הפרקליטות: המבקר חידש בדיקתו בעניין דנינו
המדינה השיבה לעתירות לבג"ץ נגד מינוי המפכ"ל המיועד והסבירה שבתום הקפאה שנועדה למנוע זליגת מידע חסוי, חידש מבקר המדינה את בדיקת הטענות נגד דנינו, שלפיהן טיפל באופן לקוי בהסגרת האחים אברג'יל על רקע מאבקי יוקרה
מבקר המדינה עדיין לא אמר את מילתו האחרונה באשר למינויו של יוחנן דנינו למפכ"ל המשטרה, והערב (יום ה') מתברר כי בימים האחרונים התחדשה בדיקת תוכן העתירות שהוגשו נגדו, שנוגעות לטיפולו בהסגרת האחים אברג'יל לארצות-הברית ולטענות ניצב-משנה בדימוס סיימון פרי, שלפיהן לווה הטיפול בפרשה במאבקי יוקרה וכוח בצמרת המשטרה שמנעו מדנינו לטפל בפרשה כראוי, שכן הוא סירב לאפשר לאדם אחר לקצור את הקרדיט על פועלו.
בתשובה בנושא שהגישה היום לבג"ץ פרקליטות המדינה, בתגובה לעתירות שהגישו פרי והתנועה לאיכות השלטון, נמסר כי החלטת היועץ המשפטי לממשלה לאפשר לדנינו למלא את התפקיד התקבלה על סמך חוות דעת יסודית וממצה שקבעה באופן חד-משמעי כי לא נפל כל פגם בהתנהלות דנינו בפרשה זו, וכן בתיק רצח הסוכנים.
על מורח הרוח שהביע מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, שמחה על מינויו של דנינו לתפקיד טרם הגיעה בדיקתו בנושא לסופה, נמסר כי ההתנהלות בשטח נבע "לנוכח האינטרס הציבורי, כפי שהציג השר לביטחון הפנים, בדבר הצורך במינוי מפכ"ל במועד מוקדם ככל הניתן, ובשל מכלול הנסיבות ששררו באותה עת בצמרת המשטרה והנסיבות שפגעו בתפקודה".
לפי עמדת הפרקליטות, רואה היועמ"ש וינשטיין בחומרה את התנהלותו של העותר, פרי, "שפרס לעיני כולם חומרים מסווגים שעלולים לחבל בפעולת המשטרה". עוד ציינו שם כי השר לביטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ', והמפכ"ל היוצא, דודי כהן, הופיע לפני ועדת טירקל שבחנה את כשירותו של דנינו לתפקיד והעידו כי אין בטענות נגדו כדי להטיל דופי ביכולתו להתמנות.
על הטיפול בפרשת האחים אברג'יל, כתבו בפרקליטות כי בדיקת המבקר בנושא התחדשה רק לאחרונה, אחרי הסגרתם לארצות-הברית, מחשש שההליך יביא לזליגת חומרים חסויים שיאיימו לפגוע בהעברתם לחו"ל. בתביעה ציינו כי הקפאת ההליך באותה התקופה הייתה לבקשתם ובהסכמת המבקר.