הטיפ היומי: מהם 3 המזונות שנלחמים בסוכרת?
מחקר גילה כי צריכה מרובה של מגנזיום עשויה להפחית ב-36% את הסיכוי לחלות בסוכרת מסוג 2. אכלו יותר תרד, שעועית שחורה ושקדים כדי להוסיף לגוף את המינרל החיוני, המסייע לנצל טוב יותר את הסוכר בדם ולשמור על רמות תקינות שלו
בשנים האחרונות שיעורי הסוכרת בעולם מרקיעים שחקים, אך בהחלט אפשר להפחית את הסיכון בצורה משמעותית באמצעות הוספה של שלושה מאכלים לתפריט: תרד, שקדים ושעועית שחורה. כל אחד מהמזונות האלה בריא ועשיר במגנזיום.
במחקר שנערך בקרב מבוגרים בגיל העמידה, הוכח שתזונה עשירה במגנזיום עשויה להפחית ב-36% את הסיכון לפתח סוכרת סוג 2, בהשוואה למבוגרים שצרכו רק מעט מהמינרל הזה.
צרכו יותר מגנזיום
הנבדקים במחקר שצרכו הכי הרבה מגנזיום הגיעו ל-300 מ"ג מגנזום ביום, אך המינון האופטימלי אפילו גבוה יותר מזה ועומד על 500-400 מ"ג ליום.
יש הרבה דרכים פשוטות וטעימות להוסיף מגנזיום לתפריט, כמו חצי כוס תרד, שלושה רבעים של כוס שעועית שחורה, וכ-30 גרם שקדים לתוספת של עוד 80-75 מ"ג מגנזיום.
מקורות נוספים למגנזיום הם דג הליבוט, ברנפלקס, תפוחי אדמה אפויים, אורז מלא ובננות.
מינרל הקסם
מגנזיום חיוני לשמירה על רמת סוכר תקינה בדם, כיוון שהוא מסייע לגוף להפוך פחמימות לאנרגיה. הגוף הופך את הפחמימות לסוכר בדם, אך כשרמת המגנזיום נמוכה התאים אינם יכולים לנצל אותו היטב - מצב הידוע גם כעמידות לאינסולין.
לכן, כדי לשמור על תפקוד מוצלח של מערכת האנרגיה מומלץ לצרוך מזונות עשירים במגנזיום, ודרך טובה להתחיל היא באכילה סדירה של שלושת המזונות הללו.