כדור של מתיקות: טראפלס שוקולד וארל גריי
קשה לעמוד בפניהם, יש להם מרקם קרמי, מראה מעוגל, הם מדיפים ניחוחות של שוקולד, ותוספת תה הארל גריי מעניקה להם טעם עשיר במיוחד - זה הזמן להכין טראפלס שוקולד שמיימיים
טראפלס ביתיים הם מתנה נהדרת למי שאוהבים, או לפחות רוצים ביקרו. מכינים אותם בזריזות, עוטפים יפה והופ! יש מתנה יוקרתית ותוצרת בית.
עוד בערוץ האוכל:
- מעופו לטופו: מבקרת המסעדות שהפכה לטבעונית
- נוסעים וגורסים: 10 מסעדות שוות על הדרך
- פורט על הנימים: הכל על פורט ויין מחוזק (ויש גם המלצות)
טראפלס אלו ניחנו בטעם עמוק של ברגמוט, הנובע מתוספת של תה ארל גריי לשמנת. פולי הקקאו הגרוסים מעניקים לטראפלס טקסטורה קראנצ'ית וטעם מעט מריר.
טראפלס שוקולד וארל גריי
המרכיבים 15-ל) טראפלס):
1/4 2 חבילות (225 גרם) שוקולד מריר, קצוץ דק
3 כפות (45 גרם) חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/8 כפית מלח
1/2 כוס 125) מ"ל) שמנת מתוקה
1 שקיק תה ארל גריי
1/4 כוס פולי קקאו גרוסים (בחנויות המתמחות)
1/4 כוס 25) גרם) קקאו מריר משובח, מנופה, לציפוי
אופן ההכנה:
- שמים את השוקולד, החמאה והמלח בקערת מתכת.
- בסיר קטן מחממים את השמנת עם שקית התה מעל להבה בינונית עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד למשך 10 דקות לספיגת טעמים.
- מוציאים את התיון, מחממים שוב מעט את השמנת לסף רתיחה ומיד יוצקים מעל לתערובת השוקולד. משהים דקה ומערבבים לאט בכף עץ עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה (אם השוקולד לא נמס לגמרי, אפשר להמיסו מעל לסיר עם אדים.
- מוסיפים פנימה את פולי הקקאו הגרוסים ויוצקים את התערובת לתבנית פיירקס קטנה לשכבה בעובי 2 ו1/2- ס"מ. מצננים מעט בטמפרטורת החדר לחום פושר. מכסים ביריעת ניילון ומניחים במקרר 3 שעות לפחות, עד שהתערובת יציבה.
- בעזרת שתי כפיות או כפית פריזיאן (כפית לכדורי מלון - טובלים מדי פעם בכוס מים חמים ומנערים היטב) צרים מתערובת השוקולד תלוליות בקוטר 2 ו1/2- ס"מ. מניחים אותן על מגשים מרופדים בנייר פרגמנט או אלומיניום ומכניסים אותם לכמה דקות למקפיא למיצוק.
- מעצבים כל תלולית בידיים (רצוי עם כפפות חד-פעמיות) לכדור קטן ושומרים בצלחת מכוסה במקרר.
- שמים את הקקאו בקערית קטנה. לפני ההגשה מגלגלים ומצפים כל כדור באבקת הקקאו ואוכלים תוך 30 דקות, כי הטראפלס מתרככים מהר בטמפרטורת החדר.
טראפלס שוקולד (צילום: גיא בלומנשטיין)
טראפלס שוקולד
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים