העובדים הסוציאליים מחו בת"א: "השכר עלוב"
המשא ומתן המתארך הוציא את שליחי הרווחה לרחוב. הם קיימו תהלוכת מחאה, סיפרו על מחשבות להסבת מקצוע וקראו: "די לדרוס את העו"ס". השחקנית טל ליפשיץ, שתחל לעבוד בבריאות הנפש: "ידעתי שהשכר נמוך, לא ידעתי שהוא עד כדי כך נמוך"
לשליחי הרווחה נמאס ומהשכר הזעום ומהמשא ומתן המתארך, והבוקר (יום ו') הם יצאו לרחובות. כ-200 עובדים סוציאליים ערכו בתל-אביב תהלוכת מחאה נגד שכרם הנמוך וצעקו בין היתר "די לדרוס את העו"ס", "ביבי תתעורר, הרווחה שווה יותר". המפגינים, שנשאו שלטים כ"גם לנו יש שכר דירה" ו"עם עבודת קודש לא גומרים את החודש", מחו במרכז תל-אביב על כך שאחד מכל ארבעה מהם נאלץ לקבל השלמת הכנסה או לעבוד במשרות נוספות.
שגיא, עובד סוציאלי-קהילתי ב-3.5 השנים האחרונות, הפגין לצד רעייתו, גם היא עובדת סוציאלית. "אשתי בהריון ואין לנו מושג איך נצליח לממן את הלימודים, את הדירה, את הילד", אמר שגיא, שמרוויח 5,000 שקלים. אשתו מרוויחה 4,000 שקלים, וגם היא שוקלת הסבה מקצועית: "אנחנו חושבים כל הזמן איך להרוויח עוד כסף כדי ששנינו נוכל להישאר במקצוע".
בהפגנה נכחו גם בני זוג של עובדים סוציאליים. רוני, שבת-זוגו עובדת סוציאלית בעמותה, סיפר: "אנחנו מרוויחים יחד 8,000 שקלים, ואני יודע שכל החיים נרוויח משכורת כזו, וזה ממש לא יהיה קל. אני יודע שהיא נמצאת במקצוע שאין בו אופק לעתיד, אם המאבק הזה לא יעזור".
"עם עבודת קודש לא גומרים את החודש". ההפגנה הבוקר (צילום: ירון ברנר)
השחקנית טל ליפשיץ עשתה הסבה מקצועית, סיימה את לימודי העבודה הסוציאלית לפני כמה חודשים, ותחל לעבוד בקרוב בבריאות הנפש. "כשלמדתי ידעתי שהשכר נמוך, אבל לא ידעתי שהוא עד כדי כך נמוך", אמרה ליפשיץ, אם לשני ילדים.
"אין אופק לעתיד". ההפגנה בתל-אביב (צילום: ירון ברנר)
"שני ההורים שלי בשירות המדינה, אבי מורה ואמי עובדת במשטרה.
אני יודעת מה זה המגזר הציבורי, אבל לא ידעתי שהמשכורות עד כדי כך עלובות", הוסיפה.
ליפשיץ תיארה את חומרת המצב ואמרה כי "יש לי חברות עובדות סוציאליות שמרוויחות 25 שקלים לשעה, ומשלמות לבייביסיטר 35 שקלים. כלומר, הן משלמות למדינה 10 שקלים לשעה על הזכות לטפל בשכבות החלשות. למזלי, המשכורת שלי זוהי משכורת שנייה בבית".