המשטרה: דני דנקנר ומנכ"ל הפועלים - לדין
בכירי אחד הבנקים הגדולים במדינה הולכים ומסתבכים: המשטרה ממליצה להעמיד לדין את יו"ר בנק הפועלים הקודם בגין שוחד וקבלת דבר במרמה - ואת המנכ"ל הנוכחי, ציון קינן, במרמה והפרת אמונים. פרקליטו של דנקנר: "פעל בתום לב"
צמרת בנק הפועלים בדרך לבית המשפט. המשטרה הודעה היום (ה') כי היא ממליצה להעמיד לדין את יו"ר בנק הפועלים לשעבר, דני דנקנר, בגין שוחד, קבלת דבר במרמה, הפרת אמונים בתאגיד ואיסור הלבנת הון. כמו כן, ממליצה המשטרה להעמיד לדין גם את המנכ"ל הנוכחי של הבנק, ציון קינן, בגין מרמה והפרת אמונים.
לפני כשנה נחקר דנקנר בחשד כי בזמן שכיהן כיו"ר הבנק קיבל לכאורה מהבנק מסגרת אשראי נוספת, מבלי שנעשו כל הבדיקות המתחייבות למתן אשראי כזה. קינן המליץ לתת את ההלוואה ודירקטוריון בנק הפועלים אישר אותה.
המשטרה קבעה כי יש תשתית ראייתית הן במקרה של דנקנר והן במקרה של קינן. תיק החקירה שנוהל על ידי יח"א (היחידה הארצית לחקירות הונאה) הועבר לפרקליטות לקבלת החלטה בנוגע להגשת כתב אישום נגד השניים.
הסתיר את הקשרים עם בנק טורקי
החקירה עצמה נסובה סביב חשד לניגוד עניינים שבהם היה דנקנר בתפקידו כיו"ר הבנק, בנוגע לרכישת הבנק הטורקי "פוזיטיף". על פי המשטרה, בשנת 2005 החלה העסקה בין בנק הפועלים וקבוצת RP, השותפה של "אלרן", שבבעלות משפחת דנקנר, לבין הטורקים. על פי חשד החוקרים, דנקנר הסתיר את אותם הקשרים מהבנק ומהדירקטורים, בעת שהיה יו"ר הבנק ב-2008.
לאחר מכן היה זה דנקנר שדחף לעזור לאותו בנק טורקי לפתור בעיות נזילות, והסתיר מהדירקטורים את העובדה שקיבל מהבנק ההולנדי DHB, ששייך לבנק הטורקי, הלוואה של 5 מיליון יורו. במשטרה חושדים כי הוא קיבל את ההלוואה בגלל הטבות שהשיג לבנק הטורקי.
במהלך החקירה התעורר חשד כי מנכ"ל הבנק הנוכחי קינן קשור אף הוא לפרשה. לטענת המשטרה, קינן הציג מצג כוזב בפני הוועדה שמאשרת הלוואות בבנק הפועלים ועל כן אושרה לדנקנר הלוואה בסך 3.4 מיליון דולר ב-2008. חומר החקירה הועבר לראש אגף החקירות, יואב סגלוביץ', שאימץ את המסקנות והחליט להעבירם לעיון הפרקליטות לצורך קבלת החלטה על הגשת כתב אישום.
בתחילת החודש נחקר קינן תחת אזהרה, ביחידה הארצית לחקירות הונאה, בחשד לעבירות של סיוע לקבלת דבר במרמה והפרת אמונים בתאגיד, בנוגע לאישור הלוואה שניתנה לדנקנר בהיותו יו"ר הבנק. בסיום החקירה שוחרר קינן בתנאים מגבילים ונאסר עליו ליצור קשר עם דנקנר.
דנקנר שיתף פעולה על המשטרה, שהחליטה להעמיק את הבדיקה ולהגיע גם לאנשים שאישרו את אותה הלוואה, שניתנה לו על פי החשד לא לפי התקנות המקובלות. בתקופה האחרונה נחשפו חוקרי יאח"ה לחומרים נוספים, מהם עלה כי גם קינן חשוד בסיוע לכך.
מחלקת הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל, בהודעה שהוציאה לאחר חקירת קינן, הבהירה כי היא מיודעת אודות הנושא ועוקבת אחר ההתפתחויות בו. "לבנק הפועלים שדרה ניהולית מקצועית ורחבה, המבטיחה את יכולתו להמשיך ולפעול ללא הפרעות, למרות אירוע זה", נאמר בהודעה.
פרקליטיו של דנקנר, עורכי הדין יורם ראב"ד, יוסי בנקל ונבות תל-צור, מסרו בתגובה: "צר לנו על פרסום המלצת המשטרה בניגוד להנחיות השר לביטחון הפנים. אין לנו ספק כי דני דנקנר פעל בתום לב וכי לא דבק רבב בפעולותיו כיו"ר הפועלים".
לדבריהם, "אנו מצפים כי בחינה מדוקדקת של חומר הראיות בפרקליטות שם גם תינתן לדנקנר האפשרות להעלות את מכלול טיעוניו והשגותיו תעלה כי לא נעברה על ידו עבירה כלשהי. יש איפה להתאזר בסבלנות ולאפשר לפרקליטות לבחון את החומר ללא הפעלת לחצים וללא עריכת משפט שדה בתקשורת".