דגים שוחים באלכוהול: ביסק בורי בוורמוט
מרק לא חייב להיות רק אוכל מחמם ומנחם, הוא גם יכול להפוך לסקסי עם קצת אלכוהול. אורן גירון מזמין את דג הבורי לכוסית, ומכין מרק דגים עם ירקות שורש ותבלינים
ביסק בורי בוורמוט
מתכון של השף אורן גירון, באדיבות ארגון מגדלי הדגים
המרכיבים (ל-12 מנות):
2 ק"ג דגי בורי נקיים
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
1 כרישה קצוצה
2 שומר קצוץ
3 שיני שום פרוסות
עלים מ-5 ענפי טימין
4 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים
100 מ"ל שמן זית
150 מ"ל ורמוט יבש
100 מ"ל פרנו או עארק
3 עגבניות קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס אורז
1/2 1 ליטר מים
200 מ"ל שמנת מתוקה
מעט מלח
פלפל שחור לפי הטעם
להגשה:
שמן צ'ילי
שמנת חמוצה
פתיתי מלח שחור
טימין טרי
אופן ההכנה:
- חותכים את הדגים לפרוסות רוחב, עם העצם. שוטפים ומייבשים.
- המרק: מאדים את הירקות הקצוצים במעט שמן למשך כ-5 דקות, מוסיפים את התיבול והדגים, ממשיכים לטגן כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הורמוט, פרנו, רסק העגבניות והאורז ומכסים את כל התכולה במים. מרתיחים, וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות.
- טוחנים את המרק בבלנדר, מסננים ומחזירים את לסיר. מוסיפים את השמנת המתוקה, המלח והפלפל השחור. מביאים לרתיחה תוך בחישה.
- יוצקים לקערות מרק, מעטרים בשמן צ'ילי, שמנת חמוצה ופתיתי מלח שחור וטימין ומגישים.
מומלצים