הקרפיון יוצא מהארון: קציצות דגים מטוגנות
לצירוף המילים "קציצות" ו"קרפיון" יש בדרך כלל משמעות אחת - גפילטעפיש. אבל לא הפעם. השף אורן גירון לוקח קרפיון, מוסיף לו המון עשבי תיבול, שומשום ותבלינים, ומטגן אותו בשמן זית
קציצות קרפיון מטוגנות
מתכון של השף אורן גירון, באדיבות ארגון מגדלי הדגים
המרכיבים (ל-12 מנות):
700 גרם פילה קרפיון טחון
עלים מ-1/2 צרור נענע, קצוצים
עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצים
1 בצל קלוף ומגורר
5 שיני שום כתושות
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל לפי הטעם
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כפית קינמון טחון
מלח, פלפל שחור
100 גרם שומשום קלוי
שמן זית לטיגון
להגשה:
טחינה
עגבנייה טרייה
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים, למעט שמן הזית, ומשהים בקירור ל-20 דקות.
- יוצרים קציצות מהתערובת.
- מחממים מחבת עם כמות נדיבה של שמן זית ומטגנים את הקציצות להזהבה, כ-2 דקות מכל צד.
- הגשה: מניחים סלט טחינה על צלחת הגשה, סוחטים מעל עגבנייה ומניחים את הקציצות.
- לחילופין ניתן לבשל את הקציצות, לאחר הטיגון, ברוטב עגבניות, רוטב לימון או כל רוטב חמצמץ אחר למשך 15-20 דקות.
צילום: שאול גולן
מומלצים