שתף קטע נבחר
 
צילום: בועז לביא, shutterstock

חמין הודי: רינה פושקרנה והקדרה של סבתא פלורה

לערבוב המיוחד של השורשים העיראקיים וההודיים במשפחתה של רינה פושקרנה היו גם תוצאות טעימות במיוחד. אחת מהן היא תְבִית - החמין העיראקי - שספג השפעות הודיות, אבל לא שינה במאומה את מהותו של התבשיל המחמם

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חמין עירקי-הודי

מתכון של סבתא של רינה, שמוצאה מעירק עם השפעות הודיות. את החמין נהגו לבשל לפני השבת בבור מחוץ לבית, כאשר גחלים הקיפו את הסיר ואת כולו עטפה שמיכה.

 

המרכיבים: 

1 כוס שמן זית

2 בצלים גדולים, קצוצים

4 עגבניות, קצוצות

3 עגבניות מרוסקות

1/2 כוס רכז עגבניות

2 כוסות אורז

5-6 כוסות מים

עוף שלם, חתוך לרבעים

4 גבעולי סלרי, קצוצים

1 כף שום כתושה

1 כף ג'ינג'ר כתוש או רצועות מפיסת ג'ינג'ר

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית גראם מסאלה

2 כפיות אבקת הל

1 כפית מלח

פלפל לפי הטעם

2 כפיות סוכר

1 כף מיץ לימון

4 ביצים בקליפתן

חופן עלי סלרי

תבלינים שלמים:

4 תרמילי הל

2 עלי דפנה

4 גרגרי פלפל שחור

4 מקלות ציפורן

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב.
  2. מוסיפים את התבלינים השלמים ובוחשים.
  3. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ובוחשים.
  4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמרוסקות, רכז העגבניות ואת רסק העגבניות ומבשלים כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון, אבקת המרק, מלח, סוכר, פלפל, אבקת ההל, הסלרי והגראם מסאלה ובוחשים היטב, מביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את העוף ומבשלים כ-5 דקות.
  7. מוסיפים את האורז, בוחשים ומבשלים 2 דקות.
  8. מוסיפים את המים, בוחשים ומבשלים כ-10 דקות.
  9. מוסיפים את הביצים ואת עלי הסלרי, מכסים את הסיר בנייר כסף, סוגרים את המכסה ומכניסים לתנור שחומם לחום נמוך (90-100 מעלות) למשך הלילה.

 

  • רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת טנדורי

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רינה פושקרנה
צילום: אבי חי
מומלצים