שתף קטע נבחר
 

ולנטיינס: שום ושקדים - 9 מזונות לסקס טוב יותר

אוכל וסקס מאז ומתמיד הולכים ביחד. אך בעוד שישנם מזונות שרק מעלים אצלנו אסוציאציות מיניות, ישנם כאלו שעוזרים לתפקוד המיני. לכבוד יום האהבה מסבירה הדיאטנית אלונה אזאגי אילו מזונות ישפרו את הביצועים שלכם

הצירוף של אוכל וסקס מלווה את האנושות מאז ומתמיד. חווה פיתתה את אדם בעזרת תפוח, שהפך מאז סמל לפיתוי. יעל הרגה את סיסרא לאחר שהשקתה אותו חלב, והמן ניסה לכבוש את אסתר בתום משתה בארמון.

 

מאז הקשר בין אוכל לסקס הלך והתחזק, ומי שאחראית במידה רבה על קיבוע הקשר האסוציאטיבי זו התקשורת, כאשר הקולנוע המודרני תרם לכך בסצנות שנחרתו בזיכרון הקולקטיבי.

 

ישנן שתי קבוצות של מזונות להן קשר חזק לסקס. הראשונה כוללת בתוכה מאכלים בעלי מראה או קונוטציה מינית: בננות, גזרים, דובדבנים, אגסים (בגלל המראה הישבני) תפוחי עץ (בגלל אדם וחווה) ופירות טרופיים (כיוון שהם מכילים המון פרוקטוז).

 

הקבוצה השנייה כוללת מאכלים שמבחינת ערכם התזונתי הם ממריצי תפקוד מיני: בצל, שום, פלפל, שומר, כמון, כוסברה, גת, חלבה, חסה, כורכום, כרפס, לימון.

 

ישנם מזונות שמשפיעים באופן שונה על גברים ונשים. לנשים מומלצים מאכלים שמאזנים את המערכת ההורמונלית כמו דגי מים עמוקים (למשל מקרל וטונה), אגוזים, שמן זית ותירס. הסיבה לכך היא שריבוי האשלגן במזונות אלו מרגיע את מערכת העצבים ושהם מכילים חומצות שומן מסוג אומגה. מזונות מתוקים, כמו פירות יער, משפרים את מצב הרוח וסוגי השוקולד השונים, המכילים סרטונין, מרגיעים את מערכת העצבים.

 

אילו מזונות מעודדים חושניות?

 

1. תאנים: עוד מיוון העתיקה 

היו הפרי המועדף בפולחן ההזדווגות שהתקיים ביוון העתיקה.

 

2. שום: מזרים דם לאיברי המין

השום מכיל חומר בשם אליצין, הגורם לדם חדש לזרום היישר לאיברי המין. 

 

3. ביצים: מפחיתות לחץ 

ביצים אינן מאכל אירוטי אך הן מכילות רמה גבוהה של הוויטמינים B6 ו-B5. ויטמינים אלו מסייעים לגוף לייצר הורמונים ולהפחית לחץ, שני אלמנטים נחוצים כדי להמשיך לכיוון המיטה. בנוסף, ביצים הן סמל לפוריות וללידה, ויש הנוהגים לאכול אותן לא מבושלות, לפני קיום יחסי מין, כדי להעלות את יכולותיהם.

 

4. שקדים: להורמונים הגבריים

שקדים הינם מקור מצוין לחומצות שומן חשובות, המהוות אבני בניין לייצור הורמונים גבריים. הריח של שקדים ידוע כמעורר נשים וניתן לשלב אותם על ידי הדלקת קטורת בריח שקדים ולתת לגבר לאכול כמה מהם.


שמפניה. הסקסית מבין כל סוגי האלכוהול (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

5. יין אדום: מרגיע את מערכת העצבים

מרגיע את מערכת העצבים ומזרים דם אל האיברים המבוקשים.

 

6. שמנים אתריים: ריח מעורר 

ידועים בריחות המעוררים שלהם (פצ'ולי למשל).

 

7. מנגו: גלגולם של האשכים בטבע

המנגו, על פי האפריקנים, הוא גלגולם של האשכים בטבע. הוא נחשב כמעורר מיני בעיקר בגלל ריחו העז, טעמו המיוחד והאקזוטיות שבו.

