שתף קטע נבחר

הרשות למדינות בעולם: החרימו כנס תיירות בי-ם

שרת התיירות הפלסטינית שלחה מכתב ל-30 המדינות שהוזמנו להשתתף בכנס, שבו ינאם גם רה"מ נתניהו: "שליחת נציגים רשמיים היא בגדר הכרה בירושלים הכבושה כבירת ישראל". כרגע אין ביטולים, אך בישראל חוששים שהמצב המדיני ישפיע

הרשות הפלסטינית הולכת ראש בראש: ברמאללה לא מסתפקים במבוכה שהסבו לישראל וארה"ב, כש-14 מ-15 חברות מועצת הביטחון הצביעו בעד גינוי לישראל בשל הבנייה בהתנחלויות. ל-ynet נודע כי שרת התיירות הפלסטינית שלחה מכתב לכל המדינות שהוזמנו להשתתף בסוף החודש הבא ב"ועידת ירושלים הבינלאומית לתיירות" שתיערך בבירה, וקראה להן להחרים את האירוע.

 

שרת התיירות הפלסטינית שלחה את המכתב ביום שישי האחרון. היא כתבה בו כי "שליחת נציגים רשמיים היא בגדר

הכרה בירושלים הכבושה כבירת ישראל". לאירוע, שיזמו משרד התיירות ועיריית ירושלים, הוזמנו כ-30 שרי תיירות מרחבי העולם. הוועידה תעסוק בהיבטים השונים של פיתוח התיירות הישראלית, עתיד תעשיית התיירות בעולם ומגמות כלליות בתחום.

 

בוועידה צפויים לנאום ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר התיירות סטס מיסז'ניקוב, ראש ארגון התיירות העולמי (UNWTO) זולטן סומוגי ובכירים נוספים. כעת חוששים בירושלים שהפלסטינים יצליחו לגרום לישראל מבוכה בינלאומית נוספת.

 

"השתתפות של גורמים בינלאומיים רשמיים בכנס הזה היא בעייתית, במיוחד בתקופה קריטית כזו, שבה יש מאמץ בינלאומי לפתור את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, ולקבוע את מעמד הקבע של ירושלים", אמרה שרת התיירות הפלסטינית, חולוד דעיבס, בשיחה עם ynet. דעיבס סבורה כי החרמת הכנס "תיצור את המומנטום ההכרחי לסיים את הכיבוש ולהשיג שלום, כולל הסכמה על עתידה של ירושלים".

 

מיסז'ניקוב: התיירות תורמת לרשות לא פחות מלנו

גורם פלסטיני בכיר אמר בשיחה עם ynet כי לא ייתכן שמדינות העולם ישלחו נציגים לכנס רשמי בעיר שיש עליה מחלוקת מדינית כה עמוקה. לדבריו, "נושא ירושלים הוא מדיני, מזרח ירושלים הוא שטח כבוש, ושליחת נציגים רשמיים של מדינות זרות לכנס שם - פירושה הכרה בירושלים כבירת ישראל". הגורם הדגיש כי הרשות הפלסטינית לא הייתה מבקשת להחרים את הכנס לו היה מתקיים בתל-אביב או בכל עיר אחרת שנמצאת בתוך הקו הירוק.

 

עד כה איש מבין באי הוועידה לא ביטל את הגעתו, אך יש בהחלט חשש שבחודש הקרוב ינצלו כמה מדינות את המצב המדיני הרגיש כדי למשוך את ידיהן מהאירוע. שר התיירות סטס מיסז'ניקוב הביע צער על קריאת עמיתתו הפלסטינית: "התיירות היא גשר לשלום, להידברות ולהבנה בין העמים, ותורמת תרומה כלכלית לקופת הרשות לא פחות מאשר לישראל", אמר. לדבריו, "הוועידה יכלה להיות אמצעי בונה אמון בין שני הצדדים, ואני מקווה שבסופו של יום השיקולים הרציונליים ינחו את הפלסטינים, שלכל הפחות לא יפריעו לוועידה".

 

על טענות משרד התיירות, לפיהן הרשות פוגעת בעצמה בכך שהיא קוראת להחרים את הכנס, אמר הגורם הפלסטיני:  "ממילא רק 5% מההכנסות של התיירות מגיעה לרשות, ולכן הפגיעה היא מזערית". אותו גורם הדגיש שהרשות הפלסטינית כלל לא הוזמנה לכנס.

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "כנס התיירות הבינלאומי שיתקיים בבירה נערך כחלק ממיתוגה של ירושלים כעיר המובילה לעריכת כנסים בינלאומיים בארץ, והוא יביא אל העיר את מובילי ענף התיירות, מומחים ומנהיגים מכל רחבי העולם. צפויות לצאת ממנו בשורות תיירותיות לכל העולם במגוון תחומים. עיריית ירושלים תמשיך לפעול להגדלת מספר התיירים המגיעים לעיר, דבר שמביא לפריחה כלכלית של ירושלים ולהעלאת איכות החיים בכל העיר ובכל המגזרים".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיסז'ניקוב. "הוועידה יכולה להיות אמצעי לבניית אמון"
צילום: גיל יוחנן
נתניהו. צפוי לנאום בוועידה
צילום: AFP
מומלצים