ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול, לתערובת החמאה.
  4. מוסיפים את השקדים או האגוזים והשוקולד ובוחשים בתערובת בכף עץ. מעבירים את התערובת לשקעים או לתבניות.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 160 מעלות למשך 20 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגות יוצא נקי. מצננים מעט, מוציאים את העוגות מהתבניות ומצננים היטב.
  6. הציפוי: ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. מוסיפים את אבקת הסוכר והליקר או הברנדי ואת הקליפה המגוררת. מסירים מהאש ומצננים.
  7. מעבירים את הקרם למקפיא ומקררים כ-30 דקות (בוחשים את הקרם כל כמה דקות כדי שיצטנן באופן אחיד). כשהקרם קר, מקציפים אותו במהירות גבוהה עד שהוא מבהיר.
  8. מכניסים את הקרם לשקיק זילוף עם צנתר כוכבי גדול. מעטרים כל עוגה בקרם, זורים למעלה תלתלי שוקולד או סוכריות צבעוניות.

 

הערה: במקום בקמח רגיל, קקאו ואבקת אפייה אפשר להשתמש ב-1 חבילה קטנה (350 גרם) קמח תופח בטעם שוקולד.

 

רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קאפקייקס, תמיד טעים
צילום: ירון ברנר
מומלצים