שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

מועצת הביטחון: ברזיל והודו נגד שפיטת קדאפי

חברות מועצת הביטחון התכנסו כדי לדון בסנקציות על שליט לוב. שגריר צרפת לאו"ם: "רעידת האדמה מורגשת לא רק בעולם הערבי, אלא גם בארגון". ברזיל, הודו ופורטוגל התנגדו נחרצות לסעיף בהצעת ההחלטה הקורא להעמיד לדין את קדאפי על פשעים נגד האנושות בהאג

בעקבות המשך הכאוס בלוב ומעשי הטבח שמבצעים נאמניו של השליט באזרחים, התכנסה הערב (שבת) מועצת הביטחון של האו"ם לדיון בקבלת החלטה נגד העריץ וחבר מרעיו. ברזיל, הודו ופורטוגל מתנגדות נחרצות לכמה מהסעיפים ודורשות להשמיט את ההמלצה לשפוט את קדאפי בהאג מנוסח הצעת ההחלטה.

 

העולם נגד קדאפי ולהפך - עדכונים אחרונים ב-ynet:

 

המועצה התכנסה לישיבה שנייה ברציפות מאז אתמול, כדי להטיל סנקציות על העריץ הלובי ולהביא להפסקת שפיכות הדמים בארצו. בין הצעדים שאמורים להיות מעוגנים בה, גם איסור על מכירת נשק ללוב, הטלת הגבלות תנועה על קדאפי עצמו והקפאת נכסיו מחוץ ללוב.

 

המהומות בלוב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על המחלוקת שהתגלעה בין רוב המדינות לבין נציגי שלוש המתנגדות, אמר השגריר הצרפתי לאו"ם, ז'ראר ארו, כי "הופתעתי מאוד מכך, במיוחד בעקבות ההבנה המשותפת שחולקות בנושא חברות המועצה. מחוללת לנגד עינינו רעידת אדמה, לא רק בעולם הערבי, אלא גם בארגון הזה".

 

על הסעיף העומד במרכז המחלוקת, אמר השגריר הצרפתי כי "כמובן שבין החברות יש הבדלים, אבל כולן תומכות בהטלת אמברגו על מכירת הנשק. השאלה היחידה שנותרה על השולחן היא מה נעשה עם ההמלצה לשפוט את קדאפי בבית הדין הפלילי הבינלאומי". דיפלומטים מערביים העריכו כי המתנגדות לנוסח שהוצע עושות זאת בשל המספר הרב של אזרחיהן שנמצאים עדיין במדינה.

 

דיפלומטים שונים הביעו חשש גם מפני מכשולים שיערימו רוסיה וסין בדרך לאישור נוסח הסנקציות נגד משטר קדאפי, בשל התנגדותן העקבית להטלת עיצומים על מדינות ריבוניות. הם העריכו כי סין תהיה החוליה הבעייתית ביותר, בשל העיסוק בחשדות לפשעים נגד האנושות.  


מועצת הביטחון של האו"ם. לא יצביעו, בינתיים (צילום: AFP) 

 

בטיוטת הצעת ההחלטה, נכתב כי "ההתקפות השיטתית נגד האוכלוסייה האזרחית בלוב מעלה חשד לפשעים נגד האנושות". נוסף על כך, צפויה מועצת הביטחון לקרוא לקדאפי "להבטיח מעבר של סיוע הומניטרי באופן מהיר ובטוח עבור הנזקקים".

 

במקביל, התראיין בנו של שליט לוב, סייף אל-איסלאם קדאפי, לרשת אל-ערביה ואמר, כי המהומות במדינה פותחות בפני השלטון את כל האפשרויות, כולל מלחמת אזרחים.

הוא ציין כי "יש סימנים למלחמת אזרחים והתערבות זרה". קדאפי הבן טען עוד כי "לאזרחי לוב לא יהיה עתיד, אם לא יושג הסכם בקרוב". 

 

חלק מהעיצומים שמבקשת מועצת הביטחון להטיל על קדאפי, במיוחד אלה הנוגעים להקפאת נכסיו בחו"ל, באים בעקבות דיווחים שונים על כך שהרודן הלובי העביר בחשאי כשלושה מיליארד לירות שטרלינג לבית השקעות פרטי מחוץ לגבולות ארצו, באמצעות מתווך משוויץ.

 

מהדיווח עולה, כי ניסיון דומה של קדאפי להוציא סכומי עתק מהמדינה העשירה בנפט, לפני כחמישה שבועות, נמנע לאחר שזהות המעביר נחשפה. אם אכן הצליח קדאפי להעביר את הכסף, הוא ניצל את התגובה האטית של המערב, שטרם הכריע על סנקציות.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועמר קדאפי. לא יישפט בהאג?
צילום: AP
חיילים לצד המפגינים
צילום: AFP
הפגנה נגד קדאפי
צילום: AP
מומלצים