שנת מאסר לרופא בכיר שלקח שוחד ועשק חולים
בית המשפט קיבל את ערעור המדינה והחמיר בעונשו של ד"ר אריה פיגר, שעשק ולקח שוחד בסך אלפי שקלים ממשפחות של מטופליו חולי סרטן. "המערער השחיר במעשיו את פניה של הרפואה הציבורית", כתבו השופטים, "תאוות בצע לא מרוסנת"
הרופא הבכיר הולך לכלא. בית המשפט המחוזי בתל-אביב קיבל הבוקר (יום ד') את ערעור המדינה והחמיר בעונשו של ד"ר אריה פיגר, רופא בכיר בבית החולים איכילוב שהורשע בשורת עבירות של קבלת שוחד ועושק חולים. במקום להסתפק בעבודות שירות, הוא נידון לשנת מאסר בפועל.
לפני כשנה נידון פיגר בבית משפט השלום בעיר לשישה חודשים עבודות שירות. פיגר, שהיה במשך שנים סגן מנהל המערך האונקולוגי בבית החולים, עשק ולקח שוחד בסך אלפי שקלים ממשפחות של מטופליו חולי סרטן. הרכב השופטים בראשותה של נשיאת בית המשפט המחוזי, דבורה ברלינר,
והשופטים תחיה שפירא וג'ורג קרא, החליט להחמיר בעונש. "המערער השחיר במעשיו את פניה של הרפואה הציבורית בישראל. הוא חטא וחזר וחטא כאשר לקח כסף מחולי סרטן סופניים וניצל את מצוקתם", קבעו השופטים.
השופטים כתבו בהחלטתם כי הם שוכנעו שפיגר "גילה לאורך כל הדרך תאוות בצע לא מרוסנת". הם דחו את טענתו כי מדובר בעלילה, והוסיפו: "רק בזכות השוחד קנו החולים את התייחסותו ונחמדותו של פיגר". השופטת ברלינר אמרה כי "השוחד, שכבר הוגדר בעבר כסרטן בגוף החברתי והציבורי, זו ההגדרה ההולמת ביותר למקרה זה של שוחד של רופא שמומחיותו היא הטיפול במחלת הסרטן".
לקח שוחד ועשק מטופלים. ד"ר פיגר בבית המשפט (צילום: עופר עמרם)
בתום הדיון טענו מטופלים של ד"ר פיגר שליוו את משפטו כי נעשה לו עוול גדול מאוד. הרופא הבכיר אמר בתגובה לאחר פסק הדין: "יש פה חולים שנשארים איתי ומלווים אותי ארבע שנים. אני לא עובד, והחולים עדיין לא נטשו אותי, ומגיעים איתי עד לכאן". עורך דינו, נבות תל-צור, סירב להתייחס לפסק הדין.
מעשיו של פיגר התרחשו בתקופת עבודתו בבית חולים בלינסון ולאחר מכן בבית חולים איכילוב. תלונות המטופלים נחשפו לראשונה ע"י העיתונאית אריאלה איילון בעיתון "ידיעות אחרונות". עבודתו של ד"ר פיגר באיכילוב הופסקה מיד עם הגשת התלונה נגדו, בהנחיית מנהל בית החולים, פרופסור גבי ברבש. באחד מכתבי האישום החמורים שהוגשו נגד רופא בישראל הורשע פיגר כי נהג להפנות את המטופלים למרפאתו הפרטית ללא צורך, וכן קיבל מהם תשלום עבור פגישות ועבור הכללת החולים בניסוי בתרופות חדשות, תרופות שאמורים היו לקבל בחינם.
השופטת רחל גרינברג מבית משפט השלום בתל אביב קבעה בזמנו כי יש קלון במעשיו, ופסקה כי למעשים אלו התלווה פן מכוער במיוחד של ניצול ציני של מצוקת מטופלים,
מתוך תאוות בצע לשמה. עוד הוסיפה כי שחיתות אפיינה את מעשיו.
השופטת גזרה עליו חצי שנת מאסר בריצוי בעבודות שירות וקנס בגובה עשרות אלפי שקלים - 75 אלף שקלים קנס ו-24 אלף שקלים פיצויים למטופלים, עם זאת, התביעה סברה כי העונש שנגזר על פיגר אינו חמור דיו ופרקליטות מחוז תל-אביב ערערה על קולת העונש וביקשה שיוטל עליו מאסר בפועל.
מנגד, סנגוריו של פיגר, עו"ד נבות תל-צור ועו"ד גיורא אדרת, ערערו על עצם ההרשעה בהכרעת הדין וטענו כי אשמתו של פיגר לא הוכחה מעל לכל ספק סביר, וכי בראיות שהעמידה המדינה לפני בית המשפט התגלו סתירות.