מזל דגים: אמנון בעשבי תיבול
חשבתם שלהכין דגים זה סיפור מסובך? השף אורן גירון מוכיח לכם שלא צריך יותר מחצי שעה ומעבד מזון כדי להכין נתחי אמנון (מושט) אפויים בעשבי תיבול. מתכון למהירי החלטה
נתחי אמנון בעשבי תיבול
מתכון של השף אורן גירון, באדיבות ארגון מגדלי הדגים
המרכיבים (ל-6 מנות):
6 נתחי אמנון (מושט) טרי, פרוסים לחתיכות בעובי 3 ס"מ
לרוטב:
2 כוסות דחוסות של עשבי תיבול (עלים בלבד מצרור פטרוזיליה, מצרור נענע ומצרור בזיליקום)
1 כף חרדל דיז'ון עם גרגרים
שיניים מראש שום
1 כף דבש
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
3- כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
מים או יין לבן, לפי הצורך
אופן ההכנה:
- שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה אך לא דחוסה מדי. אם יש צורך, מדללים ביין לבן עד קבלת תערובת רכה.
- שופכים את הרוטב על נתחי הדגים ומעסים אותם היטב. משהים ל-10 דקות.
- מסדרים את הדגים בתבנית אפייה ויוצקים עליהם את שארית הרוטב. אופים בתנור שחומם ל-220 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להזהבה קלה והרוטב נספג. מגישים מייד.
אמנון אפוי בעשבי תיבול
מומלצים