צעדת ימין וחשש ממהומות: 'לכו לקדאפי, יפו שלנו'
מאות שוטרים יאבטחו את הצועדים "נגד התנועה האיסלאמית", למרות שגם הגרעין התורני ביפו מתנגד ל"התססת הרוחות". הערבים ישבתו, ינסו "לא להיגרר לפרובוקציה", אבל יש מי שמבטיח: "נצעד בקריית ארבע, הם שפנים שמטמאים דו-קיום"
האם צעדת הימין תהפוך לקרב יהודי-ערבי בלב יפו? אחרי שצעדו באום אל-פחם ועוררו עימותים אלימים, עשרות פעילי ימין מגיעים היום (יום ד') ליפו, כדי למחות על "פעילות התנועה האיסלאמית בעיר". במשטרת מחוז תל-אביב נערכים באופן מיוחד מחשש להתלקחות, ומאות שוטרים ייפרשו ברחובות.
בימים האחרונים הגיע מסלול המצעד לדיון בבג"ץ, לאחר שהמארגנים, בהם פעילי הימין הקיצוני איתמר בן גביר וברוך מרזל, דרשו כי המצעד יעבור ברחוב הראשי של שכונת עג'מי, רחוב יפת. במשטרה הסכימו לקיום המצעד בתנאי שייערך במיקום מרכזי פחות, מחשש למהומות, ובסופו של דבר התפשרו הצדדים על תוואי מצומצם, שיחצה את רחוב יפת מכיכר השעון ועד לפינת רחוב מרגוזה, בואכה הנמל.
הצועדים צפויים להניף דגלי ישראל, ושעה לפני שיחלו לצעוד, בסביבות 9:00,
צפויה הפגנת נגד של תושבי יפו בגן השניים שבמרכז רחוב יפת. בשל התהלוכה, הכריזו ביפו על שביתת עסקים עד השעה 12:00. כל האזור, כולל הנתיבים המובילים לרחוב יפת, ייסגרו לתנועת כלי רכב עד 13:00.
במשטרת מחוז תל-אביב הבהירו אמש בהודעה יוצאת דופן כי "המשטרה מתוקף תפקידה תשמור על הסדר והביטחון ותאפשר לציבור להביע את מחאתו, אך לא תאפשר לכל גורם שהוא להפר את הסדר".
התשובה: ביום האדמה
בן גביר אמר שבין הצועדים יהיו גם תושבי יפו. "שמענו את הקריאות בהפגנת הערבים ביפו מלפני כחודש, בה קראו המפגינים 'בדם וברוח נפדה את יפו'. יפו היא לא של התנועה האיסלאמית, ונגיד להם מחר - לכו לקדאפי, כי יפו היא שלנו לעד".
מי שגינה בימים האחרונים את המצעד היו דווקא אנשי הגרעין התורני הפועל בלב שכונת עג'מי. בתגובה שפרסמו איתי גרנק, מנהל הגרעין, ויובל אלפרט העומד בראשו, נכתב: "אנו מתנערים בתוקף מכל ניסיון של גורמים כלשהם, יהודים וערבים כאחד, להתסיס את הרוחות ביפו כדי לגרוף הון פוליטי על חשבון תושבי העיר. יש מקום להניף את דגלי ישראל ולצעוד ביפו, אך אין מקום לצעדה שכל תכליתה היא ללבות את האש ובכך לשחק לידי הגורמים הקיצוניים בשמאל הפועלים נגד הקהילה התורנית ביפו".
במוסדות הערביים ביפו החליטו להימנע ככל האפשר מ"להיגרר לפרובוקציה",
אך גורם בכיר בקהילה הערבית הסביר בשיחה עם ynet כי ההחלטה הרשמית לא תתאם בהכרח להלך הרוח בקרב הצעירים הערבים, שינסו למנוע את קיום המצעד.
לדברי יו"ר ועד שכונת עג'מי, כמאל אגברייה, "בסוף החודש, ביום האדמה שלנו, נחזיר להם באותו המטבע ונלך לצעוד בקרית ארבע ובהתנחלויות מהם הגיעו הקיצוניים האלו. זו קבוצה של שפנים ומוגי לב, שיכלו בכל יום לבוא לבקר ביפו אבל העדיפו לעשות זאת בליווי של שוטרים. יפו היא עיר מעורבת וסמל לדו קיום טהור, שיטומא על ידי הכניסה שלהם".