שתף קטע נבחר
 

דג עם מצע: פילה אמנון עם סלט תרד וטפנד

נתחי דג פריכים וחמים מתיישבים על סלט תרד ותותים ומקבלים לטיפה של טפנד זיתים. השף אורן גירון מראה איך מכינים מנה ראשונה סופר-אלגנטית בקלות ובקלילות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פילה אמנון עם סלט תרד וטפנד זיתים

מתכון של השף אורן גירון, באדיבות ארגון מגדלי הדגים

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

6 פילה אמנון

מלח

פלפל שחור

שמן זית

לטפנד זיתים:

150 גרם זיתי קלמטה מגולענים

2 שיני שום

עלים מ-2 ענפי טימין

שמן זית

לסלט:

1 חבילת עלי תרד טרי

10 תותים טריים (או פרי חמצמץ אחר)

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 כפות חומץ

מיץ מ-2 לימונים

1 צ'ילי טרי, קצוץ

מלח, סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את פילה האמנון לנתחים בעובי 2-3 ס"מ. מתבלים במלח ופלפל, ומניחים לעמוד מעט.
  2. קוצצים דק את כל מרכיבי הטפנד ומערבבים לתערובת אחידה (ניתן לטחון בבלנדר).
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לסלט. 
  4. מטגנים במחבת עם מעט שמן זית, שתי דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
  5. מערבבים את התרד והתותים. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. 
  6.  שמים ערימת סלט במרכז כל צלחת הגשה, מניחים מעל 4-3 נתחי דג ומוסיפים תלולית קטנה של טפנד במרכז.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים