שתף קטע נבחר
 

ביס מלכותי: קינוח פרג לפורים

מלך התבלינים ומלכת האוכל ההודי נפגשים במטבח לכבוד חג פורים אחד שמח - רינה פושקרנה לוקחת קינוח שמיוחס לבתי המלוכה בהודו ומקדישה אותו באהבה לכל החוגגים

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שאי טוקרה

המרכיבים:

6-10 פרוסות לחם (ניתן לקרוץ לצורות שונות)

שמן או חמאה לטיגון

לסירופ:

500 מ"ל מים

500 גרם סוכר

1/2 כפית אבקת הל

מספר חוטי זעפרן מושרים במים

2 כפות חומץ

למילוי:

150 גרם פרג טחון מבושל במים עם כפית סוכר

לציפוי:

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית קורנפלור מהול במעט מים

1 כף סוכר

1 כפית מי ורדים

מספר חוטי זעפרן מושרים במים

לקישוט:

אבקת סוכר

שקדים קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. הסירופ: מבשלים את כל מרכיבי הסירופ בסיר כעשר דקות עד לרתיחה ולהסמכה ומניחים בצד להצטנן.
  2. הציפוי: מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה הנמצאת בתוך קערה גדולה עם קרח. לאחר הצינון מעבירים את הקרם לשקית זילוף.
  3. מטגנים את הלחם הקרוץ עד להשחמה. ניתן להבריש את הלחם בחמאה מומסת ולאפות בתנור בחום בינוני מספר דקות. מניחים את הפרוסות על נייר סופג.
  4. טובלים את פרוסות הלחם בסירופ למשך חמש דקות ומניחים על רשת.
  5. הרכבת המנה: מורחים את הפרג בין שתי פרוסות לחם, מזליפים מעל את הקרם ומקשטים בשקדים קצוצים ובאבקת סוכר.

 

  • רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת טנדורי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רינה פושקרנה מבשלת לפורים
צילום: יהונתן צור
מומלצים