הדלק שוב מתייקר: "קדאפי אשם, גם הממשלה"
ההוזלה במחירי הדלק נמחקה על-רקע ההתקוממות העממית ולוב והזינוק במחירי הנפט בעולם. המתדלקים יודעים שהפעם לשליט לוב יש אחריות מכרעת להתייקרות שתבוא בימים הקרובים, אך לא פוטרים גם את רה"מ ושר האוצר מאחריות
"שטייניץ לא צריך למלא מיכל דלק ב-500 שקל כדי לבקר את המשפחה בשבת. רק אם אנשים יגיעו לסף של 'תמות נפשי עם פלשתים' יבינו בהנהגת המדינה עד כמה המצב חמור". ארבעה ימים לפני העלייה החדה במחירי הדלק ובתחנות התדלוק ברחבי הארץ ניכר הזעם והתסכול. אך לצד הקריאות להוזלת מחירים ושיפור התחבורה הציבורית, מחאה אקטיבית אינה נראית לפי שעה על הפרק.
ומה אתם אומרים על העלייה הצפויה? כתבו בדף הפייסבוק של ynet
יוסי מנהריה, שתדלק את רכבו בכביש 4 סמוך לעכו, סבור כי המדינה הזו נכנסת לכיס של האזרחים, לחשבונות הבנק וגם לאחזקת הרכב הפרטי. "אנשים נמנעים מלנסוע לבקר משפחה במקומות רחוקים, אבל אלה שיושבים בירושלים לא נכנסים לתחנת דלק, הם מתדלקים על חשבון המדינה. אני מבחינתי מבטיח להצטרף לכל יוזמה לחסימת כבישים וסגירת הכניסות לתחנות דלק עד שמישהו יבין שמה שקורה כאן לא יכול להימשך".
"היום עולה לי לתדלק מיכל מלא ב-120 שקל וזה רק עולה כל הזמן", מספר אבי מנשס - רוכב אופנוע ממעלות. "הפיתרון הוא ליצור עבור האזרחים תחבורה ציבורית נגישה וזולה. למען ההגינות עליי לומר שההתייקרות הפעם היא על-רקע הנעשה במדינות ערב, אך יחד עם זאת המיסוי בארץ מאוד מאוד גבוה ומעמד הביניים הולך ונשחק. לא ירחק היום בו תושבים ייצאו החוצה להפגין".
הפעם קדאפי אשם
נאווה ונחום וולף, תושבי מושב בן עמי שבגליל המערבי, נוסעים מדי בוקר לעבודתם בקריות ובחיפה. "אלה הם פניה של הממשלה שלנו, זו ממשלה לא חברתית, לא מתחשבת, המעניקה הרבה לעשירים", אומרת נאווה. "תושבי הפריפריה לא מעניינים אף אחד אלא רק תל אביב ובנותיה, שם יושבים מוקדי הכוח. ראש הממשלה עוד לא בא לביקור רציני בצפון כדי לראות את הקשיים כאן, עבורו הצפון הרחוק זה קיסריה. אזרחי ישראל לא יוצאים לרחוב כי כל הזמן מפחידים אותם בטילים איראנים ובחיזבאללה כדי להשיג שקט אזרחי.
לבעלה של נאווה, נחום, יש דווקא דעה אחרת: "אני חושב שמחירים גבוהים יביאו למצב שבו לא נראה על הכביש נהגים שנוסעים לבד, אלא יתחילו לנסוע בזוגות ובשלישיות לעבודה דבר שיפחית פקקים ותאונות דרכים. צריך לעלות את המחיר עוד, אבל גם צריך לפתח תוכנית כוללת לתחבורה ציבורית זולה בפריפריה".
במגזר הערבי לעומת זאת קריאות משמעותיות יותר להפגנות ושביתות נגד העלאת מחירי הדלק. אחמד פרוגי, תושב קלנסוואה, אמר ל-ynet: "אני אישית מקצץ בבילויים כדי להתמודד עם עליית המחירים. לצערי הרב, קדאפי הוא האיש האחראי למצב הקטסטרופלי, אבל אם עליית מחירי הדלק תביא להדחתו - אין לי שום בעיה עם זה".
"אני לא יכול להתמודד עם המחירים האלה. עדיף לי לרכב על חמור ולא להפעיל את הרכב", אמר ראסם מחמיד תושב אום אל-פאחם. ואילו סאמר מסארווה מכפר-קרע נשמע תקיף יותר: "אנחנו חייבים להפגין, לצאת לרחובות, ולהשבית את המשק על עליית מחירי המזון והדלק. לא יכול להיות שהעלייה הזו תתבצע בזמן שאחוז גבוה מהמשפחות חיות במצב סוציו-אקונומי קשה , ואני מפיל אחריות שלמה על ממשלת ישראל".