שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

שמחה וציוצים גם ברשת: "מברוכּ, הפושע עזב"

האינטרנט היה המקום שבו החל המהלך נגד מובארק לצבור תאוצה, ואמש, עם הודעת סולימאן על התפטרות נשיא מצרים, נהרו המונים לא רק לכיכר - אלא גם לטוויטר ולפייסבוק. "אנחנו חופשיים! זה הזמן לחגוג!", הם כתבו באושר, והצליפו במובארק: "אמרת שאתה אבא שלנו, אבל לא נתת לנו כמו לגמאל"

היא החלה שם, והיא מסתיימת שם: המוני גולשי אינטרנט מצרים הציפו אמש והלילה (שבת) את עמודי הפייסבוק והטוויטר בצהלות שמחה וירטואליות על פרישתו של נשיא מצרים, חוסני מובארק. חלק מהגולשים החליפו את תמונת הפרופיל שלהם לדגלי מצרים לאות הזדהות, ואחרים הסתפקו במחוות כתובות: "הגיע הזמן לחגוג!", הם כתבו.

 

מזרח תיכון חדש - עדכונים אחרונים ב-ynet:

מדברים על ההיסטוריה במצרים בפייסבוק של ynet

 

האינטרנט נחשב לאחד הגורמים החשובים ביותר למהפכה במצרים. בימים הראשונים של המחאה נגד חוסני מובארק, שימשה הרשת החברתית "פייסבוק" את מובילי המחאה להפצת הוראות ודיווחים לקראת ההתכנסויות התכופות. ל"פייסבוק" הם גם העלו את רשימת הדרישות שלהם ממשטר מובארק - ובראשן התפטרות הנשיא.

 

המהפכה שנעזרה ב"יוטיוב" המשיכה בו הלילה - צפו בחגיגות מבפנים:

 

במהלך שלושת השבועות שבהם נמשכה המחאה העבירו מפגינים דיווחים על ההתקוממות ותיעוד שלה באמצעות "פייסבוק", אתר שיתוף הקבצים "יוטיוב" ו"טוויטר". בימים הראשונים למחאה חסם המשטר המצרי כמעט לחלוטין את הגישה לרשת האינטרנט, מה שהקשה על רבים את הגלישה בה ואת העברת הדיווחים. אלא שאמש, מיד אחרי הכרזת עומר סולימאן על התפטרות מובארק, מיהרו פעילים רבים אל האינטרנט כדי לחגוג את הניצחון שלהם במקום שבו החל.

  

"מצרים, ברוכה הבאה - הגיע הזמן לחגוג!", כתב המהפכן המצרי וואיל רנאיים בעמוד הטוויטר שלו. "הגיבורים האמיתיים הם הצעירים בכיכר א-תחריר ובכל רחבי מצרים. מברוכּ למצרים. הפושע עזב את הארמון". רנאיים גם הודה ליריבו הפוליטי של מובארק, מוחמד אל-בראדעי, על חלקו בהפיכה: "אני רוצה להודות למוחמד אל-בראדעי, שהגעתו למצרים היא שגרמה לי לרצות שינוי במדינה".

 

צפו בהיסטוריה: הכרזת ההתפטרות - והשאגות בכיכר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם אל-בראדעי עצמו, יו"ר הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית לשעבר, ניצל את פלאי הטכנולוגיה כדי לשתף את הציבור המצרי ברגשותיו. בחשבון הטוויטר הפרטי שלו הוא כתב: "מצרים היום חופשית וגאה. אללה יברך את העם המצרי". אל-בראדעי הוזכר כמי שעשוי להתמודד על נשיאות מצרים אחרי פרישת מובארק, אך לא ברור אם בכוונתו לעשות זאת.

 

מובארק, אתה לא אבא שלנו, אלא של גמאל

בקבוצה נוספת בפייסבוק, שכינתה את עצמה "25 בינואר - יום המהפכה נגד העינויים, העוני, האבטלה והשחיתות", כתבו גולשים כי יש להעלות על הכתב את אירועי המהפכה ולהוציא ספר בשם "מהפכת 25 בינואר", כדי שהמהפכה "תהיה רשומה בדפי ההיסטוריה".

 

ההיסטוריה במצרים - עוד כתבות ב-ynet:

 

חבר אחר בקבוצה העדיף להתייחס לנאומו של מובארק שלשום, שבו טען הנשיא המצרי כי לא יפרוש. "מובארק אמר שהוא האבא שלנו, ואני אומר לך, מובארק: אינך יכול להיות אבא שלנו, כי לא התייחסת אלינו כמו לגמאל ולעלאא, בניך'". גמאל מובארק הוזכר במשך שנים כמי שעתיד לרשת את מובארק וטופח על ידיו בדרך לקבלת כס הנשיאות, אף שמובארק האב מעולם לא הודה בכך. שני בניו נחשבים לעשירים מאוד, ככל המשפחה - שמחזיקה בהון שנאמד ב-40-70 מיליארד דולר.


חגיגות ברחובות הבירה המצרית, הלילה (צילום: AFP)

 

אחד הגולשים בקבוצת הפייסבוק כבר החל לחשוב על "היום שאחרי", והפציר בבני הנוער במצרים לערוך היום "יום

ניקיון" בכל מחוזות המדינה, בשל הלכלוך הרב שהצטבר במהלך ההפגנות.

 

קבוצת הפייסבוק "מעקב", שסיקרה מקרוב את האירועים במצרים ועדכנה באופן רציף על הנעשה בארץ הנילוס מאז 25 בינואר, החליפה את תמונתה לתמונה של מפגינים מכיכר א-תחריר, ועליה הכיתוב: "רצון העם המצרי ניצח".  בקבוצה, שבה חברים יותר מ-400 אלף גולשים, נכתב בנוסף: "שמחה בכל רחובות מצרים וכל מדינות העולם. יאללה, כולם לשנות לתמונה הזאת. תחי מצרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבוסים החדשים. צבא מצרים ואזרחית קטנה, אמש
צילום: AP
בראדעי. ציין גם כן: "מצרים חופשית וגאה"
צילום: רויטרס
מומלצים