שתף קטע נבחר

 

24 שנות מאסר ל"רב המתעלל" אליאור חן

"הרב המתעלל" שעינה שני אחים קטנים חויב לפצות את המשפחה ב-700 אלף שקלים. השופט: "מעשי ההתעללות הם אכזריים, מחרידים ומזעזעים". התובע: העונש הולם את מעשיו. אביו של חן: "השופט כתב את מה שהתקשורת הכתיבה לו". נציג העדה החרדית: "זה משפט דרייפוס". הסנגור הבטיח לערער לעליון

"הרב המתעלל" נשלח למאסר ממושך במיוחד: אליאור חן, שהורשע בהתעללות מזעזעת באחים בירושלים, נידון בצהריים (יום ב') ל-24 שנות מאסר, בבית המשפט המחוזי בבירה. בנוסף הוא חוייב לפצות את הנפגעים בסך הכל ב-700 אלף שקלים.

 

 

בגזר הדין כתב השופט יורם נועם: "העבירות אותן ביצע חן, בוצעו יחד עם אחרים - חברי קבוצה - שהצטופפו בצילו, סגדו לו וסרו למרותו. הנאשם השליט משטר של טרור ואימה כלפי הילדים שכלל אלימות קשה, ביזוי והשפלה".

 

"הרב המתעלל" מקבל את עונשו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

השופט כתב כי מדובר במעשי התעללות ותקיפה "אכזריים, מחרידים ומזעזעים שביצע הנאשם יחד עם עושי דברו כלפי הילדים באופן תדיר ולאורך תקופה של מספר חודשים. מעשים אלו הסבו לחלק מהילדים חבלות חמורות. הותירו את חלקם חבולים קשות בגוף ובנפש ואת הצעיר שבהם, לדאבון הלב, פגוע אנושות במצב של חוסר הכרה מתמשך המוגדר צמח".

 

על העונש עצמו כתב השופט: "נסיבותיו האישיות של הנאשם, כמו גם עובדת הימצאותם של רעייתו וילדיו בחו"ל, נדחקות לקרן זווית מול האינטרס הציבורי שבהחמרה בענישה. מה גם שהנאשם היה זה שדאג להימלט עם משפחתו מן הארץ עם חשיפת הפרשה... השיקול המרכזי והמכריע בענישה במקרה זה הינו שיקול הגמול. שיקול זה נדרש לשם הוקעת מעשיו האכזריים והנפשעים של הנאשם, אשר פגעו קשות בשמונה ילדים חסרי ישע, פיזית ונפשית. הם הסבו חבלות של ממש וחבלות חמורות לחלקם והותירו את הצעיר שבפעוטות פגוע אנושות במצב של תרדמת".

 

השופט נועם סיכם: "על העונש לתת ביטוי ראוי והולם לערכי היסוד של ההגנה על החיים ושלמות הגוף בכלל והשמירה על גופם ונפשם של קטינים וחסרי ישע בפרט וכן להוות מסר מרתיע, אפקטיבי, אינדיווידואלי וכללי".

 

"השופט כתב את מה שהתקשורת הכתיבה לו"

"זוהי פרשת התעללות קשה ביותר שטרם נראתה כמוה", אמר נציג הפרקליטות, עו"ד דניאל מור, שהיה התובע בתיק יחד עם עו"ד אושרת שהם. "גזר הדין הוא היום סיומה של הפרשה לאחר שלוש שנות חקירה ומשפט. העונש הולם את מעשיו של אליאור חן. טענותיו נדחו כולן בהכרעת הדין".


"מעשים אכזריים, מחרידים ומזעזעים". אליאור חן בביה"מ (צילום: גיל יוחנן)

 

אביו של חן, יעקב חן, אמר שבנו חף מפשע. "אני יודע דבר אחד. שהשקעתי את כל החסכונות שלי בשביל העורך דין שיגן עליו והוא לא עשה זאת. מה הוא עשה, אני לא יודע. כואב לי כל מה שקרה. השופט כתב את מה שהתקשורת הכתיבה לו.  הפשע היחידי שלו זה שהמעשים נעשו בבית שלו. הוא ברח לברזיל כי פחד שיפגעו בילדים שלו".

 

מי שעוד מתח ביקורת על הסנגור הוא הרב אברהם פרויליך, המייצג את העדה החרדית. "העו"ד של חן חשב שאסור לו לפתוח את הפה ולהגיד דברים בזכותו וגם הוא עצמו בחר בדרך משונה של שתיקה. השופט התחנן לנאשם שיפתח את פיו, אולם פרקליטו אמר לו שלא יפתח את הפה ולא יענה. חן הוא אדם עדין נפש ונאיבי. הראיות מוכיחות שהוא לא עשה כלום. זוהי עלילת דרייפוס".

 

עו"ד אריאל עטרי, המייצג את חן, אמר בתום גזר הדין: "הגענו עם ציפיות מאוד נמוכות. זכותו של חן למשפט הוגן נרמסה. לא ניתנה לו אפשרות לעיין בחומר החקירה ולא לחקור עדים. העצה שנתתי לו, לבחור לא להעיד הייתה בדעה אחת עם חן. הרב פרויליך מעולם לא הראה את פניו במהלך המשפט. אין לו מושג וחצי מושג לגבי חומר הראיות, וחבל שהוא בחר להתבטא בלי לבדוק זאת קודם לכן. על הדרך שבה בחרנו לנהוג במשפט החלטנו, חן ואני, מתוך רצון לשמור על זכויותיו ולהבטיח לו משפט הוגן בצורה מירבית. אנחנו כמובן מתכוונים לערער לבית המשפט העליון. אנחנו מקווים ומצפים שבית המשפט העליון ישמור על זכויותיו של חן".

 

פרשת ההתעללות נחשפה לפני כמעט שלוש שנים, כאשר שני ילדים מירושלים הובלו לבית החולים, אחד מהם במצב צמח בו הוא שרוי עד היום, והשני כשהוא סובל מפגיעות קשות. מיד לאחר מכן, נמלט חן לקנדה ואחר-כך המשיך לברזיל. לבסוף הוא נעצר והוסגר לישראל.

 

בנובמבר 2009 הוגש נגד חן כתב אישום, המגולל מסכת התעללות קשה ובלתי נתפסת שלו ושלו חבריו לקבוצה בשמונה אחים מירושלים. אמם של הילדים, מ',

 שנגדה גם הוגש כתב אישום נידונה לחמש שנות מאסר, במסגרת הסדר טיעון, לאחר שהביעה צער על מעשיה. במהלך משפטה אמרה מ' כי בטיפשותה, בתמימותה ובעיוורונה היא הולכה שולל אחרי  

"הצדיק הזה", שסיפר שילדיה חולים.

 

כשנה לאחר הגשת כתב האישום, בנובמבר 2010 הרשיע בית המשפט את חן בהתעללות בקטין חסר ישע, תקיפת קטין חסר ישע, הגורמת חבלה חמורה, וחבלה של ממש, תקיפה והתעללות פיזית ונפשית. בהכרעת הדין התייחס השופט גם להשפעה של חן על חסידיו, שנידונו לתקופות מאסר של בין 17 ל-20 שנים. "חן הגה ויזם את מעשי האלימות וההתעללות בילדים, רתם את חברי הקבוצה שסרו למרותו להצטרף לתוכניתו ולהוציאה אל הפועל ונטל חלק פעיל ודומיננטי במעשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אליאור חן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים