דג עם מצע: פילה אמנון עם סלט תרד וטפנד
נתחי דג פריכים וחמים מתיישבים על סלט תרד ותותים ומקבלים לטיפה של טפנד זיתים. השף אורן גירון מראה איך מכינים מנה ראשונה סופר-אלגנטית בקלות ובקלילות
פילה אמנון עם סלט תרד וטפנד זיתים
מתכון של השף אורן גירון, באדיבות ארגון מגדלי הדגים
המרכיבים (ל-6 מנות):
6 פילה אמנון
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לטפנד זיתים:
150 גרם זיתי קלמטה מגולענים
2 שיני שום
עלים מ-2 ענפי טימין
שמן זית
לסלט:
1 חבילת עלי תרד טרי
10 תותים טריים (או פרי חמצמץ אחר)
לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ
מיץ מ-2 לימונים
1 צ'ילי טרי, קצוץ
מלח, סוכר
אופן ההכנה:
- חותכים את פילה האמנון לנתחים בעובי 2-3 ס"מ. מתבלים במלח ופלפל, ומניחים לעמוד מעט.
- קוצצים דק את כל מרכיבי הטפנד ומערבבים לתערובת אחידה (ניתן לטחון בבלנדר).
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לסלט.
- מטגנים במחבת עם מעט שמן זית, שתי דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
- מערבבים את התרד והתותים. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.
- שמים ערימת סלט במרכז כל צלחת הגשה, מניחים מעל 4-3 נתחי דג ומוסיפים תלולית קטנה של טפנד במרכז.
- למתכון הקודם: נתחי אמנון אפויים בעשבי תיבול
מומלצים