שתף קטע נבחר

 

גורם רוסי: סוריה קיבלה חלק ממערכת טילי השיוט

בעוד ישראל מתבוננת בדאגה בהעמקת שיתוף הפעולה בין חיל הים של סוריה ואיראן, הודיע שר ההגנה הרוסי כי מוסקבה תעמוד בהתחייבותה לספק לדמשק טילים מסוג יחונט P-800 וכי למעשה "החוזה נמצא בשלב היישום"

בזמן שספינות טילים של חיל-הים האיראני עוגנות בסוריה ועל רקע העמקת שיתוף הפעולה הצבאי בין המדינות, חזר היום (שבת) שר ההגנה הרוסי, אנטולי סרדיוקוב, על התחייבות מוסקבה לספק טילי שיוט לסוריה. הטיל הרוסי מכוון נגד ספינות, וניתן לשגרו מהקרקע, מהאוויר ומהים.

 

 

בישראל ובארצות הברית הביעו בעבר חשש, כי בעקבות העסקה שנחתמה ב-2007, יגיע הנשק המתקדם לידי חיזבאללה, אולם רוסיה נחושה למלא אחר התחייבותה. "החוזה נמצא בשלב היישום", צוטט סרדיוקוב בתקשורת הרוסית.


הספינה האיראנית עוגנת בסוריה, אתמול 

 

במסגרת העסקה, תקבל סוריה 72 טילים בשווי 300 מיליון דולר. רוסיה טרם אישרה כי הנשק הועבר לדמשק, אולם סוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס ציטטה גורם צבאי שסירב להיחשף ואמר, כי רוסיה כבר העבירה שתי מערכות הגנה שיכולות להכיל עד 36 טילי שיוט כל אחת.

 

מערכת טילי השיוט יכולה לפעול רק כאשר כל חלקיה הותקנו - מערכת רדאר ומסוקים ייעודיים לאיתור המטרה. מהתבטאויותיו של שר ההגנה לא ברור אם המערכות או חלק מהן כבר הועברו לסוריה. משגרירות ישראל ברוסיה נמסר, כי בירושלים חוששים שמערכת הטילים תגיע לידי חיזבאללה.

 

התבטאותו של שר ההגנה הרוסי נאמרה בשעה שמוסקבה עושה מאמצים מיוחדים לשמור על יכולתה לספק נשק למדינות המזרח התיכון, למרות הטלטלה באזור ונפילת המשטרים. ברוסיה חוששים כי חוזים בסך כעשרה מיליארד דולר יירדו לטמיון.

 

סרדיוקוב הודה כי ברוסיה חוששים כי יאבדו חלק מהלקוחות במזרח התיכון. "יש סיכוי שנאבד משהו, אבל אני מקווה שהסכמי הנשק החוזים הצבאיים העיקריים יושלמו", אמר בביקור בעיר הנמל הרוסית ולדיבוסטוק.

 

פיתוח טילי השיוט יחונט מסוג P-800 החל ב-1983 והסתיים ב-2001. בספטמבר אשתקד אמר סרדיוקוב, כי "נעביר את הטילים לסוריה, נעמוד בהבטחה שלנו. "ארצות הברית וישראל ביקשו מאיתנו לא לספק טילי יחונט לסוריה, אבל אנחנו לא שותפים לחשש שהביעו כי הטילים יגיעו לידי טרוריסטים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר ההגנה הרוסי. עומד במילתו
צילום: AFP
משתפים פעולה. ספינה איראנית בסוריה
צילום: AFP
מומלצים