הכי קל שאפשר: מאפינס עם סיבים תזונתיים
הזיכרונות מפסח עוד טריים - העמידה האינסופית מול הסירים והמחבתות וכמויות האוכל האדירות. אורן בקר החליט להקל עליכם ומביא מתכון שלא מצריך כמעט עבודה. התוצאה היא מאפינס קלילים ובריאים
איליין בניס, הדמות האגדית ב"סיינפלד", אותה מגלמת ג'וליה דרייפוס, ידועה בחולשתה למאפינס, ובפרט ל-"top of the muffin". אצלנו, בניגוד למנהטן, עדיין לא קמה חנות המוכרת את הכיפות התפוחות האלה, אבל אנחנו מאוד אוהבים מאפינס, הרבה בזכות העובדה שהם קלים מאוד להכנה, למרות רשימת המרכיבים הארוכה העלולה להטעות אתכם.
המאפה שלנו לשבת הוא קל ומהיר להכנה וכולל שני שלבים: ערבוב ואפייה. זה כל היופי במאפינס. בעת הכנתם אין צורך להקציף חמאה וסוכר וללכלך אינספור קערות. לבלילת המאפינס אני מוסיף כף אחת של סיבים תזונתיים, אותם ניתן לרכוש בכל חנות טבע. הסיבים התזונתיים מסייעים למערכת העיכול. הם לא נספגים בגוף, מאטים את קצת ספיגת המזון ומייצרים תחושת שובע ארוכה יותר.
טיפים:
- יש להקפיד על ערבוב מינימלי של מרכיבי המאפינס, כדי להבטיח מאפינס בעלי מרקם רך. מערבבים עד שכל הקמח נרטב, והתערובת עדיין טיפה גושית.
- חשוב לא לזלף יותר מ-3/4 גובה כל מנג'ט על מנת שהתערובת לא תגלוש.
- במתכון זה, אנחנו משתמשים הן בסודה לשתייה והן באבקת אפייה. אבקת אפייה גורמת לבלילה לתפוח. סודה לשתייה מעניקה נפח ומסייעת להתפחה.
- לגיוון ניתן להמיר את גרעיני החמנייה בגרעיני דלעת, אגוזי לוז קצוצים ושבבי שקדים.
- מי שלא אוהב צימוקים יכול להחליפם במגוון פירות יבשים אחרים כמו אננס, פפאיה, משמשים ושזיפים.
- המאפינס ממהרים להתייבש ולכן מומלץ לאפותם באותו יום. ניתן גם להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת חדר.
- המאפינס אידיאליים לניוד מחוץ לבית- לפיקניק, ארוחה משפחתית או מפגש עם חברים. במקרים כאלה מומלץ להכינם בתבניות אלומיניום אישיות או מנג'טים גדולים, כך שיהיה קל יותר לניידם.
בריאות וטעימות (צילום: דודו אזולאי)
מאפינס עם סיבים תזונתיים
המרכיבים (לתבנית שקעים ממתכת או סיליקון):
2/3 כוס (120 גרם) סוכר
1/2 כפית (5 גרם) מלח
4 כפות (40 גרם) אבקת חלב
1 חבילה + 2 כפות (120 גרם) חמאה
1 כף (30 גרם) מולסה (תרכיז סמיך וכהה המתקבל במהלך עיבוד קנה הסוכר לסוכר לבן)
2 (110 גרם) ביצים
1 כוס (200 סמ"ק) מים חמים
1/4 כף (2 גרם) סודה לשתייה
3/4 כוס (105 גרם) קמח
1 כוס (105 גרם) קמח מלא
1/2 2 כפות (20 גרם) אבקת אפייה
1 כוס (105 גרם) גרעיני חמנייה
1 כף (10 גרם) סיבים תזונתיים (BeneFiber)
2/3 כוס (100 גרם) צימוקים חומים
אופן ההכנה:
- מערבבים בגיטרה את כל החומרים היבשים (למעט הצימוקים וגרעיני החמנייה) עם החמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את המים, ביצים, צימוקים וגרעיני חמנייה ומערבבים עד לאיחוד הנוזלים ותערובת הקמח, ולקבלת תערובת חלקה.
- מזלפים למנג'טים עד כדי כ-3/4 גובה.
- אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-17 דקות.
מה עוד אפינו:
- עוגת גזר
- עוגיות ג'ינג'ר
- עוגת אפרסקים ותפוחים
- סופגניות
- שטרודל תפוחים, אגסים ובננות
- טארט קרם ברולה ופירות יער
- עוגת שוקולד ואגוזי לוז
- בבקה שוקולד ופפרו רושה
- פאי לימון ופירות יער
- עוגת שיש, קפה ושוקוצ'יפס
- עוגת פירות יבשים
- עוגת תפוזים
- פאי שוקולד
- עוגת בננות וקשיו
- עוגת גבינה ותותים
- עוגיות קוקוס ופיסטוקים
- רולדת פרג ופירות יבשים
- אזני המן
- לחמניות גבינה
- עוגת שוקולד ואגוזים לפסח
- עוגת פירות בחושה לפסח
- אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"