בית המשפט אישר: גירושין ב-sms תקפים
תביעתה של אשה מוסלמית, שגורשה ב-sms לאמהּ, התקבלה בבית המשפט לענייני משפחה: "הגירושין נוצרו על ידי שליחת הודעה כתובה מבלי שיכולה הייתה להתנגד". הבעל האשים את חמותו לשעבר. השופט פסק פיצוי של 95 אלף שקלים לאשה
בית המשפט לענייני משפחה בירושלים קיבל אתמול (יום ג') תביעה נגד גבר שגירש את אשתו בעל כורחה בהודעת sms ששלח לקרוביה. הוא פסק פיצוי לאשה בגובה של 95 אלף שקלים וכן הוצאות משפט בסך 5,000 שקלים. "עם כל הצער, בתך גרושה משום שאני התארסתי. תודה", כתב לאמה של הגרושה.
- מה אתם חושבים על ההחלטה? הגיבו בפייסבוק
הגבר טען להגנתו שהאשה עזבה בגלל סכסוך שהתגלע בינו לבין אמהּ: "היו מצידו ניסיונות רבים להשיבה הביתה,
לרבות שליחת אנשים מכובדים שידברו אל לבה וישכנעו אותה לחזור אליו, אולם היא סירבה בעקבות מעורבותה של אמה בסכסוך". עוד טען שלא התכוון להתגרש מאשתו באמצעי זה, וכי המטרה הייתה הפחדת אם התובעת על מנת שזו תחדל מהתערבותה ותגרום לבתה לשוב הביתה.
בית המשפט לענייני משפחה דחה את טענתו זו, "שכן הנוסח בו בחר 'בתך גרושה משום שאני התארסתי' אינו משתמע לשתי פנים, ובנוסף, העובדה שבחר להינשא לאשה אחרת בסמוך לכך מעידה כי הנתבע ראה במעשה שעשה גירושין תקפים".
בני הזוג נישאו לפני ארבע שנים, וזמן קצר לאחר נישואיהם, עלתה מערכת היחסים על שרטון. האשה, ממשפחה מוסלמית שמרנית, עזבה את הבית בעודה הרה ועברה להתגורר בבית אמה. היא ילדה בת לגבר, שלא פגש בה מעולם. במסגרת דיון בתביעת המזונות שהגישה האשה, קיבל בית הדין השרעי את העמדה שהמסרון יצר גירושין תקפים.
האשה טענה כי כתוצאה ממעשה כפיית הגירושין, נגרם לה נזק כספי. נוסף על כך, טענה שנגרם לה נזק נפשי ובושה כתוצאה מפגיעה במעמדה החברתי בהיותה משתייכת לחברה המוסלמית השמרנית. היא אמרה שאפסו סיכוייה להינשא בשנית בהיותה גרושה, ויתרה מזאת, היא מתקשה לצאת ולעבוד למחייתה שכן היא מטפלת בילדה קטנה.
עוד טענה כי לאורך תקופת הנישואין הקצרה, סבלה מאלימות ומהשפלות מצד משפחת הנתבע, ולמרות זאת היא העדיפה לשמור על חיי הזוגיות. לטענתה, בעלה לשעבר לא טרח להשיבה לביתו ולפייס אותה ולא חזר ממעשה הגירושין שלו, אלא ההיפך: הוא נישא לאשה אחרת ולא התעניין כלל בתובעת ובילדה שנולדה לו ממנה. בעלה לשעבר דחה את טענותי התובעת לעניין הנזק הנפשי שנגרם לה וטען כי נזק זה לא הוכח, כמו גם אי יכולתה להינשא בשנית. לעניין הפיצוי בגין מזונות, הוא טען שבית הדין השרעי דן בסוגיה זו ודחה את תביעת מזונותיה של האשה.
בית המשפט לענייני משפחה קיבל את הטענה שנעשה מעשה גירושין ללא החלטה מקדימה של בית דין מוסמך, וכי המעשה התבצע בעול כורחה של האשה, "שכן הגירושין נוצרו על ידי שליחת הודעה כתובה מבלי שיכולה הייתה היא להתנגד, עולה כי קמה עילה של הפרת חובה חקוקה משהפר האיש את סעיף 181 לחוק העונשין". אחרי ששקל את הפגיעה הנפשית, הכלכלית, הבושה, ופגיעה בסיכויי האשה להינשא לנוכח גירושיה בניגוד לרצונה, קבע השופט את שיעור הפיצוי על 95 אלף שקלים.