עם שקדים ותפוז: אוזני המן מבצק מעניין
כולם מנסים לחדש עם מליות מוזרות, אבל נטלי לוין חושבת שאת השעמום מאוזני ההמן השגרתיות מפיגים דרך הבצק. בגלל זה היא מכינה אותן מבצק שקדים עם טאץ' תפוזי ומלית שוקולד-אגוזים קלה במיוחד
אחד הזכרונות החזקים שלי מהחג הזה בבית הספר הוא משלוחי המנות שהיינו מחליפים בתור ילדים בכיתה. תמיד הייתי משקיעה בהם שעות רבות - אמנם המתוקים לא היו מעשה ידיי, אבל השקעתי בכל הקשור לעטיפה והדברים השווים שבפנים. אוזני ההמן תמיד היו זהות בכל משלוחי המנות שחולקו - אלה שקונים בסופרמרקט לפי משקל - וכנראה משם גם מגיעה הסלידה שלי מהן; היה מדובר באבנים קשות ולא לעיסות, עם מילוי חונק ולא טעים. בסופו של יום פורימי משמח, הפח בכיתה היה מלא באוזני המן שנגסו בהן ביס אחד והשליכו.
משלוח מנות זה מנהג מאוד חביב בעיניי, בעיקר כשמשקיעים בו מכל הלב. גם היום, לקראת פורים, אני שוקדת על משלוחי מנות לקומץ חברים ומשפחה. כמובן שהפעם אני מכינה את כל המתוקים בעצמי. ומה לגבי אוזני ההמן המאתגרות? בבחירת המלית אני בדרך כלל מאוד קלאסית - פרג, שוקולד, תמרים וכל מה שלא ממש מצריך עבודה מרובה, אבל את הבצק הסטנדרטי והמשעמם אני מנסה לגוון. הפעם החלטתי לגוון עם בצק שקדים תפוזי, שמשתלב נפלא עם מלית שוקולד-אגוזים ביתית.
כמה הערות לפני שמתחילים:
- אם לא אוהבים טעם תפוזי אפשר להשמיט את גרידת התפוז ולהמיר את המיץ בחלב באותה כמות.
- אפשר למלא בכל מלית שאוהבים: אגוזים, חלבה, בוטנים, פרג, תמרים וכיו"ב.
- חשוב לא למלא יותר מדי את האוזניים, על מנת שאפשר יהיה להדק את הבצק היטב ושהוא לא ייפתח באפייה.
- אפשר להכין את האוזני המן עד לשלב האפייה ולשמור אותן במקפיא עד שבוע, וכך לאפות אותן טריות-טריות בכל פעם.
- האוזני המן נשמרות בקופסה אטומה עד חמישה ימים.
(צילום: נטלי לוין)
אוזני המן עם בצק שקדים תפוזי במלית שוקולד-אגוזים
המרכיבים (ל-20-25 אוזני המן בגודל בינוני):
לבצק:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן
5 כפות (50 גרם) שקדים טחונים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
1 חלמון
2 כפות מיץ תפוזים
למלית:
150 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה
50 גרם אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה:
- במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, סוכר, קמח, שקדים טחונים, מלח, תמצית וניל וגרידת תפוז. מעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים חלמון ומיץ תפוזים וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומשטחים אותו לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.
- למלית: ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או מעל בן-מארי. מוסיפים פנימה את האגוזים הטחונים ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים לחלוטין לפני השימוש (התערובת מתקשה בקירור וזה בסדר).
- מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ. בתוך כל עיגול מניחים חצי כפית מהמלית וסוגרים לצורה של אוזן המן.
- מניחים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ומצננים את אוזני ההמן כחצי שעה לפני האפייה במקפיא.
- אופים בתנור שחומם ל-175 מעלות במשך 10-14 דקות או עד שהאוזניים זהובות ויציבות לחלוטין.
- מצננים לחלוטין, מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.
- נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט