שתף קטע נבחר

 

הלוחם מחוות גלעד שביתו נהרס: "לא חוזר לצבא"

שמעון וייזמן היה בדרכו לבסיס כשקיבל את ההודעה על כך שאין לו עוד בית לחזור אליו. אחרי ששב על עקבותיו ועמד המום מול ההריסות הודיע: "התאמצתי להגיע לצה"ל, בזמן שהצבא הרס את ביתי". בימין הזהירו מתג מחיר: "לא נעבור בשתיקה"

שלושה מבנים נהרסו הבוקר במאחז חוות גלעד בשומרון, במהלך שלווה בעימות אלים בין המתנחלים במקום לבין שוטרים. במועצת יש"ע כבר הספיקו לתקוף בחריפות את האירוע ותיארו אותו כ"חציית קו אדום", ובאופן טבעי, היה זעמם של תושבי המקום רב הרבה יותר. אחד התושבים שאיבדו את בתיהם הוא לוחם חטיבת כפיר, שנדהם לראות את ההריסות שנותרו במקום. שעות אחר כך הוא הודיע במסיבת עיתונאים: "אני לא חוזר לצבא עד שאשקם את הבית".

 

 

אחרי שדחפורי המינהל האזרחי כבר עזבו את גבעת הטרשים, הגיע לשם הלוחם, שמעון וייזמן, ששוחרר לחופשה מיוחדת לאחר שגילה כי ביתו נהרס. במשך דקות ארוכות הוא עמד במדים והתבונן המום על גל ההריסות, ששעות ספורות קודם לכן עוד היה ביתו.

 

צפו בתיעוד העימות בחוות גלעד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחרי שדחפורי המינהל האזרחי כבר עזבו את גבעת הטרשים, הגיע לשם הלוחם, שמעון וייזמן, ששוחרר לחופשה מיוחדת לאחר שגילה כי ביתו נהרס. במשך דקות ארוכות הוא עמד במדים והתבונן המום על גל ההריסות, ששעות ספורות קודם לכן עוד היה ביתו.

 

לצדו של הלוחם עמד ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה. הוא חיבק אותו ושוחח עמו ארוכות. מקורביו של וייזמן העידו כי כששוחח עם מסיקה, אמר לו בדמעות: "אפילו בחלומות הכי גרועים שלי לא דמיינתי שבזמן שאני מסכן את חיי כדי להגן על המולדת, יתגנבו שוטרים וחיילים ויהרסו את הבית שלי".


אוספים את השברים. הריסות בחוות גלעד (צילום: גור דותן)

 

כעבור מספר שעות, ערך וייזמן מסיבת עיתונאים יחד עם פעילי הימין הקיצוני, איתמר בן-גביר וברוך מרזל. "אני חייל קרבי מחטיבת כפיר", הוא אמר בפתח דבריו. "התאמצתי מאוד להגיע לצה"ל כדי להגן על עם ישראל. בזמן הזה, צה"ל שלח כוחות להרוס לי את הבית ולירות על חבריי. אני מודיע שאני לא חוזר לצבא עד שאשקם את הריסות הבית שלי".

 

בארבעת החודשים האחרונים משרת וייזמן בגדוד "נצח יהודה" של חטיבת כפיר, שמורכב מחיילים דתיים. "בהתחלה בכלל לא רצו לגייס אותו", סיפר אחד מחבריו. "אמרו לו שהוא לא מתאים ביום הגיוס, אבל שמעון לא ויתר והתגייס לקרבי. אחיו היה קצין בסיירת. הוא גדל על ערכים של הגנת המולדת עד חירוף הנפש. שמעון כל הזמן אמר שאין שום סיכוי שהוא יהיה ג'ובניק, ואם כבר לשרת - אז עד הסוף".


חיבוק של כאב. הלם בחוות גלעד, אחרי הפינוי  (צילום: גור דותן)

 

בשעות הבוקר עשה וייזמן את דרכו מביתו בחזרה לבסיסו. במהלך הנסיעה, הוא קיבל את ההודעה על כך שביתו נהרס וכי חבריו נעצרו או נפצעו. "האירוניה כאן היא שהרבה חברים אמרו לו שאין טעם להתגייס", סיפר חברו. "כל הזמן ניסו לשכנע אותו שמה שהוא עושה זו בעצם תרומה לגוף שפועל נגדנו, אבל הוא התעקש ואמר שזו חובתו ושהמדינה הזאת שייכת לכולנו, לא רק למי שגר במרכז הארץ".

 

על סערת הרגשות בזמן שצפה בחורבות ביתו, הסביר חברו של וייזמן כי "יש תחושה אחרת כשאתה חייל במדים שמייצג גוף מסוים, שהוא בעצם האחראי על ההרס של הבית שלך ולכן שהחברים שלך נפצעו. לכן הוא הרגיש בעיקר בושה ללבוש את המדים ובושה מהגוף שהוא מייצג ומכך שבכלל הסכים להתגייס. הוא פשוט לא האמין שזה יקרה לו, במיוחד בגלל המאבק שלו מול כולם בעד הגיוס, כד לתרום לערכים שהוא מאמין בהם".

 

על השאלה מהן ההשלכות הצפויות של אירועי היום על המוטיבציה של שמעון לשרת בצה"ל, התקשה חברו להשיב. "רק ימים יגידו מה יהיה. עכשיו הוא בעיקר צריך זמן לאסוף את השברים, לא רק של ביתו אלא גם את אלה שיש בלב". 

 

פתח ל"תג מחיר" הבא?

אחרי אירועי היום בחוות גלעד, נערכים ועדי המתיישבים בבנימין ובשומרון לערוך הערב הפגנות מחאה על הריסת המבנים. במקביל, מיהרו גורמי ימין קיצוני להבטיח כי הנקמה בוא תבוא, ותהיה כואבת וקשה מהרגיל. "החורבן שעברנו היום הוא חצייה של קו אדום ואינו ככל הרס שלצערנו, אנו כבר מורגלים אליו", הם הסבירו.

 

אותם גורמים האשימו כי "הביאו לכאן כוחות אדירים של יס"מ מתוך הכוונה ברורה מלמעלה, לדעתנו של המח"ט, לפגוע כמה שיותר.

כשהמשטרה רוצה פינוי שקט היא לא מביאה יס"מניקים ולא מציידת אותם באלות, רימוני הלם וכדורי גומי. הייתה כאן 'הוראה מלמעלה' שהתקבלה בעקבות תחקיר צה"לי מהפינויים האחרונים, שהמליץ להפעיל נגדנו אמצעים לפיזור הפגנות וליישר אותנו באותו קו, יחד עם הערבים והאנרכיסטים".

 

למרות שלא נקבו באופן ישיר בצעדים שהם מתכוונים לנקוט, הדגישו גורמי הימין הקיצוני כי "התגובה למה שהיה כבר החלה היום, אבל היא רק תגדל ותתגבר בימים הקרובים ותורגש לאורך כל השבוע. עוד לא אמרנו את המילה האחרונה, ואנו מצפים לאירוע מרכזי גדול שיעביר את המסר שלנו שאומר כי אירועים מהסוג שהיה היום לא יעברו בשתיקה וייגבו מחיר כואב".

 

מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "התנהגותו של החייל חמורה. צה"ל אינו בוחר את משימותיו ומצופה מחייליו שלא לערב בין נושאים פוליטיים לעצם שירותם בצה"ל. הנושא יטופל".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא חוזר. החייל שמעון וייזמן
צילום: אוהד צויגנברג
חוות גלעד, אחרי ההריסה
צילום: גור דותן
מומלצים