שתף קטע נבחר

 

iXtreamer: החיבור שבין סטרימר ואפל

ה-iXtreamer החדש מתייצב למבחן: הוא מפסיק להיות מרובע ומבטיח להתממשק אל עולם התכנים של נגני אפל השונים, אך האם הטמעת תחנת עגינה ל- iPad או אייפון בתוך מזרים מדיה הינו רעיון מוצלח?

<< עוד ב-dtown: סמסונג לא משחקת משחקים. סוני אריקסון דווקא כן

 

כש-Xtreamer, הדגם הראשון של יצרנית הסטרימר הנסקר הושק, התחולל שינוי בשוק מזרימי המדיה; הוא קבע רף מחירים נמוך מתמיד עבור מכשיר שמהווה תמורה נאה למשתמש הממוצע, שרק רוצה לנגן וידאו ואודיו בבית. לאחר השקת מהדורה שניה לאותו המכשיר (SideWinder, שהגיע עם קירור פסיבי ותמיכה בפורמטי אודיו HD), הציגה החברה את דגם ה-Pro המשודרג, שהציע מקום לשני כוננים וזיכרון גדול יותר.

 

הדגם השלישי החדש מכוון לקהל יעד שונה: הוא פונה לבעלי אייפון, אייפוד ואייפד - סטרימר מכוון אפל.

 


 

אז מה זה בעצם  iXtreamer?

ה-iXtreamer הוא סטרימר (מזרים מדיה) בעל מעבד Realtek 1283x DD Plus וערכת שבבים זהים לשני דגמי החברה הקודמים. רמת הביצועים שלו אמורה להיות דומה לשל קודמיו.

 

ההבדל העיקרי בסטרימר החדש טמון בתחנת עגינה ייעודית למכשירי אפל שבראשו. יתכן שבעתיד יוכל הסטרימר להפעיל גם אפליקציות מהמכשירים. 

 


 

החיבור לאפל ממשיך גם בקו העיצובי של ה-iXtreamer, שאינו מזכיר כלל את אחיו לשושלת הסטרימרים; הפעם מדובר במכשיר בעל קוי מתאר עגולים, גוף רחב (242 מילימטר) ועמוק (251 מילימטר), אם כי נמוך בהרבה יחסית לדגמי העבר (65.7 מילימטר), שמתאים להצבה קבועה בסלון ופחות לנשיאה בתיק.

 


 

תחנת עגינה אינטגרלית

בחלקו העליון של ה-iXtreamer מכסה שחור מבריק, שנע על מסילה לאחור וחושף התקן המיועד למכשירי אפל השונים, זוהי תחנת עגינה משולבת, שכוללת שקע למחשב לוח (טאבלט) מדגם אייפד, לנגן מדגמי אייפוד או למכשיר אייפון. המכשיר מגיע עם תושבת פלסטית קטנה, שמאפשרת עמידה יציבה של נגן אייפוד או אייפון, ומשענת פלסטית לאייפד שנשלפת מתוך צידו השמאלי של גוף הסטרימר - פטנט חביב בהחלט.

 


 

התמיכה בדגמי אפל השונים כוללת את אייפד, דגמי אייפון דור ראשון, אייפון 3G/3GS/4, אייפוד Touch לדורותיו, iPod Classic, אייפוד Nano ועוד, וניתן גם לטעון את המכשירים השונים כשהם מחוברים לסטרימר (מלבד דגמי iPod 4G / 5G / Classic).

 


 

שלט רחוק חדש

שינוי נוסף ומרענן שמביא עימו הדגם החדש הוא השלט רחוק, שגדול וארוך פי שניים לפחות בהשוואה לדגמי Xtreamer הקודמים. הלחצנים שלו עשויים חומר בהיר שמהווה שיפור מלחצני השלט השחורים הקודמים, שדיכאו כל סיכוי להשתמש בשלט כשהתאורה בחדר כבויה או חלשה מאוד. ובכל זאת, עדיין חסרה תאורה אקטיבית שמגיעה בשלטים מדגמי פופקורן. 

 


 

ה-iXtramer מכיל מקום יעודי להתקנת כונן קשיח בנפח של עד 3TB (לא כלול), שלא דורש חיבור של כבל נוסף:

 


 

קירור אקטיבי או פסיבי?

במקור, iXtreamer מגיע עם מאוורר שמסלק חום החוצה דרך התחתית. למעוניינים, החברה מציעה גם קיט של קירור פאסיבי המכונה IceCube, בתוספת 25 אירו. מדובר בגוף קירור שחור המכיל צלעות קירור רבות. לאחר ההחלפה, הסטרימר הופך לשקט לגמרי, אך צריך להציבו במקום מאוורר, כדי למנוע חימום יתר.

 

חיבורי אודיו / וידאו / רשת

רשימת החיבורים של הסטרימר תספק את המשתמש מצוי; היא כוללת יציאת וידאו קומפוזיט, קומפוננט וכמובן HDMI. בסעיף האודיו, קיימת יציאת אודיו אנלוגית (RCA), יציאה דיגיטלית קואקסיאלית ואופטית, להעברת פורמטי האודיו המשובחים יותר (של קבצי בלוריי למשל) יש להשתמש כמובן ב- HDMI.

 

ה- iXtreamer מבצע גם המרה של אותם פורמטים (כמו DTS MA ו- דולבי TrueHD לסטריאו לטובת מי שמחבר את המכשיר ישירות לטלוויזיה ומאזין בשני ערוצי אודיו בלבד).

 


 

ישנם שני חיבורי USB עבור כוננים קשיחים חיצוניים או דיסק און קי, בנוסף לחיבור USB PC, שמשמש להעברת קבצים דרך כבל USB ישירות לכונן הקשיח הפנימי. קיים גם חיבור רשת חוטית LAN, ואנטנת WiFi חיצונית של אקסטרימר (במחיר 20 אירו) ולחברה אל חיבור ה-USB. בערכת המכשיר מצורפים שני כבלי וידאו/אודיו; האחד הוא כבל קומפוזיט פשוט והשני הוא כבל ה-HDMI, שכבר הפך לסטנדרט בסלון המודרני. בהנחה שיש לכם תשתית רשת תקינה בבית ומסך טלוויזה דק, פעולת החיבור אמורה להסתיים תוך דקות ספורות.

 

ביצועים: Xtreamering וגם Dock

החל מגרסת קושחה 2.5 ואילך, הפך Xtreamering לשם שכולל את כל נושאי הגלישה באתרי אינטרנט, פרויקטי קהילת Xtreamer, ואת תפריט ה-JukeBox.

 


 

בתפריט זה נמצא Xtreamer Live, שמהווה רשימה מרוכזת של אתרי תוכן המחולקים לפי נושאים שונים (טבע, ספורט, חדשות וגם תכנים למבוגרים), תחנות רדיו וטלוויזיה מקוונות. בנוסף, ניתן לבצע עדכון של גרסאות תוכנה שונות ישירות מהמכשיר. 

 


 

ניגון קבצי מדיה

ניגון קבצי מדיה מסוג וידאו, אודיו או תמונות מתבצע דרך הרשת, כונן USB חיצוני, או כונן פנימי. בבדיקת ביצועים דרך הרשת, קבצי וידאו באיכות של עד 1080p בפורמטי AVI או מעטפת MKV נוגנו בהצלחה, אך מי שמחפש לנגן קבצי בלוריי מקוריים דרך הרשת יתקל ברמת ביצועים מעורבת.

 

כשבדקנו את הסרט 2012 , הבחנו מדי פעם בעצירה רגעית לשבריר שניה. ההופעה של סלין דיון מתנגנת בקרטוע כשבוחרים במצב "ניגון תיקייה" (שמנגן את תיקיית הבלוריי כ- ISO), וצפינו בתוצאה האיכותית ביותר רק כשנכנסנו לתיקיית הוידאו ובחרנו בקטע המתאים באופן ידני. בבדיקת כונן קשיח שמחובר עם USB לסטרימר, לא נתקלנו בכל בעיה בעת ניגון ההופעה של סלין דיון, או בעת בחירה באחד מפורמטי פסקול האודיו – PCM דו ערוצי או דולבי True HD רב ערוצי.

 

הסרט ממה מיה גמגם גם הוא בשיטת Play Folder, אבל התנגן בהצלחה כשבחרנו בקובץ ידנית - למרות שבעת דילוג קדימה ואחורה במהלך הסרט, מופיעים גמגומים, ואז יש להשהות את הניגון למספר רגעים (Pause) – לתת לעניינים להתייצב ואז לחזור למצב צפיה ללא הפרעות. התמיכה בכתוביות עברית מסוג SRT פועלת כהלכה עם פונט קריא ויפה, אפשרות לכיווניות LTR או RTL, סנכרון ושינוי כמעט כל פרמטר כמו צבע וגודל.

 

Dock למכשירי אפל

במהלך ביצוע הסקירה, בחנו את ה- iXtreamer עם שלושה מכשיר אפל: טאבלט אייפד, טלפון אייפון 3GS ונגן מדגם אייפוד Touch. ה-iXtreamer הסתדר הכי טוב עם האייפד - הסנכרון היה מהיר, ניגון אודיו/וידאו ותמונות פעל באופן חלק, ולא נתקלנו בבעיות מיוחדות. בעת השימוש באייפון שמענו רק אודיו בטלוויזיה אך הווידאו לא הוצג. בבדיקת אייפוד Touch בגרסת IOS 3.1 גילינו שבגרסאות שקדמו ל-IOS 4 אין תמיכה בהצגת רשימת הקבצים על מסך הטלוויזיה. במקרה הזה, השתמשנו בשלט ה-iXtreamer כדי לנווט בתיקיות מתוך המסך הקטן של האייפוד, מה שחייב אותנו לקום ולהתקרב לנגן.

 


 

לאחר שלב חיבור והעמדת מכשיר האפל על הסטרימר, נורת ה- LED בחזית שינתה את צבעה מכחול לירוק והבהבה מספר פעמים. על מסך הטלוויזיה הופיע תפריט ה- Dock בגרפיקה נעימה לעין עם שלוש אפשרויות: וידאו, אודיו ותמונות.

 


 

ה- iXtreamer מסתמך על מידע מאייטיונס כדי להציג שמות ותמונות. קבצי המדיה שבמכשירים שחיברנו הוצגו על המסך בהתאם לקטגוריות: כאשר נבחר בתפריט "וידאו" תופיע רשימת הסרטים בתור טקסט, ויופעלו בלחיצה. בתפריט האודיו יש חלוקה מתוחכמת יותר לקטגוריות: אמנים, אלבומים, שירים, סגנונות ומלחינים.

 


 

כניסה לאפשרות אלבומים, למשל, הציגה את עטיפות הכותרים, שם האלבום והלהקה. כניסה לאפשרות אלבום הציגה את רשימת השירים, עם אפשרות לבחור בשיר בודד או ניגון אקראי. הממשק פשוט אך נעים לעין, עם פונטים גדולים.

 


 

כאשר מנגנים שיר ניתן לדלג קדימה ואחורה לשירים אחרים, להשהות את הניגון (Pause), אך לא להריץ או להאיץ את רצועת השמע – ניתן לבצע את זה רק מתוך המכשיר של אפל (גם בזמן שהוא מחובר).

 


  

סיכום 

iXtreame משלב בין שני דגמי אקסטרימר הקודמים ובין חיבור למכשירי חברת אפל. הוא אמנם לא אלגנטי באופן מושלם כמו מכשירי אפל, אבל הכיסוי הפלסטי בעל הגימורים העגולים מראים על תשומת לב לפרטים הקטנים. הקירור פאסיבי (IceCube) הוא תוספת מבורכת, למרות שגם המאוורר המקורי עשה עבודתו בשקט.

 

מבחינת ביצועים, לא התגלה שינוי מהפכני ביחס למכשירים הקודמים; הביצועים דומים, והתמיכה בסוגי הקבצים עדיין תלויה בשדרוגי הקושחה. ניגון תכני וידאו HD מכונן פנימי או חיצוני דרך USB עבר ללא בעיות, ומי שמעוניין להזרים קבצי וידאו דרך הרשת יכול לעשות זאת במגוון פורמטים. הבעיה היחידה היתה גמגומים בעת ניגון קבצי Blu-ray מקוריים או קבצי MKV בקצב נתונים שדומה להם.

 

תחנת העגינה תתקבל בברכה על ידי בעלי אייפון, אייפוד או אייפד שמעוניינים לנגן את קבצי המדיה במערכת הקולנוע ביתי בבית. נכון לעכשיו, התמיכה מסתכמת בניגון קבצי וידאו/אודיו והרצת מצגות של תמונות מהמכשיר, אך אולי בעתיד תהיה אפשרות להציג גם אפליקציות אפל ישירות מהמכשיר אל מסך הטלוויזיה, ואז באמת נוכל לסקור כאן חידוש רציני.

 

ציון:


 

מחיר: 999 שקל

אחריות: רשת באג

גוף קירור פאסיבי IceCube -מחיר: 35 אירו (מאתר היצרן)

נבחן עם גרסאות תוכנה: קושחה 2.5.2 + גרסת Dock 0.12

 

סייע בהכנת הכתבה: גולן טופמן

 

רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו

 

עוד ב-dtown: טלוויזיות אין לנו. רוצים טאבלט במקום? >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: dtown
iXtreamer. כשסטרימר פוגש טאבלט.
צילום: dtown
מומלצים