חמין הודי: רינה פושקרנה והקדרה של סבתא פלורה
לערבוב המיוחד של השורשים העיראקיים וההודיים במשפחתה של רינה פושקרנה היו גם תוצאות טעימות במיוחד. אחת מהן היא תְבִית - החמין העיראקי - שספג השפעות הודיות, אבל לא שינה במאומה את מהותו של התבשיל המחמם
חמין עירקי-הודי
מתכון של סבתא של רינה, שמוצאה מעירק עם השפעות הודיות. את החמין נהגו לבשל לפני השבת בבור מחוץ לבית, כאשר גחלים הקיפו את הסיר ואת כולו עטפה שמיכה.
המרכיבים:
1 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, קצוצים
4 עגבניות, קצוצות
3 עגבניות מרוסקות
1/2 כוס רכז עגבניות
2 כוסות אורז
5-6 כוסות מים
עוף שלם, חתוך לרבעים
4 גבעולי סלרי, קצוצים
1 כף שום כתושה
1 כף ג'ינג'ר כתוש או רצועות מפיסת ג'ינג'ר
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית גראם מסאלה
2 כפיות אבקת הל
1 כפית מלח
פלפל לפי הטעם
2 כפיות סוכר
1 כף מיץ לימון
4 ביצים בקליפתן
חופן עלי סלרי
תבלינים שלמים:
4 תרמילי הל
2 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל שחור
4 מקלות ציפורן
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב.
- מוסיפים את התבלינים השלמים ובוחשים.
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר ובוחשים.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמרוסקות, רכז העגבניות ואת רסק העגבניות ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים את מיץ הלימון, אבקת המרק, מלח, סוכר, פלפל, אבקת ההל, הסלרי והגראם מסאלה ובוחשים היטב, מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העוף ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים את האורז, בוחשים ומבשלים 2 דקות.
- מוסיפים את המים, בוחשים ומבשלים כ-10 דקות.
- מוסיפים את הביצים ואת עלי הסלרי, מכסים את הסיר בנייר כסף, סוגרים את המכסה ומכניסים לתנור שחומם לחום נמוך (90-100 מעלות) למשך הלילה.
- רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת טנדורי
רינה פושקרנה
צילום: אבי חי
מומלצים