ביס מלכותי: קינוח פרג לפורים
מלך התבלינים ומלכת האוכל ההודי נפגשים במטבח לכבוד חג פורים אחד שמח - רינה פושקרנה לוקחת קינוח שמיוחס לבתי המלוכה בהודו ומקדישה אותו באהבה לכל החוגגים
שאי טוקרה
המרכיבים:
6-10 פרוסות לחם (ניתן לקרוץ לצורות שונות)
שמן או חמאה לטיגון
לסירופ:
500 מ"ל מים
500 גרם סוכר
1/2 כפית אבקת הל
מספר חוטי זעפרן מושרים במים
2 כפות חומץ
למילוי:
150 גרם פרג טחון מבושל במים עם כפית סוכר
לציפוי:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית קורנפלור מהול במעט מים
1 כף סוכר
1 כפית מי ורדים
מספר חוטי זעפרן מושרים במים
לקישוט:
אבקת סוכר
שקדים קצוצים
אופן ההכנה:
- הסירופ: מבשלים את כל מרכיבי הסירופ בסיר כעשר דקות עד לרתיחה ולהסמכה ומניחים בצד להצטנן.
- הציפוי: מבשלים את כל המרכיבים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה הנמצאת בתוך קערה גדולה עם קרח. לאחר הצינון מעבירים את הקרם לשקית זילוף.
- מטגנים את הלחם הקרוץ עד להשחמה. ניתן להבריש את הלחם בחמאה מומסת ולאפות בתנור בחום בינוני מספר דקות. מניחים את הפרוסות על נייר סופג.
- טובלים את פרוסות הלחם בסירופ למשך חמש דקות ומניחים על רשת.
- הרכבת המנה: מורחים את הפרג בין שתי פרוסות לחם, מזליפים מעל את הקרם ומקשטים בשקדים קצוצים ובאבקת סוכר.
- רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת טנדורי
רינה פושקרנה מבשלת לפורים
צילום: יהונתן צור
מומלצים