 

8. שוקולד: מעלה את מצב הרוח

מכיל ריכוז גבוה של המולקולה פנילאתילמין (PEA), המיוצרת באופן טבעי בגופנו כשאנו מצויים במצב של תשוקה או התאהבות חזקה. בשעת אורגזמה מגיעה מולקולה זו לרמות שיא בגוף האישה. השוקולד גם ממריץ ייצור סרוטונין ואנדורפינים כימיקלים, המעלים את מצב הרוח.

 

9. אלכוהול: משחרר עכבות

אלכוהול ידוע כמשחרר עכבות ויוצר עוררות מינית. הסקסית מבין כל סוגי האלכוהול היא השמפניה, בגלל הבועות המעקצצות באף והאסוציאציה הקלילה והעשירה. שמפניה ותותים נחשבים עד היום לצירוף הרומנטי-חושני האולטימטיבי.

 

ארוחה חושנית לרגל יום האהבה

  • מנה ראשונה: תאנים במילוי גבינת עיזים

החומרים:

4 תאנים

1/3 חבילת גבינת עיזים

1/2 שן שום מרוסקת

חלמון ביצה

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

1/3 כפית חרדל

1/3 כפית סוכר

10 שקדים קלופים וקצוצים

 

אופן ההכנה:

טורפים את הגבינה עם חלמון הביצה והשום. חותכים כל תאנה לארבעה חלקים, מבלי להפריד ביניהם. שמים על כל תאנה מתערובת הגבינה. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, ויוצקים על כל תאנה כף מהתערובת. קולים את השקדים בתנור ומפזרים אותם על התאנים.


ביצים. לא רק כסמל (צילום: סי די בנק)

 

  • מנה עיקרית: רביולי תפוחים במילוי פטריות

החומרים:

250 גרם עלי פסטה מבצק פסטה טרי בגודל 24x24

200 גרם פטריות יער

4 שיני שום מעוכות

2 כפיות חומץ בלסמי

1 כוס יין אדום

1 כפית סוכר

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור

1 כפית רסק עגבניות

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הפטריות בשמן זית על אש נמוכה ומוסיפים את השום. כשהפטריות מתחילות להשחים מוסיפים את החומץ הבלסמי, יין, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

מוסיפים את רסק העגבניות, בוחשים ומורידים מהאש.

חותכים את הפסטה לריבועים בגודל 6x6 ס"מ ומבשלים אותה. מסדרים את ריבועי הפסטה על צלחת, מניחים עליה פטריות ורוטב ומכסים בריבועי פסטה נוספים.

 

  • קינוח: אננס בקרמל תפוז

צולים את האננס על מחבת פסים לצריבה ואטימה דקה מכל צד. מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את האננס בתבנית, סוחטים תפוזים לכדי 1/3 גובה האננס, מוסיפים כף חמאה וגרגירים ממקל וניל. אופים כ-20 דקות, כאשר לאחר 10 דקות הופכים את האננס. מצננים ומכינים את הרוטב.

 

הרוטב: מכינים קרמל מ-1/2 כוס סוכר ומעט מים. מערבבים מיץ מתפוז, מקל וניל, וכשתי כפות חומץ בן יין, ומוסיפים תוך כדי ערבוב לקרמל, עד שמגיע למרקם חלק. מצמצמים עד לדרגת סירופ. פורסים את האננס לפרוסות עגולות דקות ומזגגים מלמעלה את הרוטב.

 

  • קוקטייל "פיתוי"

2 כפות שוקולד לבן מומס

1 כף פירות יער

30 מ"ל southern comfort

20 מ"ל אבסולוט וניל

20 מ"ל פרנג'ליקו

20 מ"ל מיץ אוכמניות

 

מעבירים לבלנדר את השוקולד, הפירות וה-southern comfort. מערבבים בשייקר את שאר החומרים ומוסיפים את התערובת שבבלנדר לשייקר. מערבבים ומגישים בכוס מרטיני גדולה.

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית Bsc, רשת "סטודיו C"

 

רוצים לזכות במכונית? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תפוח. עוד מתקופת אדם וחווה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים