פרשת מלך הבאסטות: מסתמן עונש קל למעורבים
לפי העסקה המסתמנת, ראש הרשת הישראלית, שהבריחה סמים מיפן למדינות נוספות והלבינה הון, יישלח לתקופת מאסר של שלוש שנים וארבעה חודשים. "יש בעיות בחומר הראיות"
הפרשה שזכתה לכינוי "מלך הבאסטות", תסתיים כנראה בעסקת טיעון ועם עונשים קלים יחסית. עונש המאסר הכבד ביותר שייגזר על אחד המעורבים בה יהיה שלוש שנים וארבעה חודשים, והעונש הקל ביותר יעמוד על שנת מאסר אחת בלבד. כך נודע ל-ynet.
במסגרת הפרשה, נחשפה רשת בינלאומית להברחת סמים והלבנת הון, שפעלה בשנים האחרונות ביפן, אסטוניה וישראל. במהלך החקירה הגיעו אנשי היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות גם למדינות נוספות, שבהן פעלה הרשת, כדי למצוא ראיות מפלילות, ובין היתר גם ביצעו האזנות סתר.
מי שנחשב לראש הרשת ומקימה הוא קובי ציציאשווילי. לפי החשד, הוא וחבריו ביצעו עסקאות בהיקף של עשרות מיליוני דולרים, במהלכן הבריחו סוגים שונים של סמים, בהם אקסטזי, הירואין וקוקאין מיפן למדינות אחרות.
ציציאשווילי אומנם השתקע באסטוניה, אך את פעילות רכישת הסמים והלבנת ההון ביצעו "חיילים" ישראלים שהגיעו ליפן ועבדו בבאסטות של מכירת תכשיטים ושעונים בטוקיו. כמו כן, לפי החשד, בהוראתו נהגו חברי הרשת להלבין באופן שיטתי את הכסף שצברו ממכירת הסמים. ציציאשווילי ככל הנראה "ישלם" את המחיר הגבוה ביותר - שלוש שנים וארבעה חודשים והחיילים לא יואשמו בהלבנת הון.
בעיות בראיות
דמות מפתח נוספת בפרשה היא מאיר ביטון המוכר בכינוי "מלך הבאסטות" של טוקיו. לפי העסקה שמסתמנת, ביטון ירצה שנת מאסר בלבד.
שני מעורבים נוספים, תמיר לוי ומשה אדרי יישלחו למאסר של 28 חודשים. העבירות שיוחסו למעורבים בפרשה בכתב האישום המקורי נותרו על כנן, אך צומצמו. בנוסף, צומצם היקף הסחר ולכן גם הענישה המופחתת. כתב האישום יכיל גם עבירות של סחר בסמים והחזקת סמים שלא לצריכה
עצמית.
"יש בעיות בחומר הראיות ולא ניתן יהיה להתבסס רק על האזנות הסתר", אמרו גורמים המעורים בפרטים. אין ספק שמדובר בעסקה טובה עבור חברי הרשת, מאחר שלולא העסקה, היו נאלצים לשלם מחיר גבוה יותר ולא מן הנמנע שזה יכול היה להיות עונש דו-ספרתי.
ביום חמישי הקרוב תוצג העסקה בבית המשפט המחוזי בתל אביב בפני השופט דוד רוזן. עורכי הדין גדי זילברשלג, משה שרמן, אייל לביא ורצון דרחי סירבו להתייחס לדברים.