ארוחה אישית: מאפינס פלפלים וגבינות
אם התרגלתם לכך שהמאפינס שיוצאים מהתנור שלכם הם מתוקים, תחשבו שוב - הנה מתכון למאפינס ממולאים בפלפלים קלויים, תערובת גבינות ואגוזי מלך - צבעוניים וטעימים, לא פחות מאחיהם המתוקים
מאפים אישיים יפים וטעימים - בזכות האדום העז של הפלפלים, אגוזי המלך הקצוצים ותערובת הגבינות. המאפינס האישיים מכילים פלפלים קלויים, איך עושים את זה? מחממים את התנור ל-200 מעלות, מניחים פלפלים בכל צבע שרוצים על רשת התנור ומכניסים לשליש העליון ל-30 דקות. כדאי להניח מתחת תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כדי לקלוט את הנוזלים. לאחר הקלייה משאירים בתנור הסגור עד שהפלפלים מצטננים (חשוב לא לפתוח את התנור!) ואז מקלפים בקלות את הקליפה. שומרים במקרר עם נוזלי הפלפלים, שמן זית, לימון ושום.
מאפינס פלפלים קלויים אגוזי מלך ותערובת גבינות
מתכון של השף ברק בז'רנו מקפה זליק, באדיבות "מחלבות גד"
המרכיבים (ל-12 מאפינס):
2 פלפלים אדומים או צהובים, קלויים וחתוכים לרצועות
40 גרם אגוזי מלך טחונים גס
2 ביצים
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כוס קמח רגיל
5 מטבעות רולדת עזים
100 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינת שמנת 30%
100 גרם גבינת בולגרית 5%
1 כף שמן זית
קמצוץ אגוז מוסקט
פלפל שחור
מלח
תבנית סיליקון של מאפינס
מאפינס פלפלים קלויים אגוזי מלך ותערובת גבינות (צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
- שמים את כל המרכיבים בתוך קערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה, טועמים ומתקנים לפי הצורך.
- משמנים את תבנית המאפינס, ממלאים את גומות התבנית כ-3/4 מגובה הגומות (מפני שהמאפינס עוד יתפחו), מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 190 מעלות טורבו למשך 15-17 עד שהם תופחים מעט ומקבלים צבע זהוב אדמדם. מוצאים ומצננים.
- אפשר להגיש בטמפרטורת החדר או חמים עם סלט ירוק.
הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים
צילום: דן לב
מומלצים