זהב ירוק: מה מכינים עם מנגולד?
הוא האח החורג של התרד וקוראים לו גם בשם סלק עלים - אבל אתם ודאי מכירים אותו כמנגולד. אם תהיתם מה עושים איתו, דנה אלמוסני הזמינה את השף עומר מילר ויחד הכינו שלושה מתכונים
בשבת החורפית האחרונה התארחנו אצל הנרי, חברו הטוב של אבי, לארוחת צהריים. בעוד אנחנו מקשקשים לנו בכיף, הנרי הביא לשולחן סלט מנגולד טעים במיוחד. כיאה לכל הזדמנות בה אני אוכלת משהו טעים, התחלתי לשאול שאלות. דניס, אמא שלו (בשלנית מופלאה), הכינה את הנרי מראש לכך שאדרוש את המתכון, שגם נתן לי את הרעיון לכתבה. לא עברה שעה מרגע שיצאתי משם, התקשרתי לעומר מילר המקסים והודעתי לו שאנחנו עושים כתבה ביחד על מנגולד. עומר שמח מאוד ואמר שזה חומר גלם שהוא עובד איתו הרבה במטבח.
המנגולד, או לדייקנים שבינינו, עלי סלק, הוא בן דודו של התרד ויש לו טעם עדין ומיוחד. הוא עשיר מאוד בוויטמינים ומינרלים וניתן להכין איתו מגוון רחב של מאכלים - פשטידות, בורקסים מבצק פילו, ממולאים, אורז ועוד דברים טובים. עומר ואני בחרנו שלושה מתכונים: סיגרים במילוי מוצרלה שנמסה בפה, עלי מנגולד ממולאים בבשר כבש וכמובן - את סלט המנגולד של דניס.
עלי מנגולד ממולאים
מתכון של עומר מילר. מגישים עם סלט בורגול או אורז לבן.
המרכיבים:
20 עלי מנגולד
2 בצלים, פרוסים לפרוסות
מים רותחים לכיסוי התבשיל
3 כפות רכז רימונים
מלח, פלפל
למילוי:
200 גרם בשר טלה טחון
1 כף צנובר
1כפית בהרט
1/2 כפית כמון
1 כף חמוציות
1 כף צימוקים
3 כפות נענע קצוצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 חלמון
מלח
פלפל שחור טחון
עלי מנגולד ממולאים (צילום: אסף רונן)
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר וחולטים את עלי המנגולד למשך 1-2 דקות במים ומסננים ומעבירים למי קרח.
- מערבבים יחד את כל חומרי המילוי.
- משטחים כל עלה מנגולד בנפרד וממלאים בכף אחת מתערובת המילוי. מגלגלים כפי שמגלגלים סיגר.
- בסיר רחב מניחים את הבצל, מעליו את עלי המנגולד הממולאים ומסדרים אחד ליד השני.
- יוצקים מים עד לחצי גובה הסיגרים. מוסיפים את רכז רימונים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים שעה מכוסה.
סיגרים במילוי מנגולד ומוצרלה
מתכון של עומר מילר ודנה אלמוסני. לעוד מתכוני סיגרים
המרכיבים:
2 בצלים קצוצים דק
15-20 עלי מנגולד חתוכים לרצועות דקות
50 גרם צנוברים קלויים במחבת
150-200 גרם כדורי מוצרלה
מלח
1/2 חבילת עלי סיגר
ל"דבק":
5 כפות קמח
כ-1/3 כוס מים
סיגרים במילוי מנגולד ומוצרלה (צילום: אסף רונן)
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את עלי המנגולד וממשיכים לטגן למשך 3 דקות. מתבלים ומערבבים היטב. מסירים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר.
- מפוררים את המוצרלה ביד ומוסיפים אותה לתערובת.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח והמים לתערובת סמיכה.
- לוקחים עלה סיגר וחוצים אותו באמצע. מניחים את החלק הרחב של העלה כלפיכם.
- מניחים ככף מהתערובת ומפזרים לרוחב. את שני צידי העלה מדביקים ומגלגלים את העלה ומדביקים בעזרת התערובת הסמיכה, ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
- מברישים את כל הסיגרים במעט שמן זית ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות. ניתן לטגן את הסיגרים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים.
סלט מנגולד
מתכון של דניס בוזגלו. ניתן להגיש את הסלט חם או קר.
המרכיבים:
2-3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
כמון
מלח
4-5 שיני שום קצוצות
20 עלי מנגולד, חתוכים גס (לא חובה להוריד את החלק הלבן)
סלט מנגולד (צילום: אסף רונן)
אופן ההכנה:
- במחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית מניחים את הפפריקה המתוקה והחריפה, כמון ומלח, מערבבים ומוסיפים את השום.
- מוסיפים את עלי המנגולד לכ-2-3 דקות ומסירים מהאש.
- עומר מילר - שף ובעלים "חדר אוכל" (שדרות שאול המלך 23, תל אביב)
- דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים
- אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
- שרה זיידמן - סטיילינג וכלי קרמיקה (054-4677202)