2 בצקים, 3 מליות: אוזני המן בשלל טעמים
הבחוץ של אוזני המן חשוב ממש כמו הבפנים, זואי קומרין מכינה שני סוגי בצקים, האחד שוקולד והשני קינמון וקפה וממלאה אותם בשלוש מליות טעימות: גבינת עיזים ותות, פרג ותמרים
בצק לאוזני המן
המרכיבים (ל-20-16 אוזני המן):
2 כוסות קמח
2 ביצים גודל L
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
2 כפות מים חמים
1/2 כוס סוכר
גרידת קליפה מלימון אחד
גרידת קליפה מתפוז אחד
קמצוץ מלח
קמצוץ אבקת קינמון
חלמון ביצה להברשת אוזני ההמן
לבצק שוקולד:
1/4 כוס אבקת קקאו
לבצק קינמון וקפה:
כף אבקת קינמון
כף אבקת אספרסו או אבקת קפה נמס (לא מגורען)
אופן ההכנה:
- על משטח יבש, שופכים את הקמח בצורת ערימה (כמו ארמון חול), מוסיפים את אבקת האפייה, מלח ואבקת הקינמון.
- יוצרים שקע במרכז הערימה ומחזקים את הדפנות על ידי לחיצה, על מנת שהערימה לא תתפרק.
- במרכז הערימה שוברים ביצה אחת, 1/4 כוס שמן (חצי מהכמות שהכנו) וכף אחת של מים חמים.
- בעדינות ובעזרת מזלג מערבבים את החומרים בתנועה סיבובית יחד עם הקמח הנמצא בחלק הפנימי של השקע.
- כשהחלק הפנימי נראה אחיד, מוסיפים את הביצה השנייה, שאר השמן, הסוכר, גרידת הלימון והתפוז וכף מים חמים.
- ממשיכים לערבב בעזרת מזלג את התערובת בחלק הפנימי יחד עם דפנות הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
- במידה ודפנות הקמח מתפרקות אין להילחץ- יש להמשיך ללוש את התערובת בעזרת הידיים כמו שלשים בצק ללחם.
- לאחר שהעיסה הופכת לאחידה, עוטפים אותה בנייר אפייה ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
- במידה ויוצרים בצק בטעמים (שוקולד או קינמון וקפה), מוסיפים את התוספת ולשים עד שהעיסה הופכת לאחידה ומכניסים למקרר.
- לאחר שעתיים במקרר, מוציאים את הבצק, לשים שוב ומשטחים בעזרת מערוך או כלי אחר לעובי של 1/2 ס"מ.
- יוצרים עיגולי בצק, באמצעות כלי לחיתוך בצק או כל כלי עגול אחר, בקוטר של 5-7 ס"מ.
- מניחים כפית של המילוי במרכז כל עיגול ומקפלים את השוליים למרכז ליצירת צורת משולש.
- מברישים את המשולשים במעט חלמון ביצה.
- מחממים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות צלסיוס למשך 10-12 דקות או עד שאוזני ההמן מתחילות להזהיב.
- ניתן לאחסן בקופסה אטומה עד שלושה ימים.
מילוי גבינת עיזים ותות
המרכיבים:
1/2 גליל של גבינת עזים איכותית
קמצוץ פלפל שחור
קמצוץ מלח
תותים חתוכים לפרוסות
אופן ההכנה:
- בעזרת מזלג בתוך קערה, מועכים את גבינת העיזים יחד עם פלפל שחור ומלח עד שהעיסה סמיכה אך לא אחידה לגמרי.
- בשלב ההכנה, מניחים על עיגולי הבצק, המוכנים להפוך לאזני המן, פרוסת תות שדה וכפית של תערובת גבינת העיזים.
במילוי גבינת עיזים ותות (צילום: זגני אורמות דרבין)
מילוי פרג
המרכיבים:
1/2 כוס פרג
1/3 כוס חלב
1/4 כוס צימוקים
2 כפות דבש
1 כף רום כהה
גרידת קליפה מלימון אחד
2 כפיות קפה נמס איכותי מומסת במעט מים/ כוס אספרסו
מעט מלח
אופן ההכנה:
- בסיר על אש נמוכה מבשלים את החלב והפרג, עד שהפרג מתרכך, מוסיפים את הצימוקים, הרום, הדבש, תמצית הקפה, גרידת הלימון והמלח עד שהתמיסה הופכת לאחידה.
- מקררים את העיסה באופן מלא לפני מילוי הבצק לאוזני המן.
במילוי פרג (צילום: זגני אורמות דרבין)
מילוי תמרים
המרכיבים:
1 כוס תמרים (רצוי מהרג'ול)
1/4 כוס אגוזי מלך
1/8 כוס מיץ תפוזים
15 גרם חמאה
1/2 כפית אבקת קינמון
גרידת קליפה מלימון אחד
1/8 כוס מים
1 כף דבש
אופן ההכנה:
- טוחנים טחינה גסה את האגוזים והתמרים.
- ממיסים חמאה בסיר על אש נמוכה ומוסיפים את התמרים והאגוזים הטחונים גס, מבשלים למשך 3 דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים עד שהעיסה הופכת לרכה.
- מקררים את העיסה באופן מלא לפני מילוי אוזני ההמן.
- זואי קומרין היא השף-קונדיטור של קפה "זוהו" (מאפו 18, תל אביב)