רצח בנזיר בוטו: צו מעצר נגד מושארף בפקיסטן
נשיא פקיסטן לשעבר זומן לבית הדין המיוחד לחקירת ההתנקשות בבוטו. "ראש התביעה הכללית הוציא צו ללא אפשרות שחרור בערבות נגד מושארף", אמר דובר בית המשפט. דובר מטעמו של הנשיא לשעבר הודיע כי הוא לא יכבד את הצו
התפתחות דרמטית בפקיסטן: בית משפט במדינה הוציא צו מעצר נגד הנשיא הקודם, פרבז מושארף, כחלק מחקירת ההתנקשות ב-2007 בבנזיר בוטו, ראש הממשלה לשעבר ויריבתו הפוליטית דאז.
בנזיר בוטו שבה למולדתה בדצמבר 2007 כדי להשתתף בבחירות, וקיוותה להיבחר מחדש כראש ממשלה. אולם היא נרצחה בפיגוע התאבדות בעיר רוואלפינדי שבמרכז המדינה. בפקיסטן נשמעו דיווחים סותרים אודות הנסיבות שהובילו למותה. תחילה דווח כי נורתה למוות, אולם לפי הגרסה הרשמית של משרד הפנים הפקיסטני, היא מתה כתוצאה מחבטה חזקה שספגה מגג המכונית שבה נסעה.
"ראש התביעה הכללית הוציא צו ללא אפשרות שחרור בערבות נגד מושארף, והורה לו להתייצב בעוד שבוע בפני בית-הדין המיוחד לחקירת ההתנקשות ב-19 בפברואר", אמר דובר התובע הכללי של פקיסטן. דובר מטעמו של מושארף מסר כי הנשיא לשעבר לא יחזור לארצו לשימוע או לחקירה בבית המשפט, וטען כי "מדובר בהאשמות מגוכחות".
לפי החשדות לכאורה, מושארף קשר יחד עם שותפים רבים לחסל את יריביו הפוליטיים לפני הבחירות במדינה. עם זאת, בצו שהוצא נגדו לא מצויינים סעיפי החשדות באופן ברור, אלא מצויין כי "הצוות המשולב שהוקם לחקירת ההתנקשות מסר בדו"ח שהגיש כי מושארף היה מעורב בפרשה ואחראי כמו יתר המעורבים". בדו"ח החקירה מוזכרים מושארף, שני קציני משטרה ומספר פעילי טרור כקושרים העיקריים לכאורה לחיסולה של בנזיר בוטו.
דוברו של מושארף דחה את הטענות העולות בדו"ח, וציין כי "לא ניתן להעמיד נשיא לשעבר לדין על ליקויי ביטחון. זה חסר כל היגיון". הוא הוסיף כי למרות שאין בכוונתו של הנשיא לשעבר לכבד את צו המעצר, הוא צפוי לשוב למולדתו "במסגרת החלטה פוליטית שלו".
כמה ימים לאחר הרצח, אמר מושארף כי הוא סבור שבוטו העמידה את עצמה בסכנה כשנעמדה מחוץ למכוניתה ללא הגנה: "בוטו קיבלה יותר אבטחה מכל אדם אחר במדינה. היא היחידה שאחראית למותה", הוא אמר אז.
מושארף התפטר מתפקידו כנשיא פקיסטן באוגוסט 2008. במקומו נבחר לתפקיד, אסיף עלי זרדרי, אלמנה של בוטו. בינתיים מושארף עזב את המדינה. בחודש אפריל אשתקד נכתב כי הוא שוקל לחזור למולדתו.