שתף קטע נבחר
 

2 בצקים, 3 מליות: אוזני המן בשלל טעמים

הבחוץ של אוזני המן חשוב ממש כמו הבפנים, זואי קומרין מכינה שני סוגי בצקים, האחד שוקולד והשני קינמון וקפה וממלאה אותם בשלוש מליות טעימות: גבינת עיזים ותות, פרג ותמרים

בצק לאוזני המן

המרכיבים (ל-20-16 אוזני המן):

2 כוסות קמח

2 ביצים גודל L

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

2 כפות מים חמים

1/2 כוס סוכר

גרידת קליפה מלימון אחד

גרידת קליפה מתפוז אחד

קמצוץ מלח

קמצוץ אבקת קינמון

חלמון ביצה להברשת אוזני ההמן

לבצק שוקולד:

1/4 כוס אבקת קקאו

לבצק קינמון וקפה:

כף אבקת קינמון

כף אבקת אספרסו או אבקת קפה נמס (לא מגורען)

 

אופן ההכנה:

  1. על משטח יבש, שופכים את הקמח בצורת ערימה (כמו ארמון חול), מוסיפים את אבקת האפייה, מלח ואבקת הקינמון.
  2. יוצרים שקע במרכז הערימה ומחזקים את הדפנות על ידי לחיצה, על מנת שהערימה לא תתפרק.
  3. במרכז הערימה שוברים ביצה אחת, 1/4 כוס שמן (חצי מהכמות שהכנו) וכף אחת של מים חמים.
  4. בעדינות ובעזרת מזלג מערבבים את החומרים בתנועה סיבובית יחד עם הקמח הנמצא בחלק הפנימי של השקע.
  5. כשהחלק הפנימי נראה אחיד, מוסיפים את הביצה השנייה, שאר השמן, הסוכר, גרידת הלימון והתפוז וכף מים חמים.
  6. ממשיכים לערבב בעזרת מזלג את התערובת בחלק הפנימי יחד עם דפנות הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. במידה ודפנות הקמח מתפרקות אין להילחץ- יש להמשיך ללוש את התערובת בעזרת הידיים כמו שלשים בצק ללחם.
  8. לאחר שהעיסה הופכת לאחידה, עוטפים אותה בנייר אפייה ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
  9. במידה ויוצרים בצק בטעמים (שוקולד או קינמון וקפה), מוסיפים את התוספת ולשים עד שהעיסה הופכת לאחידה ומכניסים למקרר.
  10. לאחר שעתיים במקרר, מוציאים את הבצק, לשים שוב ומשטחים בעזרת מערוך או כלי אחר לעובי של 1/2 ס"מ.
  11. יוצרים עיגולי בצק, באמצעות כלי לחיתוך בצק או כל כלי עגול אחר, בקוטר של 5-7 ס"מ.
  12. מניחים כפית של המילוי במרכז כל עיגול ומקפלים את השוליים למרכז ליצירת צורת משולש.
  13. מברישים את המשולשים במעט חלמון ביצה.
  14. מחממים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות צלסיוס למשך 10-12 דקות או עד שאוזני ההמן מתחילות להזהיב.
  15. ניתן לאחסן בקופסה אטומה עד שלושה ימים.

 

צילום: זגני אורמות דרבין

 

מילוי גבינת עיזים ותות

המרכיבים:

1/2 גליל של גבינת עזים איכותית

קמצוץ פלפל שחור

קמצוץ מלח

תותים חתוכים לפרוסות

 

אופן ההכנה:
  1. בעזרת מזלג בתוך קערה, מועכים את גבינת העיזים יחד עם פלפל שחור ומלח עד שהעיסה סמיכה אך לא אחידה לגמרי.
  2. בשלב ההכנה, מניחים על עיגולי הבצק, המוכנים להפוך לאזני המן, פרוסת תות שדה וכפית של תערובת גבינת העיזים.


במילוי גבינת עיזים ותות (צילום: זגני אורמות דרבין) 

 

מילוי פרג

המרכיבים:

1/2 כוס פרג

1/3 כוס חלב

1/4 כוס צימוקים

2 כפות דבש

1 כף רום כהה

גרידת קליפה מלימון אחד

2 כפיות קפה נמס איכותי מומסת במעט מים/ כוס אספרסו

מעט מלח

 

אופן ההכנה:
  1. בסיר על אש נמוכה מבשלים את החלב והפרג, עד שהפרג מתרכך, מוסיפים את הצימוקים, הרום, הדבש, תמצית הקפה, גרידת הלימון והמלח עד שהתמיסה הופכת לאחידה.
  2. מקררים את העיסה באופן מלא לפני מילוי הבצק לאוזני המן.


במילוי פרג (צילום: זגני אורמות דרבין)

 

מילוי תמרים

המרכיבים:

1 כוס תמרים (רצוי מהרג'ול)

1/4 כוס אגוזי מלך

1/8 כוס מיץ תפוזים

15 גרם חמאה

1/2 כפית אבקת קינמון

גרידת קליפה מלימון אחד

1/8 כוס מים

1 כף דבש

 

אופן ההכנה:
  1. טוחנים טחינה גסה את האגוזים והתמרים.
  2. ממיסים חמאה בסיר על אש נמוכה ומוסיפים את התמרים והאגוזים הטחונים גס, מבשלים למשך 3 דקות.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים עד שהעיסה הופכת לרכה.
  4. מקררים את העיסה באופן מלא לפני מילוי אוזני ההמן.

 

  • זואי קומרין היא השף-קונדיטור של קפה "זוהו" (מאפו 18, תל אביב)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים