שתף קטע נבחר

איראן שחררה הכתבים הגרמנים: "זכאים לחמלה"

בית משפט גזר על יינס קוך ומרקוס הלוויג 20 חודשי מאסר בגין "פגיעה בביטחון הלאומי" לאחר שראיינו את קרוביה של האיראנית שנידונה למוות בסקילה. עונשם הומר לקנס כספי והם שבו בחזרה לארצם במטוסו של שר החוץ הגרמני, שבא לביקור נדיר של בכיר מהמערב בטהרן ונפגש עם הנשיא אחמדינג'אד

בזמן שהרפובליקה האיסלאמית מחפשת לעורר פרובוקציות באזור תעלת סואץ, היא מוצאת גם זמן לעשות "מחווה הומניטרית" ולשים סוף לעימות אחד מני רבים עם המערב : איראן שחררה היום (יום א') ממעצר את שני העיתונאים הגרמנים שנעצרו בשטחה לפני ארבעה חודשים. השניים נעצרו לאחר שסיקרו את סיפורה של סקינה מוחמדי אשטיאני, האשה שנידונה למוות בסקילה בגין רצח וניאוף, וראיינו את בנה ועורך דינה. עם מעצרם הואשמו השניים ב"פגיעה בביטחון הלאומי".

 

מה אתם אומרים על המחווה האיראנית? ספרו לנו בפייסבוק של ynet

 

שני העיתונאים ששוחררו ממעצר, יינס קוך ומרקוס הלוויג, הגיעו היום לברלין ביחד עם שר החוץ הגרמני, גידו וסטרוולה, שהגיע אתמול לטהרן לביקור נדיר מצד בכיר ממדינה מערבית.  


"חמלה מוסלמית". אחמדינג'אד ווסטרוולה בטהרן, היום (צילום: AP)

 

בית המשפט באיראן גזר על שני העיתונאים הגרמנים 20 חודשי מאסר בגין עבירות נגד הביטחון הלאומי - לא נמסר מה הן בדיוק - אך לאחר מכן הפחית את חומרת העונש של כל אחד מהם והמיר אותו לקנס של 50 אלף דולר. כך דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית "איסנ"א" .

 

שני העיתונאים, כתב וצלם בעיתון "בילד אם צונטג", נעצרו ב-10 באוקטובר בעיר תבריז לאחר שראיינו את בנה ועורך דינה של אשטיאני, שעונש המוות שנגזר עליה גרר גינויים רבים בקהילה הבינלאומית. הרשויות באיראן האשימו אותם תחילה בריגול, ולאחר מכן טענו כי הם נכנסו למדינה באשרת תייר ולא כעיתונאים.

 

"אחרי שנבחנו האישומים בגין פעולה נגד הביטחון הלאומי, הם נידונו ל-20 חודשי מאסר", ציטטה סוכנות הידיעות "איסנ"א" את הצהרת בית המשפט. "אך בגלל מצבם המיוחד, ומשום שברור שנאשמים אחרים בתיק ניצלו אותם, אנו חשים שהם זכאים לחמלה מוסלמית". על פי הדיווח, עונשי המאסר הומרו בקנסות. לאחר מתן גזר הדין, שני העיתונאים הועברו לטהרן ומשם לטיסה בחזרה לארצם במטוסו של שר החוץ הגרמני. השניים סירבו לדבר עם כלי התקשורת.

 

שר החוץ הגרמני וסטרוולה נפגש אמש עם הנשיא האיראני מחמוד אחמדינג'אד ועם עמיתו האיראני, עלי אכבר סאלחי, והודה להם על "המחוייבות ליחסים בין שתי המדינות", נמסר בהודעה ממשרד החוץ הגרמני. לפי ההודעה, שני שרי החוץ דנו גם בנושא זכויות האדם "ובהתפתחות הדמוקרטיה".

 

בית דין באיראן הרשיע את אשטיאני, בת 43, בעבירות ניאוף ורצח אחרי שהואשמה בקיום יחסי מין עם שניים מרוצחי בעלה. בית המשפט דן אותה למוות בסקילה, אך בעקבות ביקורת בינלאומית נדחה ביצוע גזר הדין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הואשמו בפגיעה בביטחון הלאומי. שני העיתונאים ששוחררו
צילום: AP
מומלצים