שתף קטע נבחר
 

תקופת החכירה תמה – הקרב על הקרקע החל

עשרות בעלי קרקעות בתל אביב פותחים במאבק מול העירייה. על הפרק: הסכומים הגבוהים שהם נדרשים לשלם עבור חידוש החכירה שתמה, הגבוהים פי 9 מזה שגובה מנהל מקרקעי ישראל. מנכ"ל העירייה: "מדובר בבעלי הון"

החלטתם לקנות נכס בתל אביב? כדאי שתבדקו טוב טוב אם השטח נמצא בבעלות העירייה כיוון שיכול להיות שבעוד 60 שנה, תאלצו להחזירו – או לשלם עליו מחיר מלא. קחו לדוגמא את המקרה של אברי רביב, שחכר לפני 60 שנה מהעירייה מספר משרדים ברחוב המסגר.

 

 

כעת, משתמה תקופת החכירה, דורשת לדבריו העירייה עבור חידוש החכירה "סכומים היסטריים, בלתי הגיוניים. מכעיס אותי שאני צריך לשלם עוד פעם על קרקע שכבר שילמתי עליה".

 

"העירייה אומרת לך – 'נגמרה תקופת החכירה, תחזיר לי את המקום", אומר אבי אלפיה, מנהל קהילת חוכרי הקרקעות בתל אביב. בעירייה גובים סכום הגבוה פי 9 מזה שגובה מנהל מקרקעי ישראל במקומות אחרים בארץ.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מנכ"ל עיריית תל אביב מנחם לייבה הודף את הטענות וטוען: "אנחנו מדברים על בעלי ההון ששילמו 91% ורוצים לקבל 100%. זה לא יהיה. אנחנו סבורים שמתנות, אם מחלקים, צריך לחלק לאנשים חסרי אמצעים. אני לא חושב שמתנות צריך לחלק לבעלי הון".

 

בתגובה אומר אברי רביב: "רוב האנשים כאן הם לא בעלי הון. אני אישית בעל 3 נכסים קטנים שקניתי שהיו למעשה הפנסיה שלי. יש גם כמה בעלי הון אבל הם המיעוט". אלפיה מדגיש כי "בשנות ה-50 כל קרקעות הציבור במדינה נרשמו כחכירה ולא כקנייה. אז זה לא שהעירייה באה וקנתה איזה דבר...היא קיבלה את זה מכוח תפקידה הציבורי והיא לא יכולה היום לנהוג פה כסוחרת קרקעות. תפקידה המרכזי של העירייה הוא לפתח את העיר ולא לסחור בקרקעות".

 

"אנחנו תקועים עכשיו", אומר אריאל אלוף, בעל קרקע ברחוב תושיה המעורב במאבק. "התאגדנו כל בעלי העסקים וזו נקודת המבחן. אם אנחנו לא נעבור אותה – אז כל מי שיש לו קרקע בעיר הזאת יאכל אותה לנצח".

 

מעיריית תל אביב יפו נמסר בתגובה: "ראשית נבהיר כי הקרקעות המדוברות נמצאות בבעלות העירייה והחוכרים שילמו רק עבור הזכות לשכור ולהשתמש בהן עד למועד סיום החכירה החל באוגוסט 2010. מדובר בקרקעות יקרות ערך, בעלות פוטנציאל הכנסה ומימוש גבוהים והעירייה אינה מתכוונת להפחית מדמי החכירה הריאליים, זאת על אף המניפולציות התקשורתיות של בעלי הקרקעות, אשר רוצים להרוויח יותר על חשבון תושבי העיר.

 

"העירייה הינה נאמן הציבור ומאחר וההכנסות מדמי החכירה של קרקעות אלו עוברות ישירות לשיפור איכות החיים של תושבי תל־אביב יפו, מחובתה של העירייה לדאוג לאינטרסים הציבוריים של העיר. אין דינן של חכירות מינהל מקרקעי ישראל כדין חכירות העירייה, על אף היותם גופים ציבוריים, מאחר והעירייה והמינהל פועלים על פי הסדרים חקיקתיים שונים.

 

"בנוסף, העירייה פועלת על פי הוראות חוזה החכירה המקורי משנות ה-50 של המאה הקודמת, הקובע מפורשות כי ההחכרה תהיה בהתאם לנהוג בעירייה בעת חידוש החכירה ולא בהתאם לנהוג בגוף אחר. כך שלא ניתן אפוא לגזור גזירה שווה ולהחיל את מדיניות המינהל על חידוש החכירות ובעיקר כאשר העירייה נתבעת להענקת הנחות מפליגות בתנאי החידוש לבתי העסק ובאזורי מסחר יקרים בעיר, שמשמען נשיאת הציבור כולו בסבסוד בעלי העסקים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים