שתף קטע נבחר
 

ו' הכספים: עליית גיל הפרישה לנשים - רק אחרי דיון

ועדת הכספים מתכוונת לקדם הצעת חוק שתמנע את העלאת גיל הפרישה לנשים באופן אוטומטי מ-62 ל-64 בסוף 2010. במקור הייתה אמורה לקום ועדה ציבורית לבחינת הנושא. יו"ר הוועדה משה גפני קרא לאוצר להקים את הוועדה ללא דיחוי

ועדת הכספים השמיעה היום (ב') קריאת אזעקה לשר האוצר להקים לאלתר את הוועדה הציבורית, שהיתה צריכה לקום לפני 6 שנים, לבחינה יסודית של העלאת גיל הפרישה לנשים מ-62 ל-64. הוועדה דחקה בשר שטייניץ שלא לדחות את הקמתה לדקה ה-90 המתקרבת. נכון להיום, אם לא יוחלט אחרת, בעוד 10 חודשים, בסוף 2011, יעלה גיל הפרישה לנשים אטומטית ל-64.

 

 

יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה), הודיע בנוסף בתום דיון מעקב בנושא שהוא שוקל במקביל לקדם במהירות את הצעת החוק המונחת על שולחן הכנסת לבלימת התהליך האוטומטי. זאת, אם הממשלה לא תתנער מאדישותה הממושכת כדי לבחון את הנושא לעומק על כל השלכותיו על מערך התעסוקה והביטוח הפנסיוני.

 

החוק להעלאת גיל הפרישה לגברים ונשים התקבל ב-2004. לגבי גיל הנשים שעלה אז מ-60 ל-62, נקבע בחוק כי העלאתו ל-64 תיבחן ותוכרע בוועדה ציבורית בהרכב נציגי העובדים, המעסיקים והממשלה. החוק חייב את הגשת מסקנותיה לא יאוחר מה-30 ביוני 2011 (בעוד כ-4 חודשים בלבד), ואת אישורן בוועדת הכספים עד ה-30 בספטמבר השנה. אולם הוועדה לא קמה מאז ומועד השינוי האוטומטי של גיל הפרישה מתקרב.

 

חבר הוועדה ח"כ חיים אורון (מר"צ), יזם את הצעת החוק לביטול העלאת הגיל האוטומטית. בדיון שנערך היום גילה אורון כי הוא מתכוון להעלות אותה לאישור מליאת הכנסת בקריאה טרומית בתוך שבוע, גפני שחתום על החוק עם חברים נוספים בוועדת הכספים יוכל לקדם את ההצעה לאחר שתעבור במליאה. היום חזר אורון והבהיר את הדחיפות שבהקמת הוועדה הציבורית וקרא לקיים במקביל דיון ציבורי מקיף בנושא.

 

אורון אמר, "יש פה שאלות הרות גורל לציבור הנשים העובדות, בעיקר המבוגרות, שהממשלה מתחמקת מלדון בהן. לכן יזמתי את החוק לעצירת הטייס האוטומטי שעומד להפעיל את העלאת הגיל ל-64". אורון הזכיר איך סערה צרפת לא מכבר בעקבות הכוונה להעלות שם את גיל הפרישה. "אזרחי פאריס סגרו את העיר למשך חצי שנה אבל אצלנו בעסק הזה הממשלה נרדמה בשמירה והציבור עובר עליו לסדר היום בלי להניד עפעף".

 

הוא לא הסתיר את חששותיו מהשלכות המהלך על מערכת הביטוח הפנסיוני במשק בטווח הבינוני והארוך. "אבל בניגוד לצרפת, בישראל גם זה נושא בעייתי מאוד המחייב תשומת לב ציבורית ותגובה ממשלתית מיידית. אחרת, ללא היערכות מתאימה בזמן הנכון, בעוד 30 שנה שיעור הפנסיה אצלנו ירד עד 40% מהשכר (במקום עד 70% כיום), אבל גם בעניין הזה הדברים נעים ללא שליטה ובקרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עד לאן יעלה גיל הפרישה?
צילום: Index Open
מומלצים