שתף קטע נבחר
 

סדק של תקווה: צב הביצה שנדרס חובר מחדש

צב ביצה שניסה לחצות כביש באזור עמק חפר נדרס על ידי מכונית ונאסף על ידי אזרח איכפתי לביה"ח לחיות בר. השריון התחתון שלו נסדק לחלוטין, הלסת שלו נשברה ואפילו ספג מכה בעין. בבית החולים חיברו אותו מחדש והוא צפוי לשוב לטבע בחודשים הקרובים

צב ביצה שניסה לחצות כביש באזור עמק חפר נדרס על ידי מכונית ונאסף על ידי אזרח איכפתי לביה"ח לחיות בר. השריון התחתון שלו נסדק לחלוטין, הלסת שלו נשברה ואפילו ספג מכה בעין. בבית החולים חיברו אותו מחדש והוא צפוי לשוב לטבע בחודשים הקרובים

 


 

נסיון של חציית כביש מהיר באזור עמק חפר עלה לצב ביצות בפציעה קשה. הזוחל הקטן ניסה ככל הנראה לעבור כביש בחודש שעבר סמוך לגבעת-חיים ונפגע. למזלו, במקום חלף תושב חדרה שהחליט לסייע לחיה הפצועה והעביר אותה לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן.

 

"כשהצב הגיע אלינו לטיפול חירום בבית החולים הוא הגיע מרוסק ושבור. הלסת שלו נפגעה, אחת מעיניו סבלה משריטה והפגיעה החמורה ביותר היתה בחלק התחתון של השריון שלו שנשבר למספר חלקים", מספרת ל-ynet ד"ר נילי אנגליסטר, וטרינרית בבית החולים.

 

 

הצב שזוכה לתא אישפוז מבודד מובא לבדיקה במרפאה. נילי מצביעה על השריון הסדוק שחובר מחדש לאחר שהצב נותח על ידי צוות הרופאים. "הבעיה העיקרית היתה שהחלק העליון בשריון החל לשקוע פנימה, דבר שגרם לצב לדימומים פנימיים, יצר לחץ חזק וקרע לו כלי דם", היא מסבירה.  

 

כתב: ארז ארליכמן, צילום: רועי תורג'מן, עריכה: יואב גרשון, סטילס: טלי שטינבך

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בניתוח בו שהה הצב בהרדמה מלאה, חיברו הרופאים את החלקים השונים של השריון. "מתחנו חוט בין החלקים השבורים וסגרנו בחוזקה. המקום יציב והצב יכול לזוז באופן חופשי יחסית, כך שהשריון לא מתפרק או לוחץ לו על האיברים הפנימיים וגם הדימומים כמעט ופסקו בקו השריון".

 

השבר בלסת מנע מהצב בשבועות הראשונים לאכול בכוחות עצמו. הוא זכה לסיוע מקרב המטפלים שהאכילו אותו באופן ידני מדי יום. הפגיעה בעין חייבה את הרופאים לערוך בדיקות תכופות כדי לוודא שמצבה לא מידרדר. "החשש שלנו הוא מהתפתחות של כיב בקרנית העין", אומרת הווטרינרית בזמן שהיא מזליפה לתוך עינו חומר זרחני ירקרק, שנועד לצבוע ולסמן כיבים המצויים בעין. "מלבד שריטה המקום נראה בסדר ולמזלו, הוא לא איבד את העין".

 

צבי ביצות מסוגלים לחיות גם בנחלים מזוהמים והם נפוצים בישראל בעיקר באזורי נחלים, ביצות, בריכות ומקווי מים מתוקים. להבדיל מהמוניטין שיש לצב היבשה בתור זוחל איטי, קרוב משפחתו בביצה, במים נחשב לאחד הצוללים הזריזים בקרב הזוחלים. הטופרים החדים שלו מאפשרים לו ללכוד את טרפו במים. תפריט המזון של צב ביצות בוגר מורכב בעיקר מחסרי חוליות, פגרים של בעלי חיים קטנים, חולייתנים וגם תזונה צמחית כגון אצות וצמחים

 

בזמן הטיפול נזהרת נילי ממפגש עם טופריו החדים של הצב ובסופו, האזור הפגוע של השבר בשריון זוכה לחיטוי עם פולידין ומשחה אנטיביוטית. בתום הבדיקה והטיפול, הצב זוכה לטיול קצר בשטח המרפאה תחת השגחה צמודה של הצוות הרפואי. "הוא משתפר בקצב איטי אבל אני מאמינה שתוך מספר חודשים הוא ישוב בחזרה לטבע", היא מבשרת והצב מושב אחר כבוד בחזרה אל תא האישפוז שלו.

 

צילום: טלי שטינבך

 

 


 

רוצים עוד סיפורי חיות? בואו לבקר בבלוג "בית החולים לחיות בר

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* רוצים להתנדב למען החיות? צרו קשר בדוא"ל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז ארליכמן
צילום: ארז ארליכמן
צילום: ארז ארליכמן
צילום: ארז ארליכמן
צילום: ארז ארליכמן
מומלצים