מבחן מתוק: עוגת שוקולד אישית ממולאת
אחרי תקופת מבחנים מתישה במיוחד, נטלי לוין מפנקת את עצמה - ואתכם - עם עוגות שוקולד אישיות בעיטור קרם שוקולד שממלאים בקונפיטורת פטל או בכל מילוי אחר שאוהבים. כי כל סוף הוא התחלה (של סמסטר חדש)
מזה זמן רב שברשימת הדברים שאני רוצה להכין נמצאת "עוגת היער השחור", שהיא אחת מהעוגות האהובות עליי. במשך הזמן הזה היא נדחקה לשוליים של הדף (הווירטואלי), והרבה פעמים כשחשבתי להכין אותה נתקפתי ברגליים קרות. לא משום שההכנה מסובכת, אלא יותר בגלל שבניגוד אליי, רוב האנשים לא ממש אוהבים את השילוב החמוץ-מתוק של שוקולד, קצפת ודובדבנים. אז החלטתי לנסות לשמר את השילוב אבל לעדן אותו מעט.
התוצאה היא עוגות קטנות שמשלבות את הטעם החמוץ-מתוק האופייני לעוגת היער השחור, אך לא כוללות דובדבנים וגם לא קצפת. אלו פשוט עוגות שוקולד קלות הכנה, שמכניסים לתוכן בתום האפייה גם קונפיטורת פטל איכותית (ועדיף אחת שמכינים לבד בבית), ובסופו של דבר מקשטים בקרם שוקולדי עשיר ומפנק. ככה פותחים את הסמסטר החדש!
כמה הערות לפני שמתחילים
- את העוגות מומלץ לשמור במקרר בקופסה אטומה, אך הן הכי טעימות כשהן בטמפרטורת החדר ולא קרות מהמקרר.
- אם אתם לא אוהבים את השילוב החמוץ-מתוק הזה – אל דאגה! את הריבה החמצמצה תוכלו להמיר בחמאת בוטנים (לשילוב מלוח-מתוק), ריבת חלב או ממרח חלבה. כל אחד מהם יתן תוצאה מעט שונה אך עדיין טעימה ומפתיעה בין ביס לביס.
- אני השתמשתי בתבנית שקעים שמזכירה עוגות קוגלהוף קטנות, ולטעמי זה הניב תוצאה חמודה ביותר. כמו כן, התבניות האלה מגיעות עם "חור" Built-In, וישר ניתן למלא אותו בקונפיטורה, בלי התעסקות נוספת. אם אין לכם תבנית כזאת, אפשר גם להשתמש בתבנית מאפינס רגילה, ופשוט להוציא את מרכז העוגה בעזרת כפית ולמלא בקונפיטורה.
- כמו תמיד בכל הנוגע לקינוחי שוקולד – חשוב לא לוותר על המלח. זו אמנם כמות קטנה מאוד, אך היא עושה הבדל משמעותי.
- פולי קקאו גרוסים אפשר להשיג בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה וחומרי גלם. אם אין לכם, אפשר להמיר בשוקולד מריר מגורר.
ככה זה נראה בגרסת המאפינס (צילום: נטלי לוין)
עוגות שוקולד אישיות במילוי פטל וקרם שוקולד
המרכיבים (ל-12-15 עוגות קטנות מאוד):
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 מיכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
כוס (140 גרם) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד צ'יפס
למילוי:
1/4 כוס קונפיטורת פטל (אפשר להמיר בחמאת בוטנים, ריבת חלב או ממרח חלבה)
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
3/4 כוס (150 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף ברנדי
פולי קקאו גרוסים לקישוט
(צילום: נטלי לוין)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- ממיסים את השוקולד המריר במיקרו או על בן מארי.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד חמאה וסוכר 4-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי ניקוי דפנות הקערה בין הוספה להוספה. יש להמתין עד שהביצה נטמעת לחלוטין בתערובת לפני שמוסיפים ביצה נוספת.
- מוסיפים פנימה את השוקולד המומס, מלח ותמצית וניל ומעבדים עד לאיחוד מוחלט של השוקולד בתערובת.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, ולאחר מכן מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ומעבדים רק עד שהם נטמעים לחלוטין בתערובת.
- בעזרת לקקן מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס עד שהם מתפזרים באופן שווה בתערובת.
- מעבירים את התערובת בעזרת כף גדולה (או שקית זילוף) לתוך תבניות שקעים משומנות היטב, וממלאים עד ל-3/4 גובה השקע.
- אופים את העוגות 15-20 דק', או עד שקיסם המוחדר למרכזן יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגות להצטנן לחלוטים בטמפרטורת החדר.
- מילוי: כשהעוגות קרות לחלוטין ממלאים אותן בקונפיטורת פטל. במידה והכנתם בתבנית שקעים של מאפינס, יש להוציא בעזרת כפית את מרכז העוגה, ולמלא את השקע שנוצר בקונפיטורה.
- מברישים את העוגות במעט (!) קונפיטורה בצדדים, מה שיגרום להן להבריק, יעניק להן לחות, וכמובן יוסיף טעם.
- ציפוי: בקערה קטנה מניחים את השוקולד הקצוץ.
- בסיר קטן מניחים את השמנת המתוקה, ומבשלים על אש בינונית עד לסף רתיחה.
- מוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים כדקה, וטורפים לגנאש אחיד ומבריק.
- מוסיפים פנימה את הברנדי.
- מצננים את קרם השוקולד שנוצר במקרר עד לקירור מוחלט (2-3 שעות).
- לאחר שהקרם התקרר לחלוטין מקציפים אותו עד שמתקבלת קציפה שוקולדית עשירה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק (מספר 8 או 9), ומעל כל עוגה מזלפים מעט מהקרם (אין צורך בכמות גדולה, משום שהוא עשיר מאוד).
- מקשטים במעט פולי קקאו גרוסים ומגישים.
נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט
הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים