הזכות לאהוב
אם ישראל בוחרת להמשיך לעודד מהגרי עבודה להגיע, יש מחיר אנושי לשלם. והמחיר הוא להתייחס למהגרי עבודה כבני אדם - כולל הזכות לאהוב ולהתחתן
לאחרונה פורסמו מסקנותיה של ועדת האו"ם לביטול האפליה כלפי נשים. אחד התחומים אשר הובלטו לרעה בדו"ח, הוא יחסה של מדינת ישראל למהגרות עבודה, תוך התמקדות בתקנה מעוררת המחלוקת של משרד הפנים, זו הקובעת כי מהגרת עבודה שתיתפס מנהלת קשר רומנטי - אשרת עבודתה תישלל לאלתר.
- הצטרפו לדף הפייסבוק של ynet
כן, קראתם נכון. כל מהותן של מהגרות העבודה, כל קיומן ותכליתן, מצוי בהגדרה פשוטה: הן כאן כדי לעבוד. רק לעבוד. וכמה שיותר קשה, אם אפשר. על פי החזון
של מדינת ישראל, בסוף יום העבודה הארוך והמתיש, על מהגרות העבודה, לחזור לבית ריק ושומם, שחס וחלילה לא יחכה להן שם בן או בת זוג. אהבה? לא בבית ספרנו. לא בישראל.
מניעיה של מדינת ישראל, למי שהיה לו ספק, כמו גם מדיניותה בכל הנוגע להבאתם של מהגרי העבודה ארצה, אינם נעוצים בפילנתרופיה. השיטה עובדת כך: המדינה וחברות כוח האדם עושות יד אחת בהבאתן לישראל, ובהתאם, גוזרות את הקופון על גבן של מהגרות העבודה.
הבאת העובדות מניבה רווחים יפים לחברות הללו, העסקתן כאן ותאמינו או לא - גם גירושן רווחי לכל הצדדים המעורבים. את המחיר, אם תהיתם, משלמות אך ורק מהגרות העבודה. ישראל היא המדינה המערבית היחידה שאוסרת ממהגרי עבודה לקיים מערכת יחסים רומנטית או להביא ילדים לעולם.
מחיר שיש לשלם
למדינת ישראל הזכות המלאה להחליט שהיא אינה רוצה מהגרי עבודה, אבל אם זו החלטתה, על המדינה להפסיק כבר ממחר את הבאתם. אי אפשר לאחוז בחבל בשני קצותיו - לא ניתן מצד אחד ליהנות מכוח עבודה זול, ומצד שני לצפות מבני אדם להתנהג ככלי עבודה. אם ישראל בוחרת להמשיך לעודד מהגרי עבודה להגיע, יש מחיר אנושי לשלם. והמחיר הוא להתייחס למהגרי עבודה כבני אדם. פשוטו כמשמעו. אם ישראל אינה מוכנה לשלם את המחיר - שתפסיק את הבאתם עוד היום.
לפני כמה ימים ציינו ברחבי העולם את יום האהבה, יום שאמור יותר מכל לסמל את הזכות של כל אחד מאיתנו להתאהב, ולהיות
נאהבים. במדינת ישראל של שנת 2011, הזכות להתאהב אינה טריוויאלית כלל, ואתה זכאי לה רק במידה ונולדת ללאום הנכון, והגעת לכאן בנסיבות הנכונות. אין הקלות ואין מקרים מיוחדים.
הגיע הזמן שישראל תתחיל להתייחס למהגרות ומהגרי העבודה כבני אדם, ותפסיק את העבדות המודרנית שיצרה. מהגרות ומהגרי העבודה אינם רובוטים או מכונות אלא אנשים בשר ודם שמגיע להם, ממש כמו לנו, להתאהב, לקיים מערכות יחסים ולציין את יום האהבה בכל דרך בה יחפצו.
נעה גלילי, דוברת עמותת ילדים ישראלים
Read this article in